Şimdi Ara

Aklıma takılan bir soru var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2015 ocak ayında yeni bir ev aldık ve 140000 tl ödedik masraflarla 150.000 e geldi. Ama tapuda 80 bin tl gösterilmiş bu haziran ayında evi satmayı düşünüyoruz. Şuan için dairemin değeri 240000 tl civarında . Ben 240 bine satarsam nekadar vergi öderim .Yada evimin değerini artırmak için ne yapmam gerekiyor . En ucuz cezayı ödemek için bana yol gösterebilirmisiniz.



  • Hocam 2 şansınız var ya rayiç bedeli yükseltmek için baş vuracaksınız vergi cezası ile ödeyeceksiniz yada 80 liraya kadar krediye izin vererek evinizi satacaksınız.



    Vergi konusunda ortalama %18 den hesaplansa(rakamlar yaklaşık olacaktır) kredi bedeli ile rayiç bedeli arasındaki fark.180 kredi çekilse 80 rayiç bedel 100 lira farkın ortalama 15 18 lira kadar vergisi çıkabilir.Bence en basit yolu 80 liraya kadar kredi kullandırmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birisi pişmanlık dilekçesi ile zamanında düşük gösterilen tapu degerini yükseltmek mümkün demişti.Galiba tapu harcı farkını ödeyerek ve faiz ile birlikte. bu işlem hakkında bilgisi olan varmı? Yada nereden ögrenebilirim.
  • http://konuttimes.com/emlak-terimleri/rayic-bedel-pismanlik-dilekce-ornegi/64463





    Burada sizin konunuz ile ilgili yazı var faydalı olacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.