Şimdi Ara

AKK sapıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce bir konu açmıştım, 1000GB üzerinde download yaptığım görünüyor diye. Geçtiğimiz aya aitti aslında o. AKK bitmiş olmasına rağmen, hızda bir azalma olmadı ve yeni aya geçtiğinde yine hız 1MBit'e düştü görünüyor ama internet yardırmaya devam ediyor. Kaldı öyle.

• 1 mbit de nasıl yardırıyosun hocam??
  • İşte bende bunu anlayabilmiş değilim. Hız sanki 25Mbit gibi. 5-6 mb / saniye çekiyor hala.
  • saniyede 5 6 mb indiriyosa 50 60 mbps olması lazım aşağı yukarı
  • Aboneliğim 25 mbit hocam. AKK'yi de yine geçtim diyor bu ay için 370 gb download yapmışım
  • Aboneliğim 25 mbit hocam. AKK'yi de yine geçtim diyor bu ay için 370 gb download yapmışım
  • Keşke Türkiye'de yediğimiz tek kazık bu olsa. Her şey kazık bu ülkede. Yok pahasına yaşıyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Süha Bebek

türkiye'de internet hep max 1mbps. akk uygulanmazsa en çok 2-3 mbps. Fiyatı 100 TL'ye yakın.
    güney kore'de gerçek 1000 mbps internet (kotasız akk sız) ayda 20 dolar.

yediğiniz kazık bu kadar. (dolar 2 tl hesaplarsak yaklaşık 2500 kat)

1 değil 100 mbps en fazla.

Ben 20 mbps (2.5 mb/sn) kullanıyorum.

Birimleri doğru yazın!
  • Demek istediğim olay budur beyler;

Link 1
    Link 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marshall_fb -- 30 Mayıs 2014; 0:08:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marshall_fb

Demek istediğim olay budur beyler;

Link 1
    Link 2

• quote:

Orijinalden alıntı: marshall_fb

Demek istediğim olay budur beyler;

Link 1
    Link 2

Adam 50 mbit görüyor beyler

• akk olunca işte 1-2 mbps yi aşmıyor!!!
    akk sız paket 300-400 tl!!!
  • birimler doğru zaten
    1mb = 8mbps şeklinde hesaplıyorum bu da doğru
    ben indirirsem 500-600 gb indiriririm böyle akk sız paket var mı?
  • Süha Bebek kullanıcısına yanıt
    Bilgim yok. Ama ben istediğimi indiriyorum, AKK'ye de işlemiyor
  • Valla buna şans mı diyelim,şanssızlık mı diyelim bilinmez marshall_fb;fakat 25mbit bağlantıya yükselttileri ilk zamanlarda 35 veya 40mbit hız görüyordum.Download yaparken 3,8 veya 4.2 arası gidip geliyordu.Şu sıralar durum biraz değişti,şimdi hem hızı 25 e sabitlediler hem de AKK yi saniyesinde çalıştırıyorlar.

AKK olur mu olmaz mı tartışmasına gelirsek,ben tüketiciyim doğal olarak buradaki arkadaşlarla aynı şekilde AKK den muzdaribim;ancak zamanında bu hizmetin AKK si,cartı curtu yokken sistemi sömürenler çok oldu,gerek TTnet kullanıcısı gerekse SOL kullanıcıları (Quiknet diyelim)

Uydunet kullanırken 10mbit için ayda 99 tl veriyordum,limitsiz bağlantı için.Altyapı sorunu ve Turksat'ın başıboş,kablo çekmeyi bilmeyen elemanları yüzünden iptal ettirip SOL a geçtim,şimdi de kota sorunları yaşıyoruz hababam.Çok şükür kesinti vs yaşamıyorum;ancak kotasız zamanlarıda özlemedim değil;fakat şu anda gidip Dedicated Server bile kullansanız hemen önünüze AKK öyle ya da böyle çıkıyor,tabii 2Tb lik veya 5Tb lik bant genişlikleri mevcut;ancak bu sadece Türkiye değil,Avrupa da hosting yapan firmalarda da aynı.Bizde hızlar iyi hoş;fakat kapasite pek olmadığı için 50mbit bağlantıya 100Gb kota veren ilginç bir sisteme sahibiz.

Güney Kore ile kendimizi karşılaştırmamız saçma olur,Güney Kore olarak bahsettiğimiz ülke şu an dünyada elektronik sektörüne adını defalarca yazmış bir ülke,okur-yazarlık oranının yüksekliği bir kenarda dursun,kendilerini geliştiren yapıya sahipler.Ayrıca şu an ortalama internet hızı olarak en yüksek olan ülke yine onlar ve 5G yi bağlantılarının ilk örneklerini Ocak ayı içerisinde tanıtmışlardı.Altyapıyı ve sistemin işleyişini seneler öncesinden planladıkları için,ABD yi bile rahatlıkla arkada bıraktılar.

Bu haber biraz eski;fakat konunun özünü bize açıklayacak kadar yeterli.http://edition.cnn.com/2010/TECH/03/31/broadband.south.korea/

Zamanında aynı karşılaştırmayı Japonya ile yaptık,işte 1Gbit bağlantıyı 30 dolara veriyorlar muhabbeti bundan 6-7 sene önce yine dolaşıyordu,bugün de aynı muhabbeti yapıyoruz.Şimdi taban hızları yükselttik diye Telekom şov yapıyor;fakat önemli olan hızın artması değil stabilitesinin korunması kısmına gelince,tüm sağlayıcılarda problemler ortaya çıkıyor.Torrent için seed kasmak isteyenler veya twitch üstünden stream yapacaklar için Ttnet ve Uydunet zaten daima arkada kalıyor,bu nedenle SOL yine tek başına kalıyor.
    100Mbitlik paketi alayım desen,yine AKK karşına çıkıyor.Kısacası hızı düşük tutup,ben ayda 500-600 gb indiririm diyen arkadaşa internet bağlantısını bulmak yine mümkün;ancak hız + sınırsız internet olunca başlıyor 200-300 liradan tarifeler.

Uzun lafın kısası,biz ülke olarak İnterneti hızlı yaygınlaştırdık,Fransa,İtalya hatta yer yer Almanya'nın kırsal kesimlerinden daha iyi internet bağlantı hızına sahibiz;ancak bizde tüketim,şu an ki sistemin limitlerine oynadığı için daima sorun yaşıyoruz.Şimdi SOL 1000Mbps bağlantı hızının reklamını yapıp duruyor,altyapı vs bahanesiyle ne kadar yere sağlayabiliyorlar onu merak ediyorum,şu ülkede kaç kişi 50 veya 100 ü kullanabiliyor ki biz 1000 lik hız ekliyoruz listelere onu da anlamış değilim.

Ekleme yapayım,yukarıda belirtmeyi unutmuşum.Şu an kotalı bağlantı kullanan ülkeler arasında İngiltere ve Kanada da mevcut ve düşük hızlara yüksek fiyat uygulaması oralarda da kendini gösteriyor.Amerika da kota yok ancak her eyalette değişen internet kampanyaları yüzünden,fahiş fiyatlar ödeyenler var.Kısacası şu anda bu konuda sorun yaşayan ülke sayısı fazla maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kir$of -- 31 Mayıs 2014; 0:42:53 >

• hız arttırmak yerine yurtdışı çıkışları güçlendirseler daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pxsel

hız arttırmak yerine yurtdışı çıkışları güçlendirseler daha iyi olur.

Kesinlikle katılıyorum bu konuya,yurtiçinde hız konusunda problem yaratmamak için hababam İstanbul hız testi sayfasını yapıştırıyorlar,olay yurtdışına taşmaya başlayınca her ülkede farklı sonuç alıyoruz,zaten online oyun oynayanların muzdarip oldukları latency miktarlarını pek belirtmeye gerek yok.
  • Kir$of K kullanıcısına yanıt
    aynen, millet 15-30 ping arasında oynarken biz 70-80 görürsek oo ping iyimiş diyoruz. aynı interneti ısıtıp ısıtıp önümüze getiriyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.