Şimdi Ara

Akım Korumalı Prizler Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
7.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Akım Korumalı Prizler Hakkında


(En Son Oy Tarihi: 31.1.2023)
Giriş
Mesaj
  • Değerli Arkadaşlar Merhaba;

    Bildiğiniz üzere Televizyon bölümümüzde panel kırılmaları haricinde ikinci öncelikli sorunumuz genellikle şebeke kaynaklı arıza yapan televizyonlarımız.

    Forumda yoğun bir şekilde, Yeni TV alan arkadaşlarımızın bu akım korumalı prizlere yöneldiğini görüyorum ve bu anlamda bir araştırma için sizin fikirlerinize ihtiyacım var.

    Akım korumalı prizlerin anten girişli olanlarının ne derece güvenli olabileceğine dair sizin düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum.

    Ana sorun, anten kablolarımızın içinden geçerek prize sirayet edecek olan yağmur suyunun elektrik prizinin içinde yoğunlaşması ve ÇARPILMA RİSKİ

    Konu başlığı altında fikir belirtmekle birlikte, yorum yazmak istemeyen ama fikir vermek isteyen arkadaşlarımız için de sadece 2 seçenekli bir anket açtım.

    Desteğinizi rica eder hepinize iyi forumlar dilerim.







  • Arkadaşlar cevaplarınızdan genel olarak anladığım şu;

    Zaten daha önceki sohbetlerimizden dolayı bizim güncel gündemimizde olmayan akım korumalı prizlere bir güven ortamı yok.

    Daha önce televizyon arızaları üzere sohbet ettiğimiz arkadaşlarımızın bir çoğuna da ''Aç içini bak, 1 tane varistör dışında başka konponent yoktur'' dediğimde de bir çok arkadaşımız oldukça şaşırmıştı.

    Kaldı ki @spyae Arkadaşımızın paylaştığı resimde de görüleceği üzere normal prizlerden tek farkı içerisine 1 adet varistör olmasıdır.

    Arkadaşlar Varistör dediğimiz bu parça ''Halk dilinde'' ne işe yarar sorusunun cevabı basit, Voltaj 250 yi geçecek olursa güvenlik sağlayacak.

    Sorun şu ki bizim öncelikli sorunumuz aslında YÜKSEK voltaj değil DENGESİZ voltaj dır. Bu anlamda yine asıl önceliğimiz regülasyondur.

    Ben size alsında burada VOLTCRAFT regülasyon sonuçlarını rapor bazında paylaşırım ama hiiiç öyle teknik detaylara girmeden aynen cin ali çizimi gibi basit bir dil ile anlatmak istedim ve şunu çizdim.



    Gayet basit bir anlatım ile gördüğünüz gibi arkadaşlar akım korumalı prizler enerji dalgalanmalarına karşı herhangi bir güvence vermez, koruma sağlamaz, ne kadar dalgalı girdi ise o kadar dalgalı çıkar. Ne kadar düşük gelir ise o kadar düşük çıkar, ne kadar yüksek (!) gelirse o kadar yüksek çıkar taaaa ki priz içerisindeki VARİSTÖR dediğimiz bu konponentin programlandığı voltaj değerinin (Mesela 250) üzerine çıkana kadar.

    Yani akım korumalı prize 170 de girse yine 170 çıkar, 200 girerse 200 çıkar, 240 girerse 240 çıkar.
    Ancak regülatör veya kesintisiz güç kaynağına kaç girerse girsin çıkış voltajı 220 Volt 50 hertzdir.

    Regülatör ile kesintisiz güç kaynağı arasındaki en önemli fark bir akü ve dolayısı ile redresör devresidir (İstenirse daha detaylı açıklama yapılır lakin şu aşamada gerek yok konudan sapmayalım)

    Şu aşamada yorumlardan hep akım korumalı prizlerden negatif bahsedildiği aşikar.

    Peki ne bekliyoruz? veya ne beklemeliyiz?


    UCUZ adı altında ama maliyeti ucuz, satışı pahalı ürünlerin bize dayatılmaması, OLMAYAN teknik özelliklerin VAR gibi gösterilmemesi, 150TL ye UPS satılırken 70-100 TL gibi rakamlara bir varistörlü altı üstü bildiğimiz prizlerin bize satılmaması vs vs.

    İstiyorum ki en azından daha gelişmiş bir devre yerleştirilsin, güvenlik unsuru ön plana çıksın, anten kablosu ile yan yana kullanılacaksa, konuyu açmama neden olan basit bir yağmur suyunun etkisi düşünülmüş olsun, en önemlisi ise SAHA KOŞULLARI gereği ne ise o fiyata satılsın.

    Herkes ürününü korumak ister, malına zarar gelmesin ister ve bu doğrultuda BELLİ BİR BÜTÇEYİ bu iş için ayırabilir, işte bu ayrılan bütçe makul sınırlarda kalsın isteriz.

    Duyun bizi ey üreticiler
  • Abi, mesaj atmaya calısıyorum ama atamadım, mesaj almak istemiyor uyarısı aldım

    Benim gorüsüm eğer suyla temas hallinde olursa carpılma riski vardır
  • Çok güzel konuya değinmişsin. Klavyene sağlık hocam. Evet bence çarpılma riski var. Sonuçta elektronik aletler. Mantık ile bakarsam. Bence bu sorun da uydu kabloları ile kaynaklı. Her sene kontrol ettirmek lazım. Benim başıma benzer durum geldi. Uydu kablom yarılmış. Uydum su aldı. Foruma katkılarınız için de teşekkürler ayrıca
  • Artık atabilirsin kardeşim
  • Hocam fikir bütünlüğü kadar fikir alışverişi de çok önemli.

    Kurumların-İşletmelerin-Bireylerin-Patronların vs Bizlerin fikrini almak istemeleri ise çok çok daha güzel bir durum, bu anlamda sadece bir görüş belirterek dahi çok büyük bir iş yapmış oluyoruz aslında.

    Güzel bir sözdür. ''Küçük değişiklikler, Büyük mutluluklar yaratır''

    Fikrini belirttiğin için ben teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam fikir bütünlüğü kadar fikir alışverişi de çok önemli.

    Kurumların-İşletmelerin-Bireylerin-Patronların vs Bizlerin fikrini almak istemeleri ise çok çok daha güzel bir durum, bu anlamda sadece bir görüş belirterek dahi çok büyük bir iş yapmış oluyoruz aslında.

    Güzel bir sözdür. ''Küçük değişiklikler, Büyük mutluluklar yaratır''

    Fikrini belirttiğin için ben teşekkür ederim.

    Tabii ki kafası karışık olan arkadaşlar için bilgilendirme oluyordur. Dediğim gibi sorun kablolar ile alakalı. Malum Türkiye şartlarında basit bir kablo ne kadar dayanabilirse artık.




  • Bu arada bahsettiğim ürün duvara takılanlar değil arkadaşlar, yerde duran ara kablolu olanlardan, zaten risk unsuru yönde bu nedenle fikrinize başvurdum.
  • Tehlike arz edecek kadar yoğunlukta bir yağmur suyunun burada oluşmayacağı düşüncesindeyim. Ben kendim sadece enerji bakımından akım korumalı priz kullanıyorum. Ama konu hakkında daha uzman arkadaşların yorumlarını da sabırsızlıkla bekliyorum.
  • Üstad açıkçası daha önce hiç anten girişli akım korumalı priz kullanmadım/görmedim ben targusun sadece akım korumalı prizini kullanıyorum onunda çok işe yaradığına inanmıyorum ihtimaldir ki anten girişli akım korumalı priz gerçek bir güvenlik sağlamıyor
  • Bencede carpma riski olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2010 senesinde akım korumalı priz takılı televizyon+uydu alıcı ve diğer odadaki aynı antene bağlı televizyonumun bozulması sonucu akım korumalı prize güvenim kalmadı

    zaten bunların içini açıp baktığımda şöyle basit bir devreyle karşılaşmıştım,sonuç olarak güvenmiyorum

     Akım Korumalı Prizler Hakkında
  • Merhaba arkadaşlar,



    Adem bey zamanın da şehir efsanesi de olabilir, eski tip ev tipi telefonlarda yıldırım düşmesinden ötürü çalan telefona bakıp çarpılarak ölenler olduğunu düşünürsek ki cep telefonu kullanırken de olmuştu 2014/15 yıllarında; anten kablosundan gelebilecek suyun da çarpılmaya yol açabileceği olasılığı yüksek.

    İzmirde yağmur yağdığında öyle bir yağıyor ki bazen balkon giderlerinden bile sular kaynıyor o yüzden anten kablolarının binaya çatıdan girişlerinde özel bir yalıtım yoksa bence söylediğiniz muhtemel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba lar akım korumalı prizler in tabiki faydası vardır ancak anten girişli olanlar ise yararmi pek zannetmiyorum varsayalım kablodan su geldi bu sefer prizin içi nemlenecek ancak anten kablosunu çanağın altından değilde biraz yukarı doğru kaldırıp sonra cekseniz sanırım daha faydalı olacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de akım korumalı prizler güvenli değil. Bu nedenle kullanmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi teknoloji marketlerinde görüyorum 100 tl 200 tl 50 tl akım koruma prizi, yani ben o alete kaldıysam acıkcası yanmış benim halim... o cihazlara hiç güvenim yok tamamen satış politikası olarak görüyorum hiç bir işe yaramayan cihaz olarak görüyorum. ayrıca ante kablosunu ona takıp ondan çıkan kabloyu tv ye takmak bence saçmalık hayır yani sinyal kaybı yaşanır ayrıca antan kablosu ile elektrik kablosu yan yana olmamalı biz gidip iç içie sokuyoruz bu parazit yapar yayında anlamsız arızalara sebebiyet verir. ben hiç almadım almayıda hiç düşünmüyorum. yeni binalarda uydu sw var gerekli önlemleri alınmış durumda ve ayrı kanaldan geliyor tutupta yağmur suyu o buat lara dolacaksa o bina bina değildir zaten ayrıca böyle bir kısa devre durumudna sw lerin akım koruma devreleri aktif olarak kesmektedir. dairelerde kaçak akım röleleri var bazen prizde çalışma yaparken fazı kesmeme rağmen kaçak akım rölesi şak diye atabiiyor yani böyle bir durumda bu akım kkoruma prizleri almak hiç ama hiç mantıklı değil kaldıki tv lerin teknolojileri bence çok iyi yerlerde öyle zırt diye bozulacak halleri hiç yoktur.




  • Dışarda kışın soğuğuna ve yazın güneş altında kalan uydu kablolarının zamanla deforme olmasından dolayı su alma ihtimali olsa da dış etkenlere maruz kalmayan kablonun (ev içi tesisatındaki kablonun) bu derece de yıpranmayacağını düşünerek suyun cihaza ya da akım koruma prizine ulaşacağını sanmıyorum.
  • Güzel konu için tşk ederim. daha önce bu konu hakkında ucuz kurtulmuş biri olarak bende bir kaç kelime yazayım.

    daha önce çanağa bağlı kablodan uydu alıcıya kadar gelen yağmur suyunun uydu alıcısını haşat etmesinden sonra aklım başıma geldi diyebilirim o günden bu yana hep tedbirli davranırım.

    1.ben akım koruma prizlerine çok güvenmiyorum o yüzden evde ki tv ve kombi yi ayrı ayrı 500 VA birer regülatöre bağlıyorum herkese de tavsiye ederim link teki ürün başka markalarda olabilir.

    http://www.hepsiburada.com/baysallar-mikro-islemcili-kombi-voltaj-regulatoru-500-va-p-BDVAIL5312Y?magaza=Avmevde&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-diger.pla&gclid=CJPa94aN-tICFaUV0wodb74JNg

    2.mutlaka yukarıdan ve aşağıdan kablo uçlarını izole ederim.

    3.kesinlikle ve kesinlikle yukarıdan gelen kabloyu direk bağlamam önce kabloyu aşağı indirip tekrar yukarı doğru yükseltip sonra tv ye veya uyuduya bağlarım.

    bu işin şakası olmaz ben ucuz atlattım daha kötüsü olabilir di. elektrik çarpması, yangın çıkması, kısa devre ve elektirik tesisatın yanması gibi.

    not : 4 yıl meslek lisesi elektrik bölümü 2 yıl harran ünv. elektrik bölümü mezunu (teknisyen, tekniker) olduğumu belirtme ihtiyacı hissettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canciger -- 29 Mart 2017; 0:40:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herhangi bir yönlendirme olmaması adına hem fikir paylaşmıyor, hem de teknik bilgi vermiyorum şu an. Gerçi bir çoğunuz benim akım korumalı prizlere olan bakış açımı biliyorsunuz lakin dediğim gibi ekonomik olması nedeniyle tercih edilen bu unsur için bir araştırma adına gerekli sizin düşünceleriniz.

    Bu anlamda yorum yapan ve ankete katılan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Umarım yarın burada daha yüksek oranda görüş alabilirim.


    Konu amacına ulaştığında detaylı şekilde ben de yorumumu dile getireceğim.
  • Akım korumalı priz yerinehttp://m.n11.com/artronic-avr-1000va-500w-otomatik-voltaj-regulatoru-P125287265 bu ürünu tavsiye ediyorum akım korumalı prizin yaptığının 10 katını yapıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • guguk kullanıcısına yanıt
    Hocam keşke çarpılma riskine karşı da fikrinizi öğrenebilseydik (Anten girişli olanların)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.