Şimdi Ara

Akıllı tahtalara Pardus desteği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şu işlere siyaset bulaştırmasalar biraz sevineceğiz
    lakin biraz araştırınca bakıyorsun ,bol laf az iş
  • 4-5 yil once pardusu yok etmeden dusunecektiniz onu. gecti borun pazari.
  • "Eğlenceli" imiş peh!

  • Sırf algı için F.A.T.İ.H. koymuyorlar mı adını, hastasıyım :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    4-5 yil once pardusu yok etmeden dusunecektiniz onu. gecti borun pazari.


    Pardus Debian tabanına geçtikten sonra adam oldu. Geçin bunları. Önce Pardus 5 i bir kur bilgisayarına ondan sonra eleştirilerini yap. kuru kuru eleştiri olmuyor öyle

  • quote:

    Orijinalden alıntı: eulogy

    quote:

    Orijinalden alıntı: fatihcanery senin uzmanlık alanın eğitim olmadığı için anlayamazsın önemini,akpnin en önemli projesi ve desteklediğim projedir kendileri.akıllı tahta kadar isabetli bir sey yok.bir öğretmen olarak nedenlerini sayıyım size.her sınıfta projeksiyon olmaz,projeksiyonu bir öğretmen alır kendi parasıyla veya para toplayarak kilit koyar diğer öğretmenler açamaz.gittin rica ettin açtın diyelim,bilgisayarda lazım.bilgisayar uyumlu olması lazım girişleri şuyu buyu.yani bir ton işti sunum yaparak ders anlatmak,simdi power tuşuna basma ile açılması bir oluyor.anında görüntü .matematik öğretmeniyim çok kullanmıyorum ama görselliği temel alan konularda mecburen açıyorum.örnek 3 boyutlu cisimler.yani senin demenle gereksiz olmuyor.deseydin tablet bilgisayar dağıtılacaağına laboratuvar yapılsın sonuna kadar arkandayım.tablet bilgisayar kadar da gereksiz ,masraf olan birsey yok.eğitim adına kayıp malesef
    Hocam uzmanlık alanınız eğitimmiş, merak etmekteyim Fatih Projesi ile ilgili yapılan araştırmaları hiç incelediniz mi? Tamamen kişisel deneyimlerinizi yazmışsınız da o sebepten sordum. Konuya dönersek; Kişisel görüşüm olarak şunu söyleyebilirim. Fatih Projesi bir çok anlamda içi boş bir projedir. Ayrıntısını burada uzun uzadıya tartışmaya gerek yok. Olayın çok fazla boyutu var. Çok fazla rant var işin içinde. Sadece akıllı tahta tablet alımları değil öğretmenlerin de kendi materyallerini tasarlayamamaları için de ek özen gösterilmiş. Böylece Tonla şirketten yazılım materyalleri satın alındı. Dahası çok var anlayacağınız. İşin pardus boyutu ise bambaşka; Hiç pardus diye gevelemeye gerek yok, o bir debian, eski pardus değil yani. Oranın da ayrıntısı çok. Orada da ayrı ayrı rezaletler var. Gerçek pardus pisi linux olarak devam ediyor desek pek de yalan söylemiş olmayız. İşin özünde eğitim öğretim materyallerine gelene kadar düzeltilmesi gereken çok fazla şey var. Eğitimi rant işinden çıkarmak gerek öncelikle. 2004te ki müfredatı ve devamını çöpe atmak gerek. Türkiyede şu anda eğitim sisteminin herhangi bir alanda derinlemesine bilgi birikim sahibi insan yetiştirmesi hemen hemen imkansız. Zaten müfredatın amacı buna ters. Ne zaman ki bir çok konuda yüzeysel bilgiye sahip insanları yetiştirmeyi (aslında bu hiçbir konuda bir şey bilmemek demek) bir konuda derinlemesine bilgi birikim sahibi insan yetiştirmeye tercih ettik o zaman eğitim sistemi çöktü zaten. DH forumdaki bir çok teknik tartışma bunun bir örneğidir.


    Debian ın nesi kötü. Debianı hiç özelleştirme yapmadan kamu kurumlarında kullanmaya zorlasalar bu bile büyük başarıdır. geçin artık şu sıfırdan işletim sistemi yazma sevdasını.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crashlone

    Zamanında Debian tabanına kayarak zaten öldürdüler Pardusu artık ne yapsalar boş.Gidin akıllı tahtalara Ubuntu kurun daha iyi artık.


    Debian Tabanlı Ubuntuyu beğeniyorsunda, Debian Tabanlı Pardusa bu kinin nedir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem650

    10 YILDIR koskoca TÜRKİYE bir işletim sistemi yazamadık yazıklar olsun bize.....




    yazsak bile kaç kişi alıp kullanacak?bedava olduğu halde kimse linux kullanmıyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: montevo

    quote:

    Orijinalden alıntı: cem65010 YILDIR koskoca TÜRKİYE bir işletim sistemi yazamadık yazıklar olsun bize.....
    yazsak bile kaç kişi alıp kullanacak?bedava olduğu halde kimse linux kullanmıyor


    Kamuda kullanılması yeterli. şuan TSK da Pardus kullanılıyor. bu bile bir başarıdır.

  • Devlet kurumlarında hem kurumsal anlaşma adıyla her bir bilgisayar için 500-1000 usd değerinde işletim sistemi+ofis paketleri alınıyor. Hem de alınan bilgisayarda windows 7/8/10 pro olma şartı geitiriliyor.
    Yoksa kurumsal lisans aktif olmuyor.

    yani her bir bilgisayar için lisansa 500 dolardan fazla para harcanıyor.
  • AirDroid kullanıcısına yanıt
    sitesi dahi çalışmıyor.
    Bu mesaja eklenen görseller:

    Akıllı tahtalara Pardus desteği



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkange -- 30 Mart 2016; 11:10:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkange

    Devlet kurumlarında hem kurumsal anlaşma adıyla her bir bilgisayar için 500-1000 usd değerinde işletim sistemi+ofis paketleri alınıyor. Hem de alınan bilgisayarda windows 7/8/10 pro olma şartı geitiriliyor.
    Yoksa kurumsal lisans aktif olmuyor.

    yani her bir bilgisayar için lisansa 500 dolardan fazla para harcanıyor.

    Devlet kurumunda bilgi işlemde bir süre çalıştım çalıştığım yerde 300 bilgisayar vardı ve bunun 200 tanesi mühendis bilgisayarıydı, göstermelik olarak 5-10 tane lisanslı işletim sistemi alınır, 3 tane falan autocad alınır cd'ler herhangi bir duruma karşı dururdu ve o kurumda yüzlerce format attım ve yüzlerce autocad yükledim hepsi lisanssızdı eğer içişleri bakanlığı ayrı bir para ödüyorsa o firmalara bilemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cihat_,

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yürüyen Ölü Devlet daireleride pardusa geçirilmeli. Dışarıya çok fazla para gidiyor windows ile.
    sıfır alınan bilgisayarlar hariç devlet dairesindeki tüm bilgisayarlar crackli windows kullanılıyor


    hayır. toplu lisans alınıyor devlet dairelerine. işletim sistemini kurarken aktivasyon yapma gereği duymuyorlar, hele de cihaz internete bağlı değilse.

  • Şu yerli/milli işletim sistemi kadar duymaktan sıkıldığım başka bir şey yok hakikaten. Yok arkadaşım yapılamıyor, bunu niye anlamıyor kimse? Olmuyor. Bu türkiye'ye has bir şey de değil, dünyada kimse yapamıyor. Müthiş bir yazılım bilgisi, çok fazla iş gücü, bir ton lisans bedeli ödenmesi gerekiyor, sıfır-yeni bir işletim sistemi/çekirdeği yazmak için. Donanım desteği gerekiyor bunun için. Intel'in, AMD'nin desteklemesi lazım; kendin işlemci yapsan yeni bir mimari lazım ki o da çok ama çok zor. Milletin niye kafa almıyor anlamıyorum.

    Tonla yerli linux dağıtıcısı var, gidin birini kullanın işte. Pisi dağıtımı şu an güncel, gidin kullanın.

  • Tüm kamu kurumlarına pardusu zorunlu yapsınlar bak nasıl gelişir, bazı şeyleride millete bırakmıyacaksın admini abd olan sistemleri her tarafta kullanmanın akla mantığa uyan bir yanı yok...
  • işin tahta kısmına bir şey diyemem, bu tahtaları kullanmak bizim nesile nasip olmadı. Eğitmende değilim konuya profesyonel olarakda yaklaşamam. Ama bir şeyin hiç olmamasındansa iyi kötü olmasını yeğlerim. Eksik gedik olur, bizim ülkemizin gerçeği budur, hiçbirşey kusursuz mükemmel olmaz. Her konuda akıl veren fikir veren eleştiren çok olur, ama kimse değişiklik için acı çekmek yada fedakarlık yapmak istemez. özetle yermek en kolayıdır, kötüyü kaldırıp güzeli yapmak, güzeli getirmekse zor olan. Velhasılı lafla peynir gemisi yürümüyor.


    Gelelim beni ilgilendiren kısmına, debian ile alakalı olumsuz yorum bildiren arkadaşları neden böyle düşündüklerini açıklamaya davet ediyorum. Neden olumsuz düşünceye sahip olduklarını açıklarlarsa, belki ben ve başkaları fikir edinir birşeyler öğreniriz, yada belki onlar yanlış bir düşünceden kurtulma şansı elde ederler.

    Pardus ilk çıktığında gentoo tabanlı idi, zaten sıfırdan bir işletim sistemi değildi. LFS (linux from scratch) projelerinde bile başarıya ulaşabilen çok azdır. Herkes birşeyleri temel alır. Sadece linux çekirdeğini al, onun dışında herşeyi sıfırdan yaz.... bu işlere uzak arkadaşlarımız sanıyorum durumun ölçeğini idrak noktasında eksik kalıyorlar. Bu proje, gentoo yerine çok daha geniş bir topluluğa sahip, çok çok çok daha geniş paket desteğine sahip debian ile başlasa idi, belkide çok daha farklı olunabilirdi. Ama kaynaklar bir çok şeyi sıfırdan yapmaya harcanınca zaman ve para kaybedildi.

    Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yoktu, debian gibi stabilite ve evrensellik anlamında rakipsiz olan bir dağıtımı temel alabilir ve dilediğimiz gibi özelleştirebilirdik. Ubuntu nasıl bu kadar kısa sürede popüler oldu ? Nasıl masaüstü ile başlayıp server pazarında söz sahibi oldu ? Nasıl zorlu holding bünyesinde ubuntu linux'e geçmeye karar verdi.... Neden bugün distrowatch sitesine girdiğinizde listenin tepesinde ubuntuyu temel alan linux mint var ? (2. ve 3. sırada yine debian ve ubuntuya ait) Bunlar tesadüf değil arkadaşlar..... Araştırın lütfen, forumda yazanlarlada yetinmeyin okuyun öğrenin, fikrinizden önce bilginiz olsun arkadaşlar. Kendim dahil herkese söylüyorum bunu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbiat -- 30 Mart 2016; 14:48:09 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: simbolmina

    Şu yerli/milli işletim sistemi kadar duymaktan sıkıldığım başka bir şey yok hakikaten. Yok arkadaşım yapılamıyor, bunu niye anlamıyor kimse? Olmuyor. Bu türkiyeye has bir şey de değil, dünyada kimse yapamıyor. Müthiş bir yazılım bilgisi, çok fazla iş gücü, bir ton lisans bedeli ödenmesi gerekiyor, sıfır-yeni bir işletim sistemi/çekirdeği yazmak için. Donanım desteği gerekiyor bunun için. Intelin, AMDnin desteklemesi lazım; kendin işlemci yapsan yeni bir mimari lazım ki o da çok ama çok zor. Milletin niye kafa almıyor anlamıyorum. Tonla yerli linux dağıtıcısı var, gidin birini kullanın işte. Pisi dağıtımı şu an güncel, gidin kullanın.


    Neden Pardus yerine Pisi kullanacağız açıklar mısınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihcanery

    senin uzmanlık alanın eğitim olmadığı için anlayamazsın önemini,akpnin en önemli projesi ve desteklediğim projedir kendileri.akıllı tahta kadar isabetli bir sey yok.bir öğretmen olarak nedenlerini sayıyım size.her sınıfta projeksiyon olmaz,projeksiyonu bir öğretmen alır kendi parasıyla veya para toplayarak kilit koyar diğer öğretmenler açamaz.gittin rica ettin açtın diyelim,bilgisayarda lazım.bilgisayar uyumlu olması lazım girişleri şuyu buyu.yani bir ton işti sunum yaparak ders anlatmak,simdi power tuşuna basma ile açılması bir oluyor.anında görüntü .matematik öğretmeniyim çok kullanmıyorum ama görselliği temel alan konularda mecburen açıyorum.örnek 3 boyutlu cisimler.yani senin demenle gereksiz olmuyor.deseydin tablet bilgisayar dağıtılacaağına laboratuvar yapılsın sonuna kadar arkandayım.tablet bilgisayar kadar da gereksiz ,masraf olan birsey yok.eğitim adına kayıp malesef

    Ya yürü git, yok kilitmiş yok şuymuş yok buymuş. Sizin okul öyleyse biz napalım?

    O kilit olayları 10 sene öncesinde kaldı. Bence sizin okul vizyonunu yenilesin.

    Tamamen israf şu tahtalar. Projeksiyon ve All In One bilgisayar ikilisi sınıflar için mükemmel olurdu.

    Grub/DOS ekranı dokunmatik desteklemiyor. Klavye olmadan sistemler arası geçiş bile yapamıyorsun.

    Malzeme kalitesi desen hakeza berbat, ses kalitesi de öyle.

    Neyine 10.000 lira ödedi devlet bu ekranların? Yandaşı Vestel'i bir güzel doyurdu sadece.




  • Kağıt üstünde fikir çok güzel, öğrenciler interaktif bir şekilde eğitim görsün, daha iyi öğrensin. Ama pratikte bir bakıyorsun, hangi firmaya para kazandırsak diye işliyor maalesef sistem. Toplumdaki bilgisayar bilgisi artmadan böyle bir sistemi yürürlüğe koymak en saçma fikir olsa gerek. Eminim öğretmenlerin çoğu daha PowerPoint'te slayt yapmayı bilmiyordur. Yapanlara denk geldim, akıllı tahtayı performansının son rakamına kadar kullananı da gördüm ama çok azınlıkta bu eğitimcilerimiz. Asıl bu çoğunluğun eğitilmesi gerekiyor akıllı tahta ile nasıl ders verilir, akıllı tahta ile tabletleri nasıl kullanabiliriz şeklinde eğitimcilerin "eğitilmesi" lazım. Bilgisayarın anavatanında bile akıllı tahtalar yeni yeni kullanılmaya başlanırken akıllı tahta-tablet dağıtımının sorgulanması gerek diye düşünüyorum.

    Alın videoda 2014'te geliştirilen bir sistem anlatılıyor. Öğretmen tahtadan yazıyor, çiziyor, tek hamleyle sınıftaki tüm öğrencilerin tabletlerine gidiyor. Aynı şekilde ödev verildiğinde öğrenci tabletten ödevini yapıyor, tek hamleyle buluttan öğretmene gönderiyor. Bu tarz bir sistem yapıl(a)mayacaksa bence hiçbir şey yapılmasın daha iyi. En azından Pardus ile başlangıç adımı atılmış, umarım devamı gelir deyip videoya yönlendiriyorum.





  • Biyoloji öğretmeniyim , yaklaşık üç sene devlette vekaleten öğretmenlik yaptim , daha sonrasinda ise özel kurumlarda öğretmenliğe devam ediyorum , bunu soylememin sebebi şu , genç öğretmenler ve özel kurumlarda çalışanlar öğretmenler yeniliklere daha açık olduğu icin bu tarz egitimlerde daha verimli oluyorlar , bilgisayarla çok sonradan tanışan bir sürü öğretmenlerimiz var , onlarin da uyumu belli miktar zor oluyor , zaman geçtikçe fatih projesinin daha verimli olacağıni düşünüyorum.yıkıcı olmak yapıcı olmayi öğrenmeliyiz artik

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.