Şimdi Ara

Akıllı Saat Üretmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
98
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese Merhaba, Güzel Günler Dilerim! 🌟

Uzun süredir zihnimi meşgul eden ve artık somut adımlar atmaya başladığım bir ürün fikrim var. Ben, bir üniversite 2. sınıf Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim. Ancak bu unvanın ötesinde; şimdiye dek yazılım, donanım ve teknolojiye dair birçok farklı alanda kendimi geliştirme fırsatı buldum.

Şimdi sıra, beni gerçekten heyecanlandıran bir projede:

Giyilebilir teknolojiye dayalı, akıllı saat/bileklik benzeri bir ürün.

Bu ürünün hem donanımsal üretimini hem de kasa tasarımını kendim üstlenmek, sıfırdan bir prototip ortaya çıkarmak istiyorum.

Fakat dürüst olmak gerekirse, bu süreçte adım adım ne yapmam gerektiğini her zaman netleştiremiyorum. İnternette araştırma yaparken kaybolmak çok kolay; çünkü bu alanda özgün bir şey yapmak istiyorum. Yani, hazır tutorial'lar veya herkesin paylaştığı "hazır çözümler" yerine kendi yolumu çizmeye çalışıyorum. Ne yazık ki sektördeki büyük ürünlerin detayları (datasheet’leri, üretim çizimleri, patent dokümanları vs.) genellikle ulaşılmaz.

İşte bu noktada sizlere, yani sektördeki profesyonellere ve deneyimli arkadaşlara danışmak istiyorum.

🔍 Bu yolculukta öğrenmem gereken şeyler neler?

📚 Beni yönlendirebileceğiniz kaynaklar, kitaplar, videolar veya örnek projeler var mı?

🛠️ Prototipleme sürecinde donanım + yazılım olarak dikkat etmem gereken kritik noktalar nelerdir?

Sadece birkaç doğru tavsiye, bana yön ve umut verebilir.

Her türlü eleştiriye ve öneriye açık olduğumu da özellikle belirtmek isterim.

Zamanınızı ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim.

Hayalini kurduğum bu projede bana küçük bir yol gösterici olursanız minnettar kalırım.

Hepinize güzel işler, bol ilham ve başarı dolu günler dilerim. 🚀

Sevgilerle...

• Kickstarter sitesinde yapılmış projelere baktınız mı?

• rayli82 kullanıcısına yanıt

Metni kendim yazdım hocam sonra imlaları halletsin diye attım. Yapay zekada aklına gelenden fazlasını kullanıyorum zaten. ChatGPT ClaudeAI MahtosAi gemini deepseek vs. Öneri istiyorum eleştiri atıyorsun hocam. Biz neden böyleyiz?

Ayrıca projem yalnızca bunu içermiyor. Üretim olarak tabiki gidipte akıllı saat üretmeyeceğim. Ürünüm akıllı saat bile değil öyle diyeyim. Bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyi huy edinmeyin hocam. Satış ve pazarlama konusuna gelirsek o konuda da gayet yeterli donanıma sahibim. Her gün 13 saat çalışıyorum. Buradaki sorularım sadece rehber oluşturmak amaçlı hocam. Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Future_777 -- 26 Nisan 2025; 1:36:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bolanka B kullanıcısına yanıt

Hayır bakmadım hocam yarın ilk işim olsun. Teşekkür ederim başka önerin varsa memnun olurum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akıllı Saat Önerisi
    11 yıl önce açıldı
    akıllı saat önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Akıllı Saat
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.