Gecen haftalarda webit kongresine katildim. Firefox browser tabanli uygulamalarin ilk uygulanacagi ulke Brezilya dan bahsetti. (Brezilyada halk 100 dolardan fazla veremiyormus telefonlara) Aslinda biz de en az onlar kadar fakiriz ya ama ayagimiza giyecek donumuz yoktur taksitle en pahali en gosterislisini aliriz, komplekli olusumuzdan dolayi.
Gelelim bu firefox yazilimina html tabanli bu isletim sisteminin Akilli ceplere uygulanabilmesi icin Brezilyadaki telekom sirketleriyle anlasmaya varilmis ve bu sistemi telefonlara yukleyip piyasaya sunacaklarmis
Iphone, Nokia, Berry gibi sadece kendine musluman olan ve baka iletim sistemlerindeki yazilimlara kabul etmeyen tekelci sirketlere karsi yerinde bir girisim aslinda
Google da da arama yaptim iste ilgili bir haber:
=================
Firefox OS tabanlı ilk akıllı telefonlar önümüzdeki yılın başlarında satışta Erdem Gukrer - Temmuz 3 2012,
Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda, kendilerine ait bir mobil işletim sistemi geliştirmek amacıyla Boot to Gecko isimli bir proje yürüttüklerini duyuran Mozilla, nihai isimlendirmesi ile Firefox OS'nin resmi tanıtımını gerçekleştirdi.
Mozilla'dan yapılan açıklamaya göre, Mozilla'nın web tabanlı platformunda iş ortaklığına gideceği ilk üreticiler her ikisi de Çin menşeli olan ZTE ve TCL (Alcatel One Touch markası altında gelecek) firmaları olacakken operatör kanadında ise Telefonica, Deutsche Telekom, Smart, Sprint, Telecom Italia ve Telenor ile işbirliği kurulacak.
Firefox OS tabanlı gelecek akıllı telefonlarda yer verilecek yongaseti ise Qualcomm Snapdragon platformu olarak belirtildi.
Önümüzdeki yılın başlarında ilk olarak Brezilya'da -yasalar gereği- SIM kilitsiz olmak kaydıyla Telefonica üzerinden tüketicilerle buluşacak oln modeller takip eden dönemde yine öncelikli olan gelişmekte olan pazarları hedef alacak şekilde yaygınlık kazanacak.
firefox os Firefox OS tabanlı ilk akıllı telefonlar önümüzdeki yılın başlarında satışta
Aynı Google'ın Chrome OS'si gibi komple web tabanlı ve HTML5 uygulamaları baz alınarak tasarlanan mobil işletim sistemi üzerindeki çalışmalarsa halen sürüyor.
Firefox OS platformunun kamera ve telefon işlevleri gibi cihazların doğal özelliklerine girişini sağlayacak olan Web API'leri üzerindeki standardizasyon aşamalarının halihazırda geliştirilmekte olduğunu da belirtelim bu vesile ile. pclabs.com.tr ============================
Ek bir not daha TV de bir satis kanainda mubiya midir nedir bir akilli telefonu 149 liradan taksitle ve de 2 yil garantili satan tesadufenn gordum yani bize de benzeri gelmis olabilir mi? o da ayri bir konu
Bu gidisle akilli cep'e 200TL den fazla veren enayi mi? konusunda sizin goruslerinizi almak istedim
şu 200lira 100dolar muhabbetlerini okuyupta türk milleti şöyle böyle diye gaza gelmeyin.
200liraya türkiyedeki 500liralık telefondan daha iyi telefon çıkaramazlar.
sadece buradaki 200liralık telefondan daha iyi 200liralık telefon çıkarabilirler.
Mozilla o kadar tanıtım videoları yayınlamıştı projeksiyonlu telefonlar vs baktı rekabet edemeyeceğim bari alt segmenti ele geçireyim demiş.
200 Tl den fazlası saçmaymış sanki Türkiyede 200 Tlden düşüğü var
türkiyede 200 tl den aşağı vermek enayiliktir. tv de görülen cihazlar ise öçin cihazlar 200 şimdi verirsin bir sistem hatasında da 100 tl verrsin-ki bu da ankara sıhhiye fiyatıdır taşrada taşra dediğim de ankara sincan 200-250 ye çıakr- yanına gelir.