Şimdi Ara

Akıllı Çemberler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Bir oyun gelistiriyorum ve soyle bir sorunum var. Oyunumda bircok obje cemberlerden olusuyor yani bu objeler disaridan bakildigin da cember gibi gozukmese bile ozunde birer cember. ve ben bu cemberlerin birbirine carpmadan hareket etmesini birbirinin yanindan gecmesini istiyorum fakat boyle bir sistemi birturlu tasarlayamadim. yani bu cemberler birbirlerini taniyacak birbirlerinin uzerinden gecmeyecek, mesela bir cember bir hedefe gidiyorsa ve onunde bir cember varsa onundeki cemberin yanindan gecerek hedefe varacak. Boyle bir sistemi nasil tasarlayabilirim ? Faydali olacagini dusunuyorsaniz bana kodlarini incelemem icin open source bir oyunun linkini verebilirsiniz.

    Eger sadece cemberler olmasaydi baska geometrik nesnelerde olsaydi bunu yapmak bayagi zor olurdu. Fakat sadece cemberler olsa bile yine benim icin yapmak zor.

    Sizce boyle birsey icin nesnelerim cember deilde cokgenlerden mi olusmali ? Cemberleri secme sebeplerimden birisi su: birbirlerine olan uzkligi gayet kolay bir sekilde hesaplayabiliyorsunuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikolojikSorunlu.insan -- 24 Ekim 2019; 22:45:26 >







  • Nesnenin ne olduğu önemli değil ki x,y, düzleminde iki nesne arasındaki mesafeyi ölçerek yakınlaşmasını veya uzaklaşmasını ayarlayabilirsiniz.

    distance = sqrt((x2-x1)^2 + (y2-y1)^2)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrAy -- 24 Ekim 2019; 22:58:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi oyun motorunu kullandığını yada oyunu nasıl geliştirdiğini yazmadığın için ben Unity kullandığını düşünerek bir cevap vereyim. "NavMesh sistemi" ni incelemeni öneririm. Youtube da bununla ilgili bir çok video var. Eğer Unity kullanıyorsan sanırım bu sorununu çözebilir.
  • Hocam Google da aratip soyle birsey buldum:https://github.com/ShibaBandit/gdx-navmesh

    Nasil ? sizce is gorurmu ? Fakat is gorse bile bu Library'i nasil kullanacagimi bilmiyorum.
  • Kitabin pdf sini indirdim.
  • takami59 kullanıcısına yanıt
    Oyunu LibGDX ile gelistiriyorum.
  • Aklimdan cokgenleri kullanmak geciyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.