Şimdi Ara

Akıcı Konuşmak İçin Neler Yapılabilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akıcı ve rahat rahat kelime bularak nasıl konuşulabilir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuşurken beynini kullanmak

• dhdh kullanıcısına yanıt
    Komikmiş zaten kullanıyorsun ? Daha rahat kelime bulabşlmek için kitap mı okumalı yoksa daha farklı şeyler mi yapılmalı ?

• çok sakin olursan akıcı konuşabilirsin ama heyecanlanırsan normal bile konuşamazsın

• Kitap okuyarak

• Kelime dağarcığının geniş olması lazım kitap okuyarak tabiki bunu geliştirebilirsin. Beyinden kastım bir sonraki kelimeyi onceden hazırlaman, yazarken nasıl düzene dikkat ederek yaziyorsan aynı düzeni dilinde saglaman. Troll yapmıyorum

• dhdh kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma kardeşim arada bir rastlıyorum forumda trollere alışık olmadığımdan yanlış anlamışım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PersonaNonGrata-

Kitap okuyarak

Hocam hakaret etmenize gerek yoktu. Yakışmamış.
  • Historical Science H kullanıcısına yanıt
    Komik değil ama ortaokuldaki tuzlayarak çatlayarak gibi kelimelere gülüp eğlenen aptal insan kişiliklerine benzemediğini ümit ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: t0xicKEBAB

Komik değil ama ortaokuldaki tuzlayarak çatlayarak gibi kelimelere gülüp eğlenen aptal insan kişiliklerine benzemediğini ümit ediyorum.

Hocam çok yorgunum boş boş konuşuyorum işte takmayın komik olduğundan değil konuşmak için konuşuyorum
  • Benim düşünceme göre illa kitap okumana gerek yok. Sonuçta hepimiz günlük hayatta sınırlı sayıda kelime kullanıyoruz ve etrafında gördüğün o hızlı konuşanlarin çoğu kitap okumuyor. Akıcı konuşmak için en önemli kural diyafram nefesi alman. Yani nefesini karnından alacaksın ve aklına geleni tak tak soyleceksin. Evin içinde ailenle bol bol pratik yapabilirsin.

• Cassiopeja kullanıcısına yanıt
    Kendime ait bir blogum var oraya aklıma gelen herşeyi yazıyorum bunun gibi birşey kendimi geliştirebilir mi ? Yani yazı dili sözlü dilin gelişmesini etkiler mi ?

• quote:

Kendime ait bir blogum var oraya aklıma gelen herşeyi yazıyorum bunun gibi birşey kendimi geliştirebilir mi ? Yani yazı dili sözlü dilin gelişmesini etkiler mi ?

Bilemiyorum denemek lazım

• Ana dilini akici konusamiyor musun?

• Kelimeleri hızlı hızlı konuşmak yerine, tane tane söylemekte çok fayda var. Ayrıca kurduğun her cümleyi düşünerek söylemelisin ki ortaya saçma bir kelime çıkmasın. Kelime sırasında düşünmek için, kelime arasında "ıııı" gibi şeyleri sokabilirsin. Yani buradan nasıl yazacağımı bilemiyorum ama düşünme sırasında boş durmamak yerine "I" kelimesini uzatarak söyle.
  • uAslAnkara kullanıcısına yanıt
    Sen osmanlıcadan farsçadan geçmiş her kelimeyi biliyor musun onları bilerek akıcı konuşmaktan bahsediyorum zaten herkes akıcı çatır çutur konuşmak zorunda değil araya sürekli ııııı gibi uzatmalar koyarak konuşmak akıcı değildir eğer böyle konuşuyorsan onuda söyleyeyim dedim

• quote:

Sen osmanlıcadan farsçadan geçmiş her kelimeyi biliyor musun onları bilerek akıcı konuşmaktan bahsediyorum zaten herkes akıcı çatır çutur konuşmak zorunda değil araya sürekli ııııı gibi uzatmalar koyarak konuşmak akıcı değildir eğer böyle konuşuyorsan onuda söyleyeyim dedim

O kelimeleri kullanmak akici konusmak degil ki. Bülent ersoyun yaptigi mesela abuk sabuk birsey . Gayet akici konusuyorum ii aa ee cart curt da demiyorum. Endişelenmene gerek yok benim icin ama tesekkurler

Her kelimeyi özenle seçebilmek ne anormal ne de normal birşeydir. Sonuç olarak kendimi ifade edebilmek için doğru kelimeyi bulamıyorum bu yüzden konuşmamdaki akıcılıkta bitmiş oluyor senin bana önerin var mı ?

• quote:

Her kelimeyi özenle seçebilmek ne anormal ne de normal birşeydir. Sonuç olarak kendimi ifade edebilmek için doğru kelimeyi bulamıyorum bu yüzden konuşmamdaki akıcılıkta bitmiş oluyor senin bana önerin var mı ?

Klasik kitap oku derler ama bilmiyorum. Belki diksiyon dersi alman yardimci olabilir. Ya da ac sözlük oku. Bence herkesin öğrenme sekli farkli olacaktır. Ayrica yetenekle de ilgili oldugunu dusunuyorum.

Yeteneğim var daha 9. Sınıfım gidiyorum 11. Sınıf felsefe hocalarıyla muhabbet ediyorum gayette akıcı konuşuyorum ama arada takılıyorum işte o beni fıtık ediyor :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.