Şimdi Ara

AKG K321 İncelemesi (Güncellendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
3.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Paket İçeriği:
    -Bir adet AKG 321 kulaklık
    -Üç adet farklı ebatlarda silikon başlık
    -Bir adet deri taşıma çantası
    -Garanti belgesi
    -Kullanma klavuzu

Kullanılan DAP:
    -iPod classic 7. nesil (EQ Kapalı)

Teknik Detaylar:
    Frekans Aralığı: 13Hz - 22.5kHz
    Maksimum Giriş Gücü: 19 mW
    Empedans: 16 Ohm
    Hassasiyet: 121 dB

Kulaklık mıknatıs kapaklı bir kutu içinde, kablosu deri taşıma çantasında, sürücü kısmı da kutudaki yuvalarında geliyor. Uçları yuvalarından çıkarırken biraz dikkat etmek gerekiyor. Gövdesi sert bir plastikten yapılmış, her ne kadar beyaz görünse de aslında gümüş gri, silikon başlıkları da mat gri.

Orta sertlikte çift giden bir kablosu var. Uzunluğu 1m. ama yeterli. Cepte giderken dahi esneme payı var. Jakın düz olması cepte taşınan ipodlar için uygun, jak ve çevresi sağlam, üst modellerinde ve kafa üstü modellerdeki jakla aynı yapıda.

Kulaklığın ağırlığı 4 gr, gövdede ağırlık oluşturacak bir metalden kaçınılmış, o nedenle çok hafif ve konforlu bir yapısı var, kulaktaki varlığı belli olmuyor. Hatta iPodun kendi orjinal kulaklıklarından bile hafif.

Kulaklığın soğuk ve akustik bir sesi var. Fiyatına göre iyi bir sahne ve netlik sunuyor. Zaten AKG kulaklıklar netliği ile ön plandadır. Tiz karakterli bir kulaklık, ama tizlerde keskinlik göze çarpıyor. O nedenle sıcak ses üreten iriver, sony gibi oynatıcılara daha yatkın. Örneğin Sony A864 ile uyumu çok güzel oldu.

Aynı uyumu iPod classic ile yakalayamadım ama büyük başlıklar ipod ile kullanırken ses karakterini bariz değiştiriyor. Büyük silikonlarla tizler bir nebze yumuşuyor ve ses rengi daha sıcak hale geliyor. Ayrıca baslar daha güçlü ve dolgun oluyor.

Vokal, bass ve tizi geriden takip ediyor. Ancak kulaklığın kendini gösterdiği akustik, chill out, ambient gibi elektronik müzik türlerinde vokal çok da önem arzetmiyor.

Kulaklık yeterince yüksek ses verdiğinden amfi gerektirmiyor, bu nedenle çıkış gücü yüksek olmayan oynatıcılarla beklenen verim alınabilir.

Artıları:
    -Çok hafif ve konforlu,
    -Fiyatı,
    -Yüksek ses,
    -Geniş sahne ve netlik,
    -Büyük başlıklarla güçlü ve dolgun basslar,
    -Elektronik müzik ve türevleri için uygun,

Eksileri:
    -Keskin tizler, (büyük başlıklarla bir nebze yumuşuyor)
    -Soğuk ve akustik ses karakteri, (Sony gibi sıcak karakterli daplara yatkın)
    -Midler, bass ve tizin gerisinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5D1EACCB3 -- 2 Nisan 2013; 12:19:05 >

• Eline sağlık hocam, güzel inceleme
  • quote:

Orijinalden alıntı: modifix06

Eline sağlık hocam, güzel inceleme

teşekkürler, forumda Mair'in sandisk sansa clipi ile test etme şansım da oldu, çıkan ses inanılmazdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: acsev2003

quote:

Orijinalden alıntı: modifix06

Eline sağlık hocam, güzel inceleme

teşekkürler, forumda Mair'in sandisk sansa clipi ile test etme şansım da oldu, çıkan ses inanılmazdı

Ama unutma ki o Rockbox kurulu bir Sansa Clip+ idi. Düz açsaydım yüzüne bile bakmazdın.
  • Hocam Akg 420 gerekirse İstanbul içi ödünç verebilirim ancak masaüstümde(ses kartı olmadığından dolayı sanırım) beni tatmin etmedi, sahne genişliği yeterli gelmedi.
  • Bu kulaklığı elden nereden alabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: adsızzziyaretçi

Hocam Akg 420 gerekirse İstanbul içi ödünç verebilirim ancak masaüstümde(ses kartı olmadığından dolayı sanırım) beni tatmin etmedi, sahne genişliği yeterli gelmedi.

O kulaklık masaüstü değil taşınabilir sistemler içindir, incelediğim kulaklığın kafaüstü muadili, iyi bir mp3 çalarla bir dene bakalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy

Bu kulaklığı elden nereden alabilirim?

D&R'dan bakabilirsin, her mağazasında olmuyor sanırım...
  • İnceleme için teşekkürler, ben de geçen gün akg kulakici kulaklıkları saturn'de gördüm, kulaklığım da bozulduğu için alsam mı diye düşündüm. Uzun süredir sony kullanıyorum(SONY MDR-EX300SL) bassları çok hoşuma gidiyor özellikle elektronik ve hip hop dinlediğim için. Merak ediyorum bu ürünün bassları da sony'ler kadar iyi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: taltrap

İnceleme için teşekkürler, ben de geçen gün akg kulakici kulaklıkları saturn'de gördüm, kulaklığım da bozulduğu için alsam mı diye düşündüm. Uzun süredir sony kullanıyorum(SONY MDR-EX300SL) bassları çok hoşuma gidiyor özellikle elektronik ve hip hop dinlediğim için. Merak ediyorum bu ürünün bassları da sony'ler kadar iyi mi?

O kulaklığın teknik verileri EP 630'a yakın, sony daha sıcak gelebilir, ben denemedim, yanlış bilgi vermeyeyim ama 321'in bassları biraz daha sert vurabilir. Tabi hangi cihazla kullandığına da bağlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5D1EACCB3 -- 3 Kasım 2013; 11:37:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5D1EACCB3

quote:

İnceleme için teşekkürler, ben de geçen gün akg kulakici kulaklıkları saturn'de gördüm, kulaklığım da bozulduğu için alsam mı diye düşündüm. Uzun süredir sony kullanıyorum(SONY MDR-EX300SL) bassları çok hoşuma gidiyor özellikle elektronik ve hip hop dinlediğim için. Merak ediyorum bu ürünün bassları da sony'ler kadar iyi mi?

O kulaklığın teknik verileri EP 630'a yakın, sony daha sıcak gelebilir, ben denemedim, yanlış bilgi vermeyeyim ama 321'in bassları biraz daha sert vurabilir. Tabi hangi cihazla kullandığına da bağlı.

Alıntıları Göster

O kulaklığın teknik verileri EP 630'a yakın, sony daha sıcak gelebilir, ben denemedim, yanlış bilgi vermeyeyim ama 321'in bassları biraz daha sert vurabilir. Tabi hangi cihazla kullandığına da bağlı...

Hip hopla kastettiğin biraz daha geriden gelen 50 Cent, C Block vs. ise tam performans alırsın. Günümüzün hip house, hip-hop RnB gibi popüler parçalarıysa eğer biraz tizler sert, ama çözümü var elbet...

İpod nano 4. nesil ile kullanacağım. Basslar önemli çünkü genelde bass ağırlıklı hip hop ve trip hop parçalar dinliyorum. Sony'de bass düşündüğüm kadar kaliteli olmayabilir ama seviyesi beni tatmin ediyordu. Mesela Sennheiser kulaklıklar hiç tatmin etmedi beni bu yüzden. Şu an kafamda akg(50-100 TL arasi herhangi bir modeli) ve audio technica(ckm 55 modeli) var, ikisi arasında kaldım. Kafa üstü kulaklıklar gibi deneme şansımız olsa çok daha iyi olurdu.

• quote:

İpod nano 4. nesil ile kullanacağım. Basslar önemli çünkü genelde bass ağırlıklı hip hop ve trip hop parçalar dinliyorum. Sony'de bass düşündüğüm kadar kaliteli olmayabilir ama seviyesi beni tatmin ediyordu. Mesela Sennheiser kulaklıklar hiç tatmin etmedi beni bu yüzden. Şu an kafamda akg(50-100 TL arasi herhangi bir modeli) ve audio technica(ckm 55 modeli) var, ikisi arasında kaldım. Kafa üstü kulaklıklar gibi deneme şansımız olsa çok daha iyi olurdu.

iphone, sansa clip+, ipod 5 deseydin durma al derdim, ipod nano 4 ile deneme şansım olmadı, ama şu var sony'ye kıyasla bunun sesi emin ol daha fazladır. senn.lerin sesini ben de pek tercih etmem.

Ses gürlüğü, rengi, sahne genişliği yönünden AKG 420 kafa üstü kulaklığa yakın, tek fark 420 biraz daha orta karardır, cihazını bi onda dene, umarım yardımcı olmuşumdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5D1EACCB3 -- 6 Nisan 2012; 0:09:01 >

• Tesekkur ederim yorumlar icin, birkac gun icinde kararimi verip alacagim. Audio Technica garantisiz oldugu icin buyuk ihtimalle AKG alacagim, surekli kulaklik bozup yenisi almaktan gina geldi:)
  • Eline sağlık, güzel inceleme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mobile prof.

Eline sağlık, güzel inceleme.

Teşekkürler.
  • Peki K324P ile karşılaştırsak hangisi ağır basar? Satürn K324P satıyor ve çok kararsızım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askimbunlarcips -- 13 Nisan 2012; 22:12:44 >
  • quote:

Tesekkur ederim yorumlar icin, birkac gun icinde kararimi verip alacagim. Audio Technica garantisiz oldugu icin buyuk ihtimalle AKG alacagim, surekli kulaklik bozup yenisi almaktan gina geldi:)

Benim de gönlümden audio technica CKS serisi geçiyor ama dediğin gibi garantisiz almak riskli, d&r'a bu kulaklığın gelişini beklemek düşüyor.
  • Bu kulaklığı başlığı açan arkadaşmızdan denedim. Kulklık gerçekten ükemmel. Kulağa çok rahat bir şekilde oturuyor. Basler mucizeli bir şekilde çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: askimbunlarcips

Peki K324P ile karşılaştırsak hangisi ağır basar? Satürn K324P satıyor ve çok kararsızım.

K324 şu an üretilmeyen önceki seriye ait bir kulaklık, ki bu tasarımından kutusuna kadar belli, benim mukayese etme şansım olmadı. Ancak AKG bunu CX 300 veya EP 630'a muadil olarak satışa sunmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Strazburg

Bu kulaklığı başlığı açan arkadaşmızdan denedim. Kulklık gerçekten ükemmel. Kulağa çok rahat bir şekilde oturuyor. Basler mucizeli bir şekilde çıkıyor.

doğru ama bazı arkadaşlar büyük silikonları kulağına oturtamamıştı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.