Şimdi Ara

AKDENIZDE DEPREM OLDU ! Gunes Tutulmasinin Depreme Etkisi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bırkac dakika evvel akdenızde deprem oldu.!

    Akdenizde 4.6 siddetinde deprem ->


    Tarih-Saat: 01.04.2006 00:46:09
    AKDENİZ 01.04.2006 00:46:09
    D:69.5km M:4.6
    Koordinat: 34.774K 26.535D
    Büyüklük: 4.6
    Derinlik: 69.5 km
    Açıklama: AKDENİZ


    Şimdi Dikkatle bakın Buda gunes tutulmasinin guzergahı mısırdan akdenize ve sonra antalyaya.



    Depremin oldugu koordinaata bakin resmen cizgiyle birebir !
    Gunes tutulması tetiklemistir bence benim fikrim budur.
    Oncu Deprem deildir insallah?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Palermo64Bit -- 1 Nisan 2006; 2:15:03 >







  • Bu da 99 senesindeki tutulmanin guzergahi golcuk depremi 1 hafta sonra olmustur bu tutulmada guzergah ile deprem olan yer kesişiyor yine...
     AKDENIZDE DEPREM OLDU ! Gunes Tutulmasinin Depreme Etkisi!


     AKDENIZDE DEPREM OLDU ! Gunes Tutulmasinin Depreme Etkisi!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Palermo64Bit -- 1 Nisan 2006; 2:25:35 >




  • hocam 1 nisan şakası falan değil deme bu? :)

    Umarım yıkıcı bir deprem olmaz hiç birzaman...

    Ama bu konunun yeri burası değil hare rama yollar birazdan bu konuyu :)

    Ben şahsen hiç yanlış yere konu açmam
  • ben etkisi olacağını sanmam. zaten uzmanlar da olmayacağı konusunda hem fikirler.
  • Gunes tutulmasinin depreme etkisinden bahsetmeye calistim konunun yeri bilim basligidir sorun yok okey?
  • @Palermo64Bit

    Ok...
  • güneş tutulmaları depremi nasıl tetikleyebilir ki? güneş tutulmasının nasıl olduğu malum bir şey. ay güneş ile dünya arasına girmekle neden depreme sebep olsun?
  • @C4

    hocam cisimler birbirlerini çekerler mesela senin yanındaki insan seni çeker sende onu çekersin...

    Dünya insanı çeker ve yer çekimi oluşur...


    Belkide güneş ay hizaya girdiğinde belli odaktaki faylara etki ediyor gücü artıyor..eğer fayın direncini aşıyorsa kuvvet yerinden oynatabilir ihtimal dahilinde yani...


    mesela bazı yerlerde ay sayesinde sular yükselir o mantık
  • tamamda, ne kadar bir etki edecekki? zaten onu bir kaç uzman anlatmış ve bu çekim etkisinin bir fayı tetikleyebilecek ölçüde olmadığını söylemişlerdi.
    çekim etkisi fayı tetikleyecek derecede olsa, depreme gelene kadar daha neler olur. denizler kabarır, hatta herkes havalarda uçardı.

    belkide fay tutulmayı görünce aşka gelmiş kıpırdanmıştır kimbilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4 -- 1 Nisan 2006; 2:56:36 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Palermo64Bit

    Bırkac dakika evvel akdenızde deprem oldu.!

    Akdenizde 4.6 siddetinde deprem ->
    />

    />

    Tarih-Saat: 01.04.2006 00:46:09
    AKDENİZ 01.04.2006 00:46:09
    D:69.5km M:4.6
    Koordinat: 34.774K 26.535D
    Büyüklük: 4.6
    Derinlik: 69.5 km
    Açıklama: AKDENİZ


    Şimdi Dikkatle bakın Buda gunes tutulmasinin guzergahı mısırdan akdenize ve sonra antalyaya.
    />



    Depremin oldugu koordinaata bakin resmen cizgiyle birebir !
    Gunes tutulması tetiklemistir bence benim fikrim budur.
    Oncu Deprem deildir insallah?



    kardeşim daha dün çıktı sayın proflarımızdan biri dedi Türkiye'de günde şu kadar deprem oluyor,yılda bilmem kaç bin tane deprem oluyor.Hurafe bunlar,Güneş tutulması tek Türkiye'yi mi vurur,düyada iğer ülkelerde neden olmaz.Millet panik oluyor sürekli insanlarımız stres altında yaşıyor,korkuyor inanmayalım böyle şeylere bakınız yazık değil mi Niksar halkına evlerini barklarını çadıra taşıdılar güzelim güneş tutulmasının keyfini tadamadılar,haksızmıyım?




  • İyide bu çizginin bide diğer ucu var neden hep batı ucunda olsun ki.Antalya ve ordu arasında çizgi belkide orduda olucak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: C4

    tamamda, ne kadar bir etki edecekki? zaten onu bir kaç uzman anlatmış ve bu çekim etkisinin bir fayı tetikleyebilecek ölçüde olmadığını söylemişlerdi.
    çekim etkisi fayı tetikleyecek derecede olsa, depreme gelene kadar daha neler olur. denizler kabarır, hatta herkes havalarda uçardı.

    belkide fay tutulmayı görünce aşka gelmiş kıpırdanmıştır kimbilir



    Vallah bilemiyorum o kadar herşey ihtimal dahilinde olabilirde olmaya bilirde :)
  • GÜNEŞ TUTULMALARI VE DEPREMLER
    Prof. Dr. Zeynel TUNCA


    TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi
    Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü



    Bir tarafta olağanüstü bir gökolayı, Güneş Tutulmaları, diğer tarafta yıkıcı bir doğa olayı depremler!

    Her deprem olduğunda yerbilimleri hakkındaki bilgilerimizin ne denli yetersiz ve bazen yanlış olduğunu anlarız. Yazılanlar, tartışılanlar yabancı gelir. Bilimsel ortamda tartışılanlar bile anlaşılamazlar çoğu kez. Yeryüzünün bilmem kaç km altındaki kaya yapıdaki olayları, hareketleri görmeden, bilmeden, sadece ölçülebilir nicelikleri değerlendirerek bazı; sonuçlara varılıyor, değerlendirmeler yapılıyor, öngörülerde bulunuluyor. En gelişmiş teknolojiye sahip ülke biliminsanları bile depremlerin ne zaman ve hangi büyüklükte olacağı konusunda tahminde bulunamıyorlar henüz. Gözlemler ve ölçümlerin değerlendirme ve yorumları ile uyarılarda bulunuyorlar. Deprem nedir bilelim, depremle yaşamayı öğrenelim...Öte yanda bir gökolayı... Ne olduğu, nasıl olduğu, geometrisi çok iyi bilinen, saniyelerden duyarlı zamanlamaları ile Güneş Tutulmaları. Yerkürenin neresinde, kaç saniye gözlenecek, yüz yıl sonra ne zaman olacak biliyoruz...Gözlem olanaklarının gelişmesi ve yeni gözlemler ile yeni bilgiler edinmeye çalışıyoruz Güneşimiz hakkında. Gün ortasında alacakaranlığı yaşıyoruz, parlak yıldızları ve gezegenleri görebiliyoruz.

    11 Ağustos 1999 Tam Güneş tutulmasını izledikten bir hafta sonra yaşadığımız depremin yaralarını hala saramadığımız ortada. Astronomi bilgilerimizdeki eksiklikler nedeni ile deprem sırasında gözlenenleri yanlış yorumladık. Deprem sırasında gökyüzünde yıldızlar birden parladı! Halbuki yanlış aydınlatmalar sonucu yıldızları görmemizi engelleyen ışık kirliliği, deprem sırasında elektriklerin kesilmesi ile ortadan kalkmıştı sadece. Ama en acımasız olanı, depreme Güneş Tutulması'nın neden olduğu şeklinde yazılanlardı. Güneş tutulması sırasında Ay ve Güneş aynı çizgi üzerinde oldukları için çekim etkisi artmış ve yer kabuğunu yerinden oynatmıştı sözde. Bu açıklama halk arasında büyük etki yaratmıştı. Jeofizikçiler, gökbilimcilerin bu konudaki açıklamalarından çok bu tür senaryolar yeralmıştı basında.

    29 Mart 2006 tarihinde yine bir Tam Güneş tutulması izleyeceğiz. Hem de Dünya üzerinde en iyi gözlenebilecek yerlerin başında ülkemiz geliyor. Bu konuda tüm uyarılara karşın tanıtım konusunda çok yetersiz kaldık. Tanıtım bir yana, kuş gribi görüntüleri, geçen ay içindeki karikatür krizi, bir papazın öldürülmesi ve benzeri olaylarla biz bu olumsuzlukları körüklüyoruz ama yine de bilinçli olanlar ülkemize gelecekler. Bütün bunlar yetmedi, "Yine Güneş Tutulması, yine deprem mi olacak?" gibi başlıklarla felaket tellallığı yapan haberler gazete ve televizyonlarda yeralmaya başladı. Bir de, Jeofizikçi veya Gökbilimci olmayan bir üniversite öğretim üyesi çıkıp belirli yerler ve tarihler vererek Güneş Tutulması sonrasında deprem olacağını resmi makamlara iletti. Bilimsel ortamda görüş ve kanıtlarını ortaya koyması, önerilerini tartışması gerekirken, bilimsel etik açıdan tutarsız biçimde bir yol izledi. Yöre halkının Güneş Tutulması öncesinde panik havasına girmelerine neden oldu. "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamaz" görüşünden yola çıkalım ve biraz, bilgilenelim. Gündeme getirilen şey, Güneş tutulması olduktan sonra deprem olacağı şeklinde. Bakın işin aslı ne:

    Yerküre Güneş etrafında bir yılda (365.24 günde) dolanır. Yer Güneş etrafında dolanırken, Ay da, Yerküre etrafındaki yörüngesinde dolanmaktadır. Ay, yörüngesini yaklaşık 27.5 günde tamamlar.

     AKDENIZDE DEPREM OLDU ! Gunes Tutulmasinin Depreme Etkisi!

    Şekil-1. Ay’ın Yerküre etrafındaki yörüngesi ve Ay evrelerinin oluşumu.

    Bu yörünge hareketi sırasında Ay’ın Güneş tarafından aydınlatılan yüzünü farklı açılardan görürüz. Bu farklı görünümlere Ay’ın Evreleri diyoruz. Ay, Yeniay evresinde iken Güneş ile aynı taraftadır ve aydınlanan kısmını göremeyiz. Dolunay evresinde ise aydınlanan yüzünün tamamını görürüz ve Ay bir tarafta, Güneş diğer tarafta yeralır. Bu evreler her 29.5 günde bir tekrarlanır. Yani her 29.5 günde bir Yeniay evresi oluşur. (Hicri Takvim bu 29.5 gün yani Ay'ın evreleri esas alınarak geliştirilmiştir.) Bunun sonucunda Ay ve Güneş her 29.5 günde bir hemen hemen aynı çizgiye yakın olurlar.

    Buradan varacağımız sonuç: Ay ve Güneş her 29.5 günde bir hemen hemen aynı çizgiye yakın durumda olurlar. Benzer durum Dolunay evresi için de geçerlidir. İki Yeniay evresinin ortasında Dolunay evresi oluşur. Dolunay evreleri de yaklaşık 29.5 günde bir tekrarlanır. Bir başka deyişle, her 14.75 günde bir sırasıyla Yer-Ay-Güneş ve Ay-Yer-Güneş dizilişi olur. Bu dizilişler tam bir çizgi üzerinde olursa sırasıyla Güneş Tutulması ve Ay tutulması oluşur. Tüm bu evrelerde Ay ve Güneş’in Dünyamız üzerindeki çekim etkileri toplamı aynı olur. Bu toplamın yaklaşık %65'i Ay, %35'i ise Güneş’ten kaynaklanır. Çünkü kütleçekimsel kuvvet cisimlerin kütleleri çarpımı ile doğru orantılı olarak artarken, uzaklığın karesi ile ters orantılı olarak azalır. Bunun sonucu Ay'ın, Yer’e Güneş’ten yaklaşık 400 kez daha yakın olması nedeniyle katkısı daha fazladır.

    Güneş Tutulmaları Depremleri Tetikliyor mu?

    Yaşamımızdaki bu iki önemli gökcisminin kütleleri nedeniyle kütleçekimsel olarak etkileri sözkonusudur. Bunun sonucu gel-git (med-cezir) olayları oluşur. Bu iki cismin kütleçekim etkileri Yeniay ve Dolunay evrelerinde birbirine eklenir. Ay ve Güneş’in kütleçekim toplamları Yeniay evresinden bir hafta önce ve sonrasında (ilkdördün ve sondördün evrelerinde) ise en az olur.

    Eğer Güneş Tutulmaları depremlerin oluşunu tetikliyorsa, bu tetikleme Ay ve Güneş'in kütleçekim kuvvetleri ile ilgili olmalıdır. Bu etkinin en fazla olduğu zamanlar Yeniay ve Dolunay evreleridir. Yani her 14-15 günde bir bu etki maksimum olur. Güneş tutulması olsa da olmasa da bu kütleçekimi kuvvetleri herzaman vardır. Bu kütleçekim kuvveti depremleri tetikleyecek düzeyde ise, yaklaşık her 15 günde bir büyük depremler olmalıdır. Bu çekim kuvvetlerinin ne düzeyde olduğu hesaplarla kolayca bulunur. Bunların yerkabuğu hareketlerine nasıl etki edeceği ise jeofizikçilerin alanına girer. Ama, şurası bir gerçektir: Süper(!) ülkelerin yaptıkları nükleer yeraltı denemeleri sırasında ortaya çıkan kuvvetler, Ay ve Güneş’in kütleçekimsel kuvvetlerinden kat kat fazladır. Bu tür denemelerin yer kabuğu üzerindeki etkileri ne düzeydedir, hangi depremleri tetiklemiştir hiç bilmiyoruz...

    Bir başka konu ise, Güneş tutulmasından bir hafta sonra deprem olması kurgularıdır. Ay ve Güneş’in kütleçekimsel kuvvetlerinin toplamının en az olduğu bu günlerde deprem beklentisi ilginçtir. Bu konumdaki toplam etki dünya üzerinde sürekli vardır ve Dolunay, Yeniay evrelerinde artar.

    Depremin tetiklenmesini tutulma geometrisi ile oluşan manyetik alan dalgalanmalarının yerkabuğu ve Yer'in manyetik alanı ile etkileşmesine bağlayan görüşler de vardır. Güneş’teki patlamaların doğurduğu manyetik dalgalanmalar, Güneş Tutulması sırasında sadece geometri nedeniyle oluşacak manyetik dalgalanmadan (Ay’ın evrelerinden bağımsız olarak) çok daha fazladır. Bunlar çok daha etkindir, sadece, iletişim üzerindeki etkileri, kutup ışımalarının görülmesi gibi sonuçlar doğurur.

    Depremlerin, yerkabuğunda biriken gerilimin boşalması olduğunu, bu gerilim birikmesinin de tutulmalarla ilgili olmadığını da söyleyebiliriz.

    Bu bilgilerden sonra, Güneş tutulmalarının yerkabuğundaki depremleri tek başına tetikliyen bir mekanizma olduğundan sözetmek yanlış olacaktır...


    SONUÇ

    Güneş Tutulması ile diğer Yeniay ve Dolunay evreleri arasında kütleçekimsel kuvvet olarak fark yoktur. Güneş tutulmasının 7 gün öncesi ve sonrasında bu toplam etki en az olur. Güneş Tutulmalarının depremleri tetiklediğinden sözedilemez.

    Güneş Tutulmaları ile deprem oluş tarihleri arasında istatistik açıdan bir ilişki bulunamamıştır. Güneş tutulmalarının hemen öncesi ve sonrasında olan depremlerin sayısı tüm depremlerin yüzdebiri oranındadır.

    Günde en az 5-6 büyüklüğünde 3-4 deprem olmaktadır. Bir yılda 2-5 arası gerçekleşen Güneş Tutulması ve diğer Yeniay evrelerinde de depremler zaten olmaktadır.


    Depremlerin ne zaman olacağı önceden tahmin bile edilemediği halde Güneş tutulmalarının meydana geliş zamanları büyük hassasiyetle önceden hesaplanabilmektedir.

    Liselerden jeoloji dersleri kaldırıldı, deprem nedir bilmiyoruz, depremle nasıl yaşanır bilmiyoruz, korkuyoruz. Astronomi dersleri kaldırıldı, gökyüzünü tanımıyoruz, gökcisimlerini bilmiyoruz, evrendeki varlığımızı irdeleyemiyoruz, meydanı astrologlar dolduruyor. En kötüsü de, "yakında Güneş Tutulması olacak, ardından yine deprem olacak mı?" diye bu bilgi çağında bile soruyoruz.

    Güneş Tutulmasından korkmaya gerek yok. Yerküremizde o kadar çok deprem oluyor ki, bu depremler Güneş tutulmasından başka birçok olaya da rastlayabiliyor. Ama Güneş tutulması olağanüstü bir gökolayı olduğu için anılardan silinmiyor ve yakın günlerde olan bir depremin sorumlusu olarak bilgisiz insanlar tarafından suçlanıyor!

    Ülkemizde gözlenebilecek bir sonraki Tam Güneş Tutulması 54 yıl sonra, daha çok var... Siz, bu yılki olağanüstü gök olayını, göz güvenliğinizi dikkate alarak keyifle izlemeyi unutmayın.


    kaynak:http://www.tug.tubitak.gov.tr/tutulma/turkish/tutulma_deprem/tunca/calisma_tunca.html




  • 4,6 şiddetindeki depremi insan hissetmez bile. Zannedersem ancak sismoğraflarla felan hissedilir.
  • Tubitak kökünden yanıtlamış.
    Ama bilim bu, tartışma uzar gider doğasıyla...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: was


    Tubitak kökünden yanıtlamış.
    Ama bilim bu, tartışma uzar gider doğasıyla...


    aslına bakarsanız konuya C4 hocama cevap vererek ve güneş tutulmasının depreme etki edeceğine dair sözler yazacaktım ...

    daha sonra internetten tarama yapayım dedim

    bir de baktım mukni (ikna edici) bir yazı

    hem de tübitaktan

    okudum

    beni de ikna etti ...

    önce

    quote:

    "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamaz" görüşünden yola çıkalım ve biraz, bilgilenelim.


    dedi

    sonra

    quote:

    Buradan varacağımız sonuç: Ay ve Güneş her 29.5 günde bir hemen hemen aynı çizgiye yakın durumda olurlar. Benzer durum Dolunay evresi için de geçerlidir. İki Yeniay evresinin ortasında Dolunay evresi oluşur. Dolunay evreleri de yaklaşık 29.5 günde bir tekrarlanır. Bir başka deyişle, her 14.75 günde bir sırasıyla Yer-Ay-Güneş ve Ay-Yer-Güneş dizilişi olur. Bu dizilişler tam bir çizgi üzerinde olursa sırasıyla Güneş Tutulması ve Ay tutulması oluşur. Tüm bu evrelerde Ay ve Güneş’in Dünyamız üzerindeki çekim etkileri toplamı aynı olur. Bu toplamın yaklaşık %65'i Ay, %35'i ise Güneş’ten kaynaklanır. Çünkü kütleçekimsel kuvvet cisimlerin kütleleri çarpımı ile doğru orantılı olarak artarken, uzaklığın karesi ile ters orantılı olarak azalır. Bunun sonucu Ay'ın, Yer’e Güneş’ten yaklaşık 400 kez daha yakın olması nedeniyle katkısı daha fazladır.


    diyerek beni ikna etti ...

    Bir başka deyişle, her 14.75 günde bir sırasıyla Yer-Ay-Güneş ve Ay-Yer-Güneş dizilişi olur.

    bu söz bitirdi beni




  • benim anlamadığım şey, güneş tutulması tüm dünyada gözleniyor, deprem bizde oluyor. şu koskoca dünyada bi bizde mi fay hattı var, güneş tutulmasıyla tetikleniyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lacrima

    benim anlamadığım şey, güneş tutulması tüm dünyada gözleniyor, deprem bizde oluyor. şu koskoca dünyada bi bizde mi fay hattı var, güneş tutulmasıyla tetikleniyor.



    'Beşik gibi sallanan coğrafya'da arda arda depremler


    Endonezya'nın doğudaki adası Talaud'da, bugün Richter ölçeğine göre 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yeni Zelanda'ya bağlı Kermadec Adaları'nda da Richter ölçeğine göre 6.5 ve 5.2 büyüklüğünde 2 deprem yaşandı.
    (1 Nisan 2006 Cumartesi)

    ENDONEZYA'DA 6.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

    Endonezya'nın doğudaki adası Talaud'da, bugün Richter ölçeğine göre 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

    Başkent Cakarta'daki deprem merkezinden yetkililer, günün ilk saatlerinde meydana gelen depremin merkez üssünün, Talaud Adası'nın 42 kilometre batısında, yerin 33 kilometre altında olduğunu söylediler.

    Yetkililer, depremde can kaybı veya hasar meydana geldiğine ilişkin bir bilginin henüz kendilerine ulaşmadığını kaydettiler.

    YENİ ZELANDA'DA 6.5 VE 5.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE 2 DEPREM

    Yeni Zelanda'ya bağlı Kermadec Adaları'nda, Richter ölçeğine göre 6.5 ve 5.2 büyüklüğünde 2 deprem meydana geldi.

    Yeni Zelanda Jeolojik Bilimler Kuruluşu (GNS) tarafından yapılan açıklamada, dün yerel saatle 01.21'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.5 büyüklüğündeki ilk depremin merkez üssünün Kermadec Adaları zincirine bağlı Raoul Adası'nın 110 kilometre doğusu olduğu belirtildi.

    Açıklamada yerel saatle 02.05'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki 2. depremin merkez üssünün Raoul Adası'nın 100 kilometre doğu-güney-doğusu olduğu ve her iki depremin de yerin 10 kilometre altında meydana geldiği kaydedildi.

    Depremde can kaybı veya hasar meydana geldiğine ilişkin bir açıklamada bulunulmadı.


    Güneş tutulmasının ardından İran’da 6 büyüklüğünde deprem: 66 ölü


    29 Mart’ta meydana gelen Güneş tutulmasının ardından ‘Güneş tutulmasıyla depremin ilişkisi’ tartışılırken İran’ın batısında meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremde 66 kişi hayatını kaybetti, bin kişi de yaralandı.

    Burucerd ve Dorod sanayi kentleri, Türkiye saatiyle 03.15’te sarsıldı. Devlet televizyonu, Dorod’un kuzeyindeki Silahor’da enkazdan 38 cesedin çıkarıldığını duyurdu. Yetkililer, İran’da yerel saatle 01.05’te meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından, 10 kadar artçı deprem olduğunu, bunun ardından saat 04.47’de 6 büyüklüğündeki şiddetli sarsıntının geldiğini bildirdi. Dorod Valisi Nasrullah Raşno, sarsıntının bazı binalarda hasara yol açtığını ve telefon hatlarının kesildiğini söyledi. Luristan eyaleti Felaket Kontrol Komitesi Başkanı Ali Barani, Burucerd ve Dorod şehirlerinin bulunduğu bölgede 200 köyün yıkıldığını bildirdi. Bam kentinde Aralık 2003’te meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde 26 bin kişi ölmüştü.

    ZAMAN




  • iyi de böyle depremler sürekli oluyor.

    benim demek istediğim güneş tutulması sanki bi tek türkiyeye özgü birşeymiş gibi bizim sürekli güneş tutulmasıyla deprem ilişkisini konuşmamız.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lacrima

    iyi de böyle depremler sürekli oluyor.

    benim demek istediğim güneş tutulması sanki bi tek türkiyeye özgü birşeymiş gibi bizim sürekli güneş tutulmasıyla deprem ilişkisini konuşmamız.


    haklısın ...

    ben de tübitaktan alıntılı güneş tutulmasının deprem ile birebir bağlantısız olduğuna dair yazıyı alıntıladım ...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.