Şimdi Ara

AKARYAKIT FİYATLARIYLA İLGİLİ YORUMLAR BURAYA (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.503
Cevap
39
Favori
401.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • artık benzin alırken acıyorum kendime
    bizi bu hale düşürenler utansın

  • quote:

    Bir zam haberide motorine!
    Akaryakıt ürünlerinden motorinin litre fiyatı BP, Opet ile Petrol Ofisi bayilerinde 13-14 YKr arttı.
    Motorinin litre fiyatı Ankara'da BP'de 2,81 YTL'den 2,95 YTL'ye, Opet ve Petrol Ofisi bayilerinde 2,82 YTL'den 2,96 YTL'ye yükseldi.

    İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakalarında, motorinin litre fiyatı Opet bayilerinde 2,79 YTL'den 2,93 YTL'ye, Petrol Ofisi bayilerinde ise 2,81 YTL'den 2,95 YTL'ye çıktı.

    İzmir'de de motorinin litresi Opet bayilerinde 2,78 YTL'den 2,92 YTL'ye ve Petrol Ofisi'nde 2,80 YTL'den 2,94 YTL'ye yükseldi.

    Bu arada kalorifer yakıtı da 8-9 Ykr arttı.

    Kalorifer yakıtı Ankara'da BP'de 1,92 YTL'den 2,00 YTL'ye, Opet'te ve Petrol Ofisi'nde 1,90 YTL'den 1,98 YTL'ye çıktı.

    İstanbul'un Avrupa yakasında kalorifer yakıtı BP'de 1,88 YTL'den 1,96 YTL'ye, Anadolu yakasında 1,89 YTL'den 1,97 YTL'ye, Opet'de Avrupa yakasında 1,86 YTL'den 1,95 YTL'ye, Anadolu yakasında 1,87 YTL'den 1,95 YTL'ye ve Petrol Ofisi'nde her iki yakada 1,87 YTL'den 1,95 YTL'ye yükseldi.

    İzmir'de kalorifer yakıtı BP'de 1,90 YTL'den 1,98 YTL'ye, Opet'de 1,85 YTL'den 1,93 YTL'ye ve Petrol Ofisi'nde 1,83 YTL'den 1,93 YTL'ye çıktı.




  • vay be demek yakinda benzin 3,5 atacak
  • arabadan soğudum valla bu zamlardan sonra



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuci -- 12 Nisan 2008; 13:20:03 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: joushkun


    quote:

    Orjinalden alıntı: gorele2000

    Benzinliler acele etsin bi 15 kuruş zamda 2 gün içinde benzine var...

    geçen yaz istanbul şehir içinde 110-130 yakarken artık 160-190 yakacağız anlaşılan 1.5 dci ile...
    % 50 artış, enflasyon oranı ise yıllık %10




    Yüzde 10 enflasyon derken? Ping-pong topu? Don lastiği? Bardak altlığı?


    Ekmek de 50 kuruş oldu ya, ufacık ekmek.. Gözümüz açık gitmeyiz; ama g.tümüz açık gidicez orası ayrı.






  • Toplumsal eylem yapmaktan aciz geri zekalı bir millete az bile.

    Dizel yakıta bu kadar zam yapılması resmen namussuzluk. Çünkü dizel işçinin köylünün,nakliyatçının velhasılı emek üreten kesimin kullandığı bir yakıt türü. Bu zam direkt gıdaya ve diğer temel harcamalara da yansıyacaktır. Üstelik en az %10 civarında olur bu yansıma.

    Avrupada böyle bir zam yapılsa halk istasyonları yıkar,meclisi basar. Ama bizde koyun olduğumuz için sadece meleriz o kadar.

    Çünki toplumsal bilinç yok. TV.ler halkı televole,magazin,kim nerede kiminle yatmış türünden programlarla zehirliyor. O kadar TV ve basın organı var büyük çoğunluğu çöp değerinde. Bunların halkı bilinçlendirmesi,akaryakıt yoluyla, vergi yoluyla soyulduklarını anlatmaları lazım ama nerdeee!?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calculus -- 12 Nisan 2008; 13:48:26 >
  • ben korkudan haber falan izleyemez oldum gene zam gelmiş mi diye
  • quote:

    Orjinalden alıntı: çavdır

    ben korkudan haber falan izleyemez oldum gene zam gelmiş mi diye


    merak etme haberlerde izlemesende forum da öğreniyorsun burdada öğrenmezsen akaryakıt istasyonunda öğreniyorsun,
    ben şayet orada öğrenmektense burda öğrenmeyi yeğlerim pompa önünde öğrenince insanı aniden etkiliyor
  • Arkadaşlar petrol fiyatı artıyor hükümet ne yapsın diyenlere küçük bir hesap sunmak istiyorum.

    Elimde daha yeni bir çalışma olmadığı için 2005 yılı amerika benzin fiyatı araştırmasına dayanarak bir hesap yapıyorum. 2005 yılında benzinin litresine 0.91 dolar ödeyen amerikalıların verdikleri bu 0.91 doların 0.23 doları işleme rafineri ve dağıtım masraflarına, 0.46 doları petrol maliyetine geri kalanını ise vergiye ödemişler. Buradan yola çıkarak Türkiyede de rafineri ve dağıtım masraflarının 0.24 dolar olduğunu düşünelim. 3.10 liralık mazot fiyatının %60'ı vergi. Yani 3.10 liralık mazotun rafineri çıkışı 1.25 lira hadi iyice yuvarlayalım 1.5 lira olsun. 1.5 liradan maliyetleri çıkarttığımızda 1.26 lira kalıyor. Bu 1.26 lira mazotun fiyatı içerisindeki ham petrolün payı oluyor. şimdi 3 günde 15 kuruş zam geldiğini hatırlarsak ve bu zammın hepsinin petrol fiyatlarından kaynaklandığını idda edersek bu durumda petrol fiyatının 3 gün içerisinde %12 artmış olması gerekir. Yani varili 100 dolar olan petrolün fiyatının 3 günde 112 dolar olması lazım. Şimdi soruyorum sizce 3 gün içinde petrol fiyatları 12 dolar arttı mı? Yada 2007 den beri petrol fiyatları %70 civarında arttı mı? Çünkü mazotta ki fiyat değişiminin petrolden olması için fiyatın bu oranda artmış olması gerekiyor.

    Bu arada eskiden tüpraşın sitesinden bakabiliyorduk mazotun litresine ne kadar vergi veriyoruz diye ve vergi artışlarını farkedebiliyorduk ama artık bakamıyoruz. yani petrol fiyatını bahane edip çatır çatı böyle zammı geçiriyorlar. V




  • Ya anamız ağlıyor zamlardan,bazılarımız hala kılıf bulmaya çalışıyor.Dünya piyasaları,ortadoğu,A.B.D ekonomisi v.s hadi 1-2 yıldır var.Ya önceden yaptıklarına ne demeli.Her ay 2 sefer zam gelir di benzine. şu an ayda 250 ytl ortalama benzine para veriyorum.Buna rağmen hafta da 3-4 gün arabam garajda yatıyor.Bu yıl aldığımız maaş zammı ise 50 ytl.1 yılda sadece 50 ytl.(öğretmen maaşına göre).Sonumuz iyiye benzemiyor.Su ile çalışan arabalar ne zaman çıkar acaba????
  • Vasago, hesabın doğru. Yalnız şunu belirtmek isterim ki 2007'de ham petrolün varili ortalama 70$ idi.
    Şu anda ise varili 110$. Yani ortalama %57'lik bir artış söz konusu.

    Malesef tüm insanlık olarak petrole bağımlı yaşıyoruz ve petrol limitli bir enerji türüdür. Talep arza yaklaştığı sürece petrol fiyatlarının artışı kaçınılmazdır. Talep arzı geçtiği zaman ise bildiğimiz anlamda Dünya'nın sonunun gelebileceği düşünülüyor. Neyse bu konuyu başka bir başlıkta da konuşabiliriz fakat kıssadan hisse şudurki bir ülkede insanların yaşamlarını sürdürebilmeleri petrole bağlıdır.

    Devlet iç huzuru ve maddi rahatlığı korumak için akaryakıt vergilerini indirmelidir. Dün İtalya'dan geldim. 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 1,34 €uro. Biz bu adamlardan daha mı zenginiz ki benzine bu kadar para ödüyoruz.

    Türkiye'de devlet erkanının anlaması gereken tek gerçek vardır. Devlet millet için vardır. Milletin rahatı, huzuru, güvenliği ve daha iyi yaşaması için çalışması gerekirken küpünü dolduran tüm ****** lara durup bir daha (son kez) düşünmelerini salık veririm.




  • Valla ne diyeyim arabayı 2006 senesinde aldım her 15 günde bir depoyu dolduruyorum. Bu güne kadar daha aynı fiyattan mazot aldığımı hatırlamıyorum. Ekranda birilride her şey güllük gülüstanlık demiyormu basıyorum kalayı. Ayrıca şu enflasyon rakamlarını düşük çıkaran devlet istatistik kurumuna da madalya vermek lazım. Matematik kurallarını bile değiştirdiler herhalde.
  • Birde şöyle bir şey var. Bu vergiler eğitime, yatırımlara, milli borçların faizinin değil ana parasının ödenmesine, pkk ile savaşan ordumuza gerekli malzemelerin alınmasına, hasta insanların tedavilerine harcansa içim gitmeyecek en azından verdiğim vergi vatana millete yarar sağlıyor diyeceğim. Ama malesef vergilerimiz eş dost firmalara, ne üdüğü belirsiz yabancı para baronlarına, birde 550 adet kendini gazi sanan densize ve ailelerine harcanıyor.
  • su ile çalışan araba kesinlikle çıkmasın yoksa evde içecek su bulamayız
  • Durmak Yok Yola Devam...

    Yani şunu demek istiyorum. Arabalarınızı sürmeye devam edin, sakın haaa durmayın. Oldu mu...
  • ben dizel arabayı aldığımda dizel 2,61 di şimdi 3,09 oldu
    2,5 ayda 48 kuruş arttı
    arkadaşlar bana sen ne bahtsız bedevisin sakın LPG li bir araba alma onunda fiyatını çıkarttırırsın diye takılıyorlar
  • Zam yapılıyoda ne oluyo sanki.Gene herkes devam.Sabah trafikte en ufak bir azalma yok.
  • ben bundan sonra 2 kişi olmadığı takdirde arabama tek binmeyeceğim
  • yeni bir zam heberi
    arkadaşlar 17.04.2008 itibariyle istanbulda lpg 1,80

    http://www.totalgaz.com.tr/product_price.asp?cityID=32



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuci -- 17 Nisan 2008; 13:55:25 >
  • bu zammı yapanlar ettikleri kadar çekerler inş
    bu mu ? milleti düşünenler.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.