Şimdi Ara

AkademikLink Hocamızın -1.75 Fizik Neti ile Fizik Bölümüne Yerleşmesi :) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
361
Cevap
1
Favori
3.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam 2 yanıttan fazla cevap vermen senin hatan
    Herkese troll demeyi de saçma buluyorum da bu adam dümdüz mutasyona uğramış babuş tam da o uzaklaştırılınca piyasaya çıkmış
    Adam nasıl - fizik neti ile fizik bölümüne girilmesini savundu, Avrupa eğitimde bizi kıskanıyora getirdi insanın aklı almıyor ve ekran karşısında felç oluyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ry4n kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam, burada bitiriyorum siz ve sizin gibilere de saygı duyuyorum. Teşekkürler,

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dnzcnkrdnz kullanıcısına yanıt

Kızdı bana, çok kolay bilebileceğini sandığım bir soruydu.

Halbu ki işin ehlinden doğrusunu öğrenmek istemiştim.

Neden bu suruyu sorduğumu anlayabildin mi?

Yıllarca ve yıllarca bu kötü imalat ile yapılmış binalarımızdan, yapılarımızdan neler çektik neler. Çok ve çok gördüğümüz projesinde ki tanımla uyuşmayan beton görünümlü bişeylere dikkat çekmek istemiştim.

Ayrıca bu karkas yapılarda kullandığımız b.arme çerçeve sistemlerini biran önce terketmeye başlamalıyız. Bu da bize Laklik gibi Fransız itelemesi, sanki orada deprem var. Ya biz nasıl insanız? Çatır çatır hasar alan bu çerçeve yapıları neden yapmaya devam ediyoruz. Söylüyorum bu işi kamusal alanda uyanan TOKİ var. Allah bu rijit sistem oluşturulan yapı projesini insanlara teşekkür etmek istiyorum. Yıllarca etriye sıklaştırmaya uğraştık, zelzelede tüm birleşim noktaları dönüp mafsallaşıverdiler.

Umduğumu bulamadım, hatam olduysa özür dilerim. Selametle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuyu açan boş muhabbetlere sözüm ona mesele açmış. Ansiklopedik bilgi yazdık nacizane, gene çaldığım düdük modundalar.

• Konu açmak ücrete tabi mi?
    Ücretsiz ise boş adamlar boş meseler ile meşgul olmak istiyor olsa gerek?

• silistreli kullanıcısına yanıt
    Bu mesajına yanıt verme hakkını görüyorum ama sadece bu mesajına :)

En azından bildiğim bir konuda insanlara da faydalı olmak isterim.

Teknik olarak harç bağlayıcı bir malzemedir.

Ana unsurlar su, çimento, kum ve agregadır. (Agrega demek kum ve çakıl demektir) Dane boyutlarına göre boyutları be yoğunlukları vardır.

Su ve çimento birleşirse hamur olur.
    Hamurla kum birleşirse harç olur.
    Harçla agrega yani çakıl diyelim birleşirse beton olur+çeşitli kimyasallar; cüruf, silis, kül gibi envai çeşit prizine, su iticiliğine, mukavemetine kadar mineral, inorganik ve kimyasal katkı maddeleri kullanılır.

Adım adım cevap vericem yazdığına ve bu konuyu burada kapatıcaz. Herkes yine kendi yoluna devam edebilir.

Betonarme çerçeve dediğin sistemler, çelik konstrüksiyon sistemlere göre daha ucuz ve fakat ağır sistemlerdir. Amerika' da çelik üzerine inşalar yapılır daha çok. Bizdeyse betonarme bunda bir sorun yok. Yani LAİKLİK kavramına atmışsın atma, madem bir soru sordun cevabını al bişeyler öğren.

Mafsallaşma, rijitlik, çerçeve, karkas gibi terimler kullanmışsın. Öncelikle bunların ne anlama geldiğini nasıl çalışma prensipleri olduğunu bildiğini hiç sanmıyorum hacım vesselam. Bunların hepsi de gayet de avrupai düzeyde ve ileri seviyedeki yönetmeliklerimizde var olan, çalışan unsurlardır. Hiçbirinde hesapsal veya mevzuata aykırı bir durum yoktur. Araya bir de etriye sıklaştırması sıkıştırmışsın iyice ezber yaptığın ortaya çıkmış. Etriyeler tabiki de sıklaşacak; kiriş kolon birleşim bölgelerinde yani sarma bölgelerinde, buralara ilaveler donatılar çekme ve basınca dayanıklı olması açısından tabiki atılacak.

Depremin en etkili vurum bölgesi yanal ötelemelerde kolon kiriş birleşim bölgeleridir. Tüm katın birleşim bölgesidir buralar.

Hasılı depremin öldürücülüğü teknik sebepler değil; çürümüş devlet sisteminin çürümüş mülki idareleri, çürümüş yapı denetim sistemleri, çürümüş yetki ve denetim merciileri, çürümüş şantiye şefliği sistemi ve uygulamalarıdır.

Gelelim Toki' ye. Tünel kalıp sistemler depreme en dayanıklı sistemler olarak bilinir. Atlanan şey şudur şimdiye kadar yapıyla alakalı konuştuk. Ya zemin ? Zemin-Yapı ilişkisi ?
    Yatak kaysayısına göre yapılacak imalatlar ve bunların tekniksel seçimleri ? Aradaki korelasyonlar ? Uygulamada hatasızlık ? Proje ve Uygulamada liyakatli denetimler ?
    Belediye ruhsat ve iskan aşamaları ?

Kosacası Toki, Kiptaş ve Emlak Konut gibi yapı sistemleri mükemmel değildir, kötünün iyisidir sadece. Rijit diyebilmek sadece yapıyla olmuyor hacı vesselam, herkese selametle...

• Bu mesleğin ilim insanları ülkece çok çektiğimiz depremler afetlerine rağmen 21. yüzyılın ilk çeyreğinde sene 2024 başında aldıkları kararla Beton döküm esnasında şantiyede bulunma zorunluluğuna tabi oldular. Zorlama ile oldu, gönüllülük yok. Projelendirdiğin veya şantiye şefliğini üstlendiğin ya da kontrolu ve denetimini aldığın projenin beton gibi kritik bir imalatında istisnalar ve düzgün ililm insanları hariç pek ortada gözükmeyebiliyorlardı. Ama insanımızın üniversite kabul işlemlerinde oluşan haberleri paylaşmaktan da geri kalmıyorlar.
    Hasar alan yıkılan malı mülkü ziyan olan, maddi manevi perişan olan kitleleri ilgilendiren işlere kafa yoracaklarına...Kanıt mı: 6 Şubat deprem yaz çıkanlara bak. Oluşan kanaatlarımdır
    Devlet zorlamalı tazyikli bu elzem kararı sonunda çıkartabildi.

Kaynak;
    isparta.csb.gov.tr
    ŞANTİYE ŞEFLERİNE EBİS’de ONAY ZORUNLULUĞU GETİRİLMİŞTİR
    https://isparta.csb.gov.tr/santiye-seflerine-ebis-de-onay-zorunlulugu-getirilmistir-haber-286511

Hocam özellikle bu konuda bişeyler yapılmıyor değil. Mesele ortaya koyduğun kanunun herkese eşit seviyede ve adil biçimde uygulaman. Bak burada sana hayatın en gerçeğinden en içinden bişeyler anlatıyorum. Ama inan söylediklerin bana nasıl geliyor biliyor musun ? Beyaz Kelebek tadında geliyor. Kusura bakma 10 yıl gibi kısacık meslek hayatımda yurtiçi, yurtdışı çalışmalarım oldu. Gökdelenlerde çalıştım. Son 5 yıldır da kendi firmamla mühendislik ve danışmanlık yapıyorum. Defterin hiçbir sayfası beyaz değil. Mesleki Yeterlilik dediğimiz sürecin ilk başlarından beri içindeyim. Yetkilerim var Myk kurumunda bu anlamda. AB ye uyum süreci adı altında AB Hibe fonundan bu sebeple yalandan hangi belediyede, hangi birim amirlerinin, hangi kışlada hani komutanların hangi firmalarla iş yaptıklarını ben biliyorum sen değil.

• Kısacası bu işler ancak ve ancak işi bilen, liyakatli ve ehliyetli gerçekten Laik kişi ve kişilerce çözülebilir

• Neyse yarın mesai var yatış, herkese selametler ...

35 yıldır gördüklerimin bildiklerimin biraz gerisindesin. Üstünlük olara yazmıyorum, sanırım biraz büyüğünüm ve tecrubelinim. Genel kültür anlamında 70'leri' 80'leri görmüş biri olarak nereden nereye diyebilirim. Hele hele deprem olmadan kendi kendine çöken binalar akıl alır gibi değil. Antr parantez LAİKLİK nereden çıktı hacı?

Tanımlarda o farkı yaratan Agrega boyutlarını göremedim sanki, öylemi?

İleri Beton Teknolojisinden bahsetmene gerek yoktu ki. Sadece harç ile beton arasında ki farkı ilmin sahibine sormak cihetindeydim. Ayrıca imalatı bütünleşik görürüm, projesi, imarı imalatı lşçiligi, zemini vs. İmar kanunları çok zor ve karışıktır diye söyleyebilirim.

Çürümüş dediğin o sistemin etkisi yüksek bir ferdisin. Çalışmalarınızı göreceğiz.

Deprem dersi aldın mı okulda?

• Selametle kardeşim. Takılırsan yaz bana.

Laikliğe dem vuran sensin yazdığın yoruma bakarsan anlarsın. Kendi içinde oldukça belki psikolojik belki de geçmişten ciddi tutarsızlıklar yaşayan tezatlıkları olan bir bireysin gibime geliyor. Harcı ve Betonu daha da yukarıda aslında tam manasıyla sana açıklamıştım asıl oradaydı derin manaları. Çürümüş sistemin ayakta kalan son neferleriyiz işini düzgün yapan, yapmak için elinden geleni yapan sen hiç merak etme. Madem ki sistemi çok iyi biliyosun görmüşsün eskileri demek ki bu sistemin kurucularından birisin anlamı çıkıyor. Çalışmalarımızı tabiki görebilirsiniz ancak anlayabileceğinizi zannetmiyorum, yani o yetkinlikte olmadığınızı çok iyi biliyorum. Sen benim tahsilimi, aldığım dersi vs bırak da kendi pozisyonuna bak hocam

Yakın gözlüğü daha takmıyorsundur?

• .😁.

Harç ve betonunun farkını ilmin sahibine sormayın forum okuyucuları. Netice yukarıda. Çürük dedikleri sistemde devletin tazyiğiyle beton döküm davetine iştirak etmek ZORUNDA bırakıldılar. İçleri kan ağlıyor olabilirler. Bunlar ne yazık ki kendi işlerinden başka işlere de bol bol kafa yoruyorlar gibi duruyor. Milletin okumasına ellerinde olsa mani olabilirler. Delil mi; Milletin üniversitesini kazanıp okuyan çocuğunu ikna odalarına çekiyorlardı. Dünya da eşi benzeri varmıdır bilmiyorum. Talebenin kafasıyla değil kafasının üstündekileri tek dertleri idi. Çocuk lisesinden sonra hukuk, mühendislik, tıp fakültelerine girmesin diye katsayı zulmüne maruz bırakılırdı. Ulan bunlar var ya bunlar birde devlet çürümüş derler. Bunlar fırsat bulduklarında olacakları şimdiden öngörüyorum. İktidar için sakıncalı ve istenmeyen kim varsa halkın gözünün önünde ayan beyan işbirliği yaptılar. Tokadı yediler oturdular milletimden.

Üstteki yazıyı tekrardan gözden geçirdiğinden eminim.

Rahatta kal şampiyon. Otorite değiştiğinde umarım ilk yapacakları iş sen ve senin gibiler üzerinde çalışmak olur. Gerçi buna da gerek kalmayacaktır zaten o mevcut otoriteye bağlı yaşamsal fonksiyonlarınız oldugundan otomatik olarak soluğunuz kesilecek. Netice evet yukarıda kendi adına yetersizliğini ispatlaman yetmez gibi bir de forumdaki diğer arkadaşların adına mı konuşuyorsun sen hala ?

• Saatlerdir başta benim ve diğer arkadaşların kıymetli zamanlarını kendinle hiç ettiğin için kendinden utanmalısın. Ayrıca ben de sana 1 adet soru sormak istiyorum. Yüreğin varsa bu sempatizanlığını neye borçluyuz ?
    Otoritenin hangi zincirinden beslenmektesin; maddi veya manevi ne gibi bir kazanç anlaşman var ? Hadi söyle bakalım cevap verebilicek misin ?

Süren başladı ...

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.