Şimdi Ara

Akademik Kariyer Hk.Bilgililer Dolusun!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yav arkadaslar arastirdim taradm vesaire ama kayda deger pek bisey bulamadim.Sizden yardim istiyorum.
    Yakin zamanda acilmis bir universitenin yeni acilan bolumune gitcem insallah ilk mezunlar biz olcaz akademik kadro icin avantaji olur mu ayrica master lisan olaylari nedir yani anliyacagm sekilde ve de son olarak ilerde az parayla calisilacakmis oyle duyumlar aldm dogrumudur bi aydinlatirsaniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İlk mezun olmak her zaman avantajlıdır, okul size ayrıcalık tanır fakat akademik bir etkisi olur mu bilinmez o biraz da imkanlara bağlır.



    Master dediğimiz şey yüksek lisans oluyor. 4 yıl okursun alese girersin eğer istenirse yds'ye girersin sonra başvuru yapar artı 2 yıl yüksek lisans yaparsın.



    Devlette araştırma görevlisi, yardımcı doçent olarak atanırsan maaşları sabittir. 4-6 bin tl olur genelde. Fakat özelde iş değişiyor. Senin kalitene ve katabileceklerine bağlı değişir ücretler.



    Sana tavsiyem hocalarınla aranı yakın tut, dil öğren, her zaman projelerin olsun, not ortalamanı 3 üzeri tut, ales ve ydsyi yüksek notla geçersen şansın yükselir. Bu iştekş torpil olaylarını da es geçmemek gerek. Sen ne kadarda çalışırsan çalış torpilli birini geçemezsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A D M I R A L kullanıcısına yanıt
    Hocam sizi tebrik ediyorum anca bu kadar kısa öz ve anlamlı anlatabilinirdi öncelikle.Gerçekten çok bilgilendirici oldu sağolun son bir soru hukukta buyükseklisans özelde nasıl işe yarar yani ?
  • jokerzalim J kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah sağolun, bende akademisyen olmak istediğim az çok hakimim bu konulara :))



    Hukukta yüksek lisans işe yarar elbette. Hem öyle özelde diye de düşünmeyin. Bir bakmışsınız ülkenin sayılı hukuk proflarından biri olmuşsunuz.



    Hukuk biraz da kişisel yeteneklere bağlı bir alan fakat eğitim olarak en iyisi olmak her zaman için herkesin gözünde avantajlıdır.



    Hukuk konusunda bir alan seçersiniz ve o alanın uzmanı olursunuz. Alanında uzman bir isim olursanız tercih edilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A D M I R A L -- 19 Ağustos 2017; 0:30:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bölüm yeni olduğu için akademik kadroyu güçlendirmek için kendi öğrencileri ön planda olur. Araştırma görevlilerinin durumu artık kolay değil ama siz mezun olana kadar bin kere sistemi değiştirirler eminim. O yüzden iyi derecede ingilizce öğrenmek, ortalamayı yüksek tutmak bu tarz şeyleri yapman lazım. Sürekli araştırıp öğrenmek sana göreyse akademisyenlik için şansın olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.