Şimdi Ara

airties zyxel ps3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bende zyxelin p660hw t1 v2 modemi war modem buara canımı çok skmaya başladı biara nat 2 oldu snra 3 oldu dün psn e girmedi reset çekmem lzm heralde veya psnde sorun vardı pesde ztn sorun çkartıyo ben ayarlarndan anlamıyorum güzel bi modem ama herşey için ayar istiyo becerkszlğmden yapamıyorum bu yüzden airties almayı düşünüyorum ama hangi modemini önerirsiniz ve çok farkedermi çünkü ilk aldğmdada airties almştm orda çlşan biri zyxeli öneririm dedi onu aldm.
    birde tabi bu modemi uygun fiyata satmam var daha yepyeni üstündeki naylonu bile duruyo kaça gider sizce?

• RT-206 var bende TTnet verdiklerinden ayarsız ve sorunsuz olarak kullanıyorum. Piyasada herhalde vardır ve çokta pahalı değildir.
    Modeminide ver 35 ten gitsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rds -- 20 Mart 2009; 12:09:43 >
  • modemi 140 a fln almştm ya 4 girişli kablosuz gzl bişe hemde yeni 35 çok az olur yüreğim yanar:D
  • 50 TL olsun o zaman seni mi kırcam kırcam güzel kardeşim
  • Merhaba clemenza123,
    bende aynı modemi kullanıyorum dolayısıyla aynı sorunları bende yaşamıştım.
    Aşağıdaki linkte sorununa bir çözüm bulabilirsin.Son sayfadakı son entryde
    gene aynı modeme sahip bir arkadaş, sorununa nasıl çözüm bulduğunu anlatıyor.
    Bende işe yaradı sendede yarar tahminimce.
    Daha jelatini bile üstünde olan modeminide ölü fiyatına satmamış olursun
    bu vesile ile.

http://forum.donanimhaber.com/m_15081235/tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: lukesky

Merhaba clemenza123,
    bende aynı modemi kullanıyorum dolayısıyla aynı sorunları bende yaşamıştım.
    Aşağıdaki linkte sorununa bir çözüm bulabilirsin.Son sayfadakı son entryde
    gene aynı modeme sahip bir arkadaş, sorununa nasıl çözüm bulduğunu anlatıyor.
    Bende işe yaradı sendede yarar tahminimce.
    Daha jelatini bile üstünde olan modeminide ölü fiyatına satmamış olursun
    bu vesile ile.

http://forum.donanimhaber.com/m_15081235/tm.htm

benm arayüz türkçe ama sua ne olduğunu fln bulamıyorumki:S anlattığı gibi gelişmişe giriyorum ama dediklerini bulmaıyorum bu çözümü bikaç yerde daha gördüm ama benimkine uygulayamıyorum saol yardmn için buarada

• buarada ben sadece upnp seçeneğindeki 3 kutucuğu işaretledm nat 2 oldu ama daha sonra tekrar 3 oldu modemi resetledm tekrar upnp deki kutucukları işaretledim şimdi yne 2 ama 3 döner diye düşünüyorum pes gibi oyunlarda sorun çkarıcak diye çekiniyorum daha çok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar merhaba bahsettiğiniz linkteki yazıyı yazan benim ve aynı şekilde türkçe arayüz için firewall ve port açma olayını da anlattığım daha uzun bi yazım var yine forumda ben şimdi onu alıntı olarak koyuyorum(Türkçe arayüzdeki karşılıklarından emin olmadığım için sıralarını da yazdım) Umarım işinizi görür. Ki yine o başlıkta clemenza123 arkadaşım diye başlamışım başlık: PES 2009 port sorunu adında

quote:

Clemenza arkadaşım ben sana elimden geldiğince anlatmaya çalışayım

192.168.1.1 adresine girip şifre kısmına 1234 (ya da başka bir şifre belirlediyseniz onu) yazdıktan sonra enter a basarak modeminize giriş yapın. Daha sonra NAT seçeneği vardır Gelişmiş Yönetim kısmında (ingilizce benimki ama türkçe karşılığı bu olması lazım)

Daha sonra sadece SUA (ikinci seçenek) seçip detaylar a tıkladığınızda önünüze bir pencere çıkacak bu pencerede tüm portlar kısmına PS3 için aldığınız ip adresini yazın ya da port aralığını biliyorsanız alttaki seçeneklerden bir tanesine başlangıç bitiş port aralıklarını ve yine PS3 için aldığınız IP yi yazın. ve uygula deyip çıkın.

Ana menüye geri dönüş yapın yine Gelişmiş Ayarlar kısmından Firewall linkini açın. Kurallar kısmına giriş yapın (üstten 2. seçenek). Paket yönlendirmesini WAN dan LAN a olarak seçtikten sonra aşağıda Kural Yarat (1) (2) diye numaralandırılmış kısım olacaktır onun yanında da yerleştir diye bir seçenek vardır (Insert) ona basın. Üst kısımda kaynak adresi (source address) kısmına "tekli adres" olarak seçip PS3 e atadığınız IP yi seçin alt kısmında hedef adres kısmı any olarak kalsın

Servisler kısmında Özel servislere bak (edit customized services) şeklinde bir link olacaktır ona basın. No kısmında 1 2 3 4 vardır. Bir tanesini tıklayın. Servis adına herhangi bir şey yazın. Sonra servis tipine TCP ya da UDP olarak birini seçin (bu sorun UDP portta çıkmış örneğin). Port numarasına 3658 yazın (bu sorun için) ve uygula deyin. Sonra geri gelin

alt kısımda servisler de bu yeni eklediğiniz servisi göreceksiniz. Ona tıklayıp ekle seçeneğini tıklayın. Yine yukarıda kaynak adresi (source address) seçeneğine PS 3 adresinizi bir önceki adımda anlattığım gibi yazın ve ekle butonuna basın en üstte aktif ve yönlendir (forward) seçeneklerini seçtikten sonra uygula deyin

Bir de PS3 Network ayarlarını yaparken NAT Type 3 hatası veriyorsa
    Ana sayfada

Gelişmiş Ayarlar (seçenekler) kısmında UPnP (alttan 3. bende) kısmında tüm seçenekleri işaretleyin ve tekrar uygula deyin çıkın.

Kesin olarak denemek için de PS3 ünüzün Network ayarlarını tekrar yapın (manuel olarak seçerek yapın ki PS3 için girdiğiniz IP yi verebilesiniz dikkat edin )

- kablolu ya da kablosuz nasıl seçtiyseniz onu yapın
    - IP adresi kısmına o girdiğiniz IP yi yazın
    - Subnet Mask kısmına (ortadaki) 255.255.255.0 girin
    - Default Gateway kısmına 192.168.1.1 yazın
    - DNS sorduğunda 4.2.2.1 ve 4.2.2.5 yazın
    - MTU kısmı aynen kalsın

İleri ileri deyin. Sanırım sorun kalmayacaktır

NOT: Bu yazdıklarımın tümü ZyXEL 660HW modeli için geçerlidir diğer modeller hakında kurcalayıp bu seçenekleri bulursanız sanırım aynı adımlar işe yarayacaktır. Okuduğunuz için teşekkürler. Umarım yardımcı olabilmişimdir

Elinizdeki modem gayet güzeldir 2 senedir kullanıyorum herhangi bir sorununu görmedim.

Orijinal link:http://forum.donanimhaber.com/m_27633943/mpage_1/key_//tm.htm#30439660

• ps3 için ip nsl alınıyo
  • dedikelrini aynen yaptm ama ps3 ün ip sine connection statusde 192.168.1.35 yazıodu onu yazdm portlarıda 5730 5739 arası açtm dediklerini yaptm yanlş bişe yaptğmı düşünmüorm ama olmadı ya 5730 dio ya 5739
  • start port a (başlangıç portu) 5730
    end port a (bitiş portu) 5739 yaz sağdaki IP kısmına da 192.168.1.35 yaz

tabi bu nat ayarları için geçerli Firewall da olay biraz değişiyor. Senin sorun NAT ta mı Firewall da mı oluyor ona göre yardımcı olmaya çalışayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.