Şimdi Ara

Airties rt206 ile D-link dsl-2640nru Köprü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar Airties rt206 ile D-link dsl-2640nru arasında köprü kurmaya çalışıyorum. Dlink internete bağlı ve modemi hareket ettiremiyorum Karşı komşumda oradan kullanıyor ve ben 2 diş kullanabiliyorum. biraz uğraştım ama çözemedim airtieste mesh var oradan da halledemedim yardımlarınızı bekliyorum

• rt206 ya şifre koymamalısın ve rt206 nın wlan mac adresini diğer modeme tanıtmalısın ki izin versin.

rt206 ya manuel ip ver mesela adsl in bağlı olduğu 192.168.1.1 ise rt206 da 192.168.1.254 olabilir. (bu işlemi yapınca modem arayuzune bağlanmak için bilgisayarına da manuel ip vermen gerekebilir ya da önce DHCP ayarını yaparsan pc ye manuel ip vermeye gerek olmayabilir denemek lazım)
    alt ağ maskesi 255.255.255.0

sonra DHCP Relay modunu seçip adsl modemin ip sini vermelisin 192.168.1.1 diye örnek vermiştim ya onu mesela.

bridge olarak kullanabilirsin artık.

ben de bu tarz bir başlık açmıştım bulursam eklerim buraya.
  • mgturan M kullanıcısına yanıt
    quote:

ZyXEL de WDS bölümünde RT-206 nın Kablosuz mac adresini ekledim.

RT-206 ya geldim MESH kısmında AP ara diyip Zyxel i seçtim ekle dedim. AP ssid adı ve kanal ayarları aynı değil gibi bir pencere çıktı tamam dedim
    Ama ikisinde de kanal 6 seçili.

sonra RT-206 da ROUTING kısmında WAN to VLAN Mapping kısmında Bridged modunda mapping oluşturdum.

Son olarak DHCP yi kapattım.(SORUN BU NOKTADAYMIŞ AŞAĞIDA ÇÖZÜMÜ ANLATTIM)

DHCP ayarlarına girip Relay Agent modunu seçtim ve
    (AP olarak kullanılacak) RT206'nın IP'sini ZyXEL modeminkine göre (192.168.1.254 olarak) düzenledim.

ZyXEL modemin ip'sini de DHCP sunucusu olarak kaydettim ve her şey halloldu.

http://forum.donanimhaber.com/m_77006820/tm.htm

burada anlatmıştım.

• teşekkürler beceremedim Dlink te bir türlü airtiesi ekleyemiyorum tanıtamıyorum.
  • merhabalar bende de D-link DSL-2640NRU - SMILE ADSL modem var ancak içerisinde vds mesh yada başka bir şey göremedim bu durumda repeater mi kullanmalıyım?
  • iki modemi kablosuz köprü icin wep sifre kullanmak gerek ve her iki cihazdada köprü özelliği olmasi lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erosxman modemlerimiz aynı içerisinde bridge falan var kutudada arayüzde de yazıyor fakat bende çözemedim..:(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.