Şimdi Ara

Airties rt-205 Qos ayarları nasıl yapılır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
4
Favori
62.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar her modemi bilemem ama yaklaşık 1 hafta uğraştıktan sonra diğer makinaların hızlarını kestim onlar 70kb/sn üstünü alamıyorlar öncelik bende son testleri yapıp tekrar buraya ayrıntı yazacağım kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odyodeluxe -- 10 Ekim 2011; 12:39:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: odyodeluxe

    Arkadaşlar her modemi bilemem ama yaklaşık 1 hafta uğraştıktan sonra diğer makinaların hızlarını kestim onlar 70kb/sn üstünü alamıyorlar öncelik bende son testleri yapıp tekrar buraya ayrıntı yazacağım kolay gelsin

    sonuçları ve ayarlarını paylaşırsan sevinirim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: odyodeluxe

    Arkadaşlar her modemi bilemem ama yaklaşık 1 hafta uğraştıktan sonra diğer makinaların hızlarını kestim onlar 70kb/sn üstünü alamıyorlar öncelik bende son testleri yapıp tekrar buraya ayrıntı yazacağım kolay gelsin

    Nasıl yaptığını paylaşırsan seviniriz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gonulbas

    airties modemin webarayüzüne girin. 192.168.2.1 yazarak internet sayfasına girebilirsiniz. şifre isteyecektir boş bırakıp tamam basın. Sol tarafta ortada Qos bölümüne giriyorsunuz. default olarak etkin değildir. siz etkin yapıyorsunuz ve modemi kapatıp açıyorsunuz. modem tekrardan bağlandığında tekrar bu bölüme ulaşıyorsunuz artık Qos bölümünde iki bölüm görünecektir.

    1. Trafik Sınırlandırma
    2. Bant Genişliği yönetimi.

    2. bant genişliği bölümüne girin. Downstream bölümüne (1024 kbps olarak düşünürsek) buraya 1024 yazın. Garanti edilen bant genişliği kısmına ise 200 yapın. burada Cos1, cos2, vs vs cos6'ya kadar bölüm var. herbirini ağdaki bir pc için ayarlayacağız. sizin ağda kaç pc varsa maksimum 5 daha fazlası için özel bir ayar var ona sonra değiniriz. 200 yaparsanız ortalama o pc 1024k bağlantıya göre 20k hız verecektir modem.

    atıyorum 3 pc var ağda cos1, cos2, cos3 bunların hepsinin karşılığına 200 yaparsanız her pc ortalama 20k internet download hızı ve buna göre internet sayfalarında sörf yapma hakkı olacaktır.

    şimdi geçelim trafik sınırlandırma bölümüne

    Bu bölümde sadece ağdaki pc lerin teker teker mac adreslerini ekleyeceğiz. bunu nasıl öğreceksiniz şöyle ki;

    airties webarayüzünde Qos bölümünün yukarısında Yerel Ağ bölümü var. buraya girdiğinizde modeme bağlı olan pc leri görürsünüz ve hem ip lerini hemde mac adreslerini burdan öğrenebilirsiniz. her pc nin mac adresini bir kenara not edip, trafik sınılandırma bölümüne ekleyeceğiz.

    Trafik sınırlandırma kısmında sadece Kaynak Mac adresine ilgili pc nin mac adresini ekliyorsunuz. atıyorum mesela 00:95:88:52:d1:5e bu bir mac adresidir bunun iki noktalı olan kısımlarını silip - (tre) şeklinde ekliyorsunuz yoksa airties modem kabul etmiyor. daha sonra diğer kısımların hepsini boş bırakın sadece en alttaki COS kısmını cos1, diğer pc için mac adresini ekledikten sonra cos2, diğeri de mac adresini ekledikten sonra cos3 yapıyorsunuz. her pc'nin mac adresini ekledikten sonra kaydet'e basın. sayfanın en altında eklediğini gösterecektir.

    Ağdaki pc lerin mac adreslerini öğrenebilmeniz için bu pclerin modem tarafından otomatik ip verilmiş olması gerekiyor. Eğer bir veya bir kaç pc elle ip yapılandırmış ise bunların mac adreslerini göremezsiniz. Böyle bir durum sözkonusu ise buraya yazın ne yapacağınızı ona göre yazayım. Genelde insanlar otomatik ip al şeklinde bırakıyorlar şimdilik gerek yok.

    birde resim koyayım kurcalaya kurcalaya yaparsınız. Sınır koyarken illaki benim yazdığımı yazmak zorunda değilsiniz bu rakama (200) yakın altı veya üst sınır koydukça ağ trafiğini Airties Hizmet Programı aracılığıyla hattın ne kadar yoğun olup olmadığını öğrenmiş olursunuz.

    Not: resimde upstream 50 olarak gözüküyor. Onu o şekilde bırakmayın zira test ettim ki sitelerde acayip yavaşlama sözkonusu oluyor. 300 defalult ayarda hepsini 300'e yakın tutsanız iyi olur hatta 300 de yazabilirsiniz.

    Resimler

     Airties rt-205 Qos ayarları nasıl yapılır?

     Airties rt-205 Qos ayarları nasıl yapılır?

     Airties rt-205 Qos ayarları nasıl yapılır?

     Airties rt-205 Qos ayarları nasıl yapılır?


    Benim modemde de default olarak downstream bölümünde 300000 yazıyor ve COS1,2,3,4,5,6 kısımlarında ise 50000 yazıyor.Ağda 5 den fazla bilgisayar var bunu da belirteyim...

    Benim hızım 3 mbit, o yüzden mi downstream bölümünde 300000 yazıyor ? Ben onu senin dediğin gibi 1 mbitse downstream e 1000 yazarsam, yani

    hızım 3mbit ve downstreami 300000 default ayarından 3000 e düşürürsem hızım feci bir şekilde sınırlanmaz dimi ? Yanlış yapmış olmayız dimi ?

    Bu kısmını anlamadım da cevaplarsan sevinirim




  • Hocam vallahi eline koluna saglık sırf tesekur etmek ıcın foruma üye oldum
  • Bu bölümü ne yapmamız gerekiyor. vc1 bizim .....ttnet ve şifremizin kayıtlı olduğu bölüm değil mi? burayı vc1 yapmamız gerekiyor mu?

     Airties rt-205 Qos ayarları nasıl yapılır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakdanyel -- 30 Aralık 2011; 21:12:02 >
  • Modemi AirTies güncelleyerek 3.0.0.5 yaptı

    QoS ayarları gitti, yeni arayüzde farklılıklar var.

    QoS ayarlarını yaptım ama çalışmıyor. Boş bırakılınca öncekinde Hepsi olarak seçerken buda (Hiç) seçim yapmıyor.
  • Hortingen

    arkadaşlar ben yaptım ama herhangi bir sınırlama olmadı bi yerde mi yanlış yapyım?
  • Benim modemimin sürümüde 3.0.0.5 hiç bir şey anlamadım bu Qos olayından ama mutlak ayarlamam lazım yapabilen varsa paylaşssın lütfen.
  • benim pc nin sayfa açma download hızı da düşüyor bunun için ne yapmalı?
  • arkadaşlar bu modemden almayı düşünüyorumda 2 kat aşağıdan çeker mi acaba
  • arkadaşlar malesef servis saglayıcılar QOS destegi vermediği için modemler ne yapsanız nafile.

    ancak bandwith kontrol olan tplink 740 nd gibi modeller alıp dd-wrt yazılımı yükleyerek kullanıcılarınızın hızını ayarlayabilirsiniz.
  • Servis saglayici ile alakali bisi degildir bence.

    Ayrica tp linkte nasil yapiliyor bu ayar ayrintili anlatabilecek biri varsa cok sevap kazanir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gmichael G kullanıcısına yanıt
     Airties rt-205 Qos ayarları nasıl yapılır?

     Airties rt-205 Qos ayarları nasıl yapılır?

    resimdeki yerden... 2 kare...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.