Şimdi Ara

Airties Rt-205 Adsl Modemi Access Pointe dönüştürmek (resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
19.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, çeşitli denemeler sonucunda elimdeki RT-205 adsl modemi access point olarak kullanmayı başardım ve sizlerle paylaşmak istedim. Amacım Adsl aboneliğimden kalan modemimi, uydunetin kablolu modemi Netsys MNG-2005 ile köprüleyerek router masrafından kurtulmaktı.

Yöntemler basit, sırasıyla;

1) Airties RT-205 modeminize 192.168.2.1 adresinden girin ve ADSL > ADSL Modu sayfasını açın. "NO MODE" seceneğini işaretleyin.

2- Daha sonra ADSL > ADSL Ayarlarından "PVC Adı" sekmesinin altında vc1'i tıklayın ve;

Protocol: DHCP

NAT: Seçili
    Firewall: Seçili
    QoS: UBR

Auto PVC: Seçili

olarak konfigüre edip ayarları kaydedin.

3) Menüden Yerel Ağ > IP Ayarları ve DHCP ye tıklayın. Gelen pencerede "DHCP Sunucusu ve Aktarıcısı Kapat" seçeneğine tıklayın. IP satırına ise access pointinize yönlendireceğiniz modeminizin aldığı IP dışında bir IP yazın; örneğin kablolu uydunet modeminiz var ve 192.168.2.1 alıyorsa buraya 2.1 den farklı bir adres yazmalısınız. 2.2 yada 2.3 veya ...

4) RT-205 kablosuz modeminiz ve kablolu modeminizi düz yada çapraz farketmez kablo bağlantısı ile birbirine bağlayın ve bilgisayarınızdan Airties RT-205 e giden bağlantınızı kesip, tekrar bağlanın.

Modeminiz artık bir access pointe dönüştü...

Kolay gelsin

• evet işe yarıyor yalnız kablosuz mesafesi normal ap ler kadar iyi değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: drnlcrgy
    Arkadaşlar, çeşitli denemeler sonucunda elimdeki RT-205 adsl modemi access point olarak kullanmayı başardım ve sizlerle paylaşmak istedim. Amacım Adsl aboneliğimden kalan modemimi, uydunetin kablolu modemi Netsys MNG-2005 ile köprüleyerek router masrafından kurtulmaktı.

Merhaba,
    Paylaşım için teşekkürler, ancak;
    Bahsettiğiniz yöntem kablosuz adsl modemi basit AP'ye dönüştürme işlemidir ve bu işlem için yapılması gereken şey sadece DHCP'nin kapatılmasıdır. Yani bahsetmiş olduğunuz diğer aşamalara gerek yoktur.
    Ayrıca modemi AP'ye dönüştürmek ve uydunet modem ile beraber kullanmakla router masrafından kurtulmuş olmuyorsunuz. Zira bu işlemde RT-205 artık bir router olarak değil AP olarak çalışmaktadır. Dolayısı ile Netsys MNG-2005 + RT 205 bağlantısı ile istediğiniz kadar bilgisayarı internete çıkarma şansınız yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin
    Zira bu işlemde RT-205 artık bir router olarak değil AP olarak çalışmaktadır. Dolayısı ile Netsys MNG-2005 + RT 205 bağlantısı ile istediğiniz kadar bilgisayarı internete çıkarma şansınız yoktur.

Yorum için teşekkürler,
    Mutlaka standart bir router verimi beklenemez, ancak istediğimiz kadar bilgisayar bağlanıtısından ziyade maksimum kaç bağlantı kurulabilir ona bakmak lazım
  • quote:

Yorum için teşekkürler,
    Mutlaka standart bir router verimi beklenemez, ancak istediğimiz kadar bilgisayar bağlanıtısından ziyade maksimum kaç bağlantı kurulabilir ona bakmak lazım

Netsys MNG-2005 + RT 205 bağlantısı ile çoğu zaman 1, en çok 2 bilgisayarı internete çıkartabilirsiniz. Bu bağlantıda IP verme işini uydunet firmasının merkezindeki DHCP sunucu vermektedir ve alınan IP publictir. Firma birden fazla IP vermek istemez. Dolayısı ile bu yöntemle internete çıkartılabilecek PC sayısı oldukça sınırlıdır.
  • quote:

Netsys MNG-2005 + RT 205 bağlantısı ile çoğu zaman 1, en çok 2 bilgisayarı internete çıkartabilirsiniz. Bu bağlantıda IP verme işini uydunet firmasının merkezindeki DHCP sunucu vermektedir ve alınan IP publictir. Firma birden fazla IP vermek istemez. Dolayısı ile bu yöntemle internete çıkartılabilecek PC sayısı oldukça sınırlıdır.

Doğru, bunu farketmemiştim. Peki şöyle bir durumda ; elimizde gerçekten bir AP ve X uydunet modem olsaydı, yine uydunet bize 1 IP mi verecekti ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drnlcrgy -- 24 Mayıs 2010; 8:51:05 >
  • quote:

Doğru, bunu farketmemiştim. Peki şöyle bir durumda ; elimizde gerçekten bir AP ve X uydunet modem olsaydı, yine uydunet bize 1 IP mi verecekti ?

Sorunuzun cevabı evet ama her zaman değil. İnternet çıkışı için kullanmış olduğunuz cihazlarda router/DHCP sunucu bulunup bulunmamasına göre sorunuzun cevabı değişir. Bahsettiğiniz X uydumodemin router/DHCP içerip içermemesi sorunuzun cevabını belirler. Firmanın şu ana kadar dağıtmış olduğu modemler basit modem yapısında olup malesef Router/DHCP içermemektedirler (piyasada router ve DHCP barındıran modemler var). Dolayısı ile gerçek bir AP (modem olmayan) ve uydumodem bağlantısında da yine alabileceğiniz IP sayısı İSS'nin verdiği sayı ile sınırlıdır (bir, ençok iki). Ancak AP yerine bir Router kullanırsanız sorunu kökten çözmüş olursunuz ve istediğiniz kadar PC'yi bağımsız olarak internete çıkartırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 24 Mayıs 2010; 9:25:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bahsettiğiniz X uydumodemin router/DHCP içerip içermemesi sorunuzun cevabını belirler. Firmanın şu ana kadar dağıtmış olduğu modemler basit modem yapısında olup malesef Router/DHCP içermemektedirler (piyasada router ve DHCP barındıran modemler var)

Birde Motorola Surfboard 5100 modemim var ama bundada router yapısı bulunmuyor, ilerde docsis 3.0 a geçersek SB6120 seviyesindekiler çoklu bağlantıya destek verdiği için kullanabiliriz. Ki buda kablolu, kablosuz olanı seçmek gerek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drnlcrgy -- 24 Mayıs 2010; 10:31:11 >
  • işte soru tamam hepsini yaptım ,defalarca deneye deneye öldüm
    bu sorunu çözün

ADSL MODEMIN(ACCESS POİNT OLMAYAN) ayarlarında bir ARAYÜZ IP VAR BIRDE DHCP YEREL IP
    YEREL IP 192.168.1.100 DEN BAŞLIYO Kİ 100 DEĞİŞE BİLİYO
    ARAYÜZ İP 192.168.1.1 SON BİR DEĞİŞYİO

BİZİM AIRTIES ACCESS TE YEREL IP Yİ DEĞİŞTİRİRKEN DEMİŞSİNİZ X YERİNE 2 ,3 KOYUN PEKİ BEN 3 KOYARSAM DHCP YEREL IP YE GİREMİYCEKMİYİM 100 DEN BAŞLIYO NEYE GÖRE 2,YADA 3 KOYCAZ
  • merhaba arkadaşlar,

öncelikle daha önce yorum yapan arkadaşlara paylaşımlarından dolayı teşekkür etmek lazım.

DHCP ile ilgili bir açıklamada ben getireyim. access point yapmayı planladığınız airties rt-205 modemin DHCP sini kapatmayıp " DHCP AKTARACISINI ETKİNLEŞTİR " i seçip ıp adresi bölümünede esasoğlan olan adsl modemin ip adresini yazarsanız adsl modemin dhcp servisini kullanıp access pointinize bağlandığınızda otomatik olarak bilgisayarınıza ip alırsınız. ne kadar ip alırsınıza gelince inanın alacağınız ip size yetecektir. sadece şuna dikkat etmek lazım. access point olarak kullanacağınız rt205 modeme verdiğiniz sabit ip yi kapsamayan bir blok vermelisiniz. eğer dar bir ip bloğu tanımlanır ve bu bloğun içine access pointin de ip si girerse bir çakışma yaşanabilir. buna da dikkat etmek lazım. yani örnek verecek olursak;

adsl modem : 192.168.2.1

adsl modem dhcp bloğu :
    başlangıç : 192.168.2.20
    bitiş : 192.168.2.99

access point ( RT 205 ) ip adresi : 192.168.2.100
    access point ( RT 205 ) dhcp aktarıcı ip : 192.168.2.1

acess pointi normal bir network kablosu ile modeme takın ve kablonun uzunluğu kadar öteye access point ile yayın yapmaya başlayın. bu acess pointe bağlandığınızda adsl modemin size kendi dhcp servisi üzerinden ip adresi verdiğini göreceksiniz. sonra bağlantınız kurulacak ve internete girebileceksiniz...
    hepsi bu kadar... umarım faydası olmuştur...

not : adsl modemin de kablosuz olma durumunda access point le aynı SSID yi yani kablosuz ismi vermemeniz lazım....

• bir arkadas bana yardım etse..ben bi türlü yapamadım...netmaster marka uydunet kablolu modem ile airties rt-205 marka kablosuz modemim var access pointe ceviremedim..bi türlü denedim de defalarca..
  • modemimi başka bir kablolu modem ile eşleştirerek airties modemimi access point yaptım çok başarılı olarakta kullandım. ancak şimdi eski haline çevirmek istiyorum yani normal ip adresimi tekrar girip dhcp yi eski haline getirmek istemekteyim. ancak olmuyor. şu an modemimin arayüzüne ulaşamıyorum. cmd komut satırı açıp ipconfig diyorum ama alt ağ maskesi boş gözüküyor. yani kısacası modemimin arayüzüne artık oluaşamıyorum. nasıl ulaşabilirim acil yardımınız gerekliii.
  • hortlatayım :
    internete çıktığınız makineden ap nizi ayırın ap'yi tek olarak ethernetten bağlayın tekrar 192.168.yyyyy ile girin değiştirin
    saygılar
  • Hortlamaya devam :-)

evet arkadaşlar,

Öncelikle konu başlığında bir hatayı düzeltelim, bu işlem ile modem AP ye dönüşmez.
    Sadece iki portu birbirine direk bağlarsınız, yani router olarak kullanabilirsiniz.bunun yanında modemlerinize [k]bir adet ıp[/k] izni veriyoruz. Bu sebepten dolayı dhcp serverımızdan sadece 1 ıp kullanabilirsiniz, yani aynı anda sadece bir cihaz internete çıkabilir.
    kablosuz router kullanmaktan başka çareniz ne yazıkki yok. Ama zaten bir bilgisayar var ise sorununuzu ekstra bir ücret ödemeden çözmüş olursunuz.

harici çözümleriniz (standart kullanıcı için):
    1. kablosuz router satın almak = 45tl -100 tl
    2. kablosuz router özellikli bir modem almak=70tl-150tl***
    2. acess point satın almak = 100tl-200tl
    3. android bir cihaz ile wifi paylaşmak,
    4. windows üzerinde wifi share gibi bir yazılım ile bir makinayı sürekli açık tutmak

Not: kullanılan kablo modem markası ve işlem mantığı aynı olarak kablosuz modem markası bir farklılık getirmeyecektir.

*** : bazı modem kutularında kendisinin dhcp özelliğine istinaden router ifadesi de kullanılmaktadır. ancak bahsettiğimiz fonksiyonu direk yapamamaktadır.(tp-ink in bazı alt seviye modemleri). Satın almadan önce kullanım klavuzunu konu hakkında mutlaka inceleyin. Örneğin teknosss da abonelerimizin eline kağıt yazığ yolladığımız halde hala modem satan bir dünya satış temsilcisi var :)

• quote:

Orijinalden alıntı: bilal.alper

modemimi başka bir kablolu modem ile eşleştirerek airties modemimi access point yaptım çok başarılı olarakta kullandım. ancak şimdi eski haline çevirmek istiyorum yani normal ip adresimi tekrar girip dhcp yi eski haline getirmek istemekteyim. ancak olmuyor. şu an modemimin arayüzüne ulaşamıyorum. cmd komut satırı açıp ipconfig diyorum ama alt ağ maskesi boş gözüküyor. yani kısacası modemimin arayüzüne artık oluaşamıyorum. nasıl ulaşabilirim acil yardımınız gerekliii.

pek acil olmadı ama direk reset :)

10 sn reset düğmesine basılı tutun, olsun bitsin. tekrar kablosuzu şifrelemeyi unutmayın !
  • kablo modemde eternet kablosu çıkışı var.bu kabloyla modemden rt 205 e sinyal göndermek için 205 in lan yazan portunamı giriş yapılacak.
    o porta girilecekse ,yazmam gereken kablonete ait degerler için 205 in arayüzüne nasıl girecegim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scmscm -- 18 Mart 2013; 14:41:39 >
  • soruyu cevaplıyacak arkadaş yokmu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.