Şimdi Ara

Airties Air5341 internet limitlenme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

D-Smart Net internet kullanıyorum. 8mb internet alıyorum.
    modemi kapatmıyorum. Evde 2 pc var, biri kablo ile birikablosuz bağlı.
    Bir de ev sinema sisteminin smart özelliği için kablo çektim ses sistemine.
    3 cihaz + bir de benim telefon olmak üzere 4 cihaz internet alıyor.

modem arayüzünde 956/8192 görüyorum ancak bazen 7126 ya düşüyor ve sabitleniyor.
    D-Smart Net düşürüyor sanıyordum ve arayıp hattımı düzelttiriyorum, ancak 2-3 gün sonra yine oluyor.
    Eskiden böyle birşey olmuyordu.

En sonunda müşteri hizmetlerine durumu anlattım, bu olay 3-4 sefer başıma geldiğini söyledim.
    Karşımdaki kişi bana "biz birşey yapmıyoruz, en azından abone birşey istemedikçe biz hattına müdahale etmiyoruz" dedi.
    Ayrıca eğer başka bir modem var ise onunla deneme yapmamı da önerdi.
    elimdeki eski çift antenli tek portlu airties modemi taktım. modemi hiç kapatmadan 9.5 gün kullandım ve hızda hiç düşüş olmadı.
    tekrar air 5341 i taktım, bugün 1 gün oldu hız yine düşmüş.

Sorun nedir arkadaşlar, düşünüyorum ama çıkamıyorum işin içinden.

• yeni modemlerle bu sorunu yaşayan çok kişi var ki biriside benim.
    sanırım yeni cihazlarda modulasyon devrelerindeki komponentler dandik.
    eskiler gibi yüksek hızlarda tutunamıyorlar adsl e o yüzden hızı düşürüyorlar.

3 farklı markadada aynı sorunu yaşadım.
    airties, tplink ve asus.
  • benim airties 5341 de de şöyle bir sorunum var: süperonlile adsl kullanıyorum ve airties 5341 ile 10.255 ile başlayan bir ip aldığımda internet sayfaları açılmıyor. 94 veya 176 ile başlayan bir ip alabilirse internete girebiliyorum.

aynı zamanda airties 5050(kablolu) var onunla ne zaman bağlanırsam bağlanayım 176 ile ip alıp internete girebiliyorum.

bu 10.255 ile başlayan ip nasıl bi ip dir? hiçbir sayfa açılmıyor
    işin garip yanı 5341 le bağlanırsam aynı hatla gidipte 10.255 le başlayan bir ip alıyor ve hiçbir sayfa açılmıyor. 5050 ile bağlanırsam 176 ile başlayan bir ip alıyor ve internete sorunsuz girebiliyorum
  • 10.xx ile başlayan ip aldığında ben de internete giremiyorum.
    o sıkıntı zaten var, ancak benim sıkıntımı daha önce yaşayan olmamış.

SNR değerinin 14 den düşük olmasının sebebi olabileceğini düşündüler ancak eski modemde de 14 den düşük.
    hatta şu an 7.5 ve net hızımda sorun yok.
    SNR sinyal seviyesinden olduğunu düşünmüyorum ama nerden olduğuna dair de hiç bir fikrim yok.
  • Airties Air5341 modemi tavsiye edermisiniz arkadaşlar? bir arkadaştan bedava alma şansım varda. benim eski zyxel modemde çok kopma sorunlaru yaşıyorumda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.