Şimdi Ara

aırtıes aır 5340 150mbps kullanan varmı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
10.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha almadınız nasıl VDSL2 destekli bir modem almanız daha iyi olacaktır.Malum Fiber net yayılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thrax

Daha almadınız nasıl VDSL2 destekli bir modem almanız daha iyi olacaktır.Malum Fiber net yayılıyor.

Vdsl2 fiyatlarıda cep yakıyor.
  • modemi kullanan arkadaşlara sorum olcak şu resimde ki giriş varmı acaba ? uydunette kullanıcam da
     aırtıes aır 5340 150mbps kullanan varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Tolga

modemi kullanan arkadaşlara sorum olcak şu resimde ki giriş varmı acaba ? uydunette kullanıcam da

boyle bir girisi yoktur 5340 ın. ama router ozelligi var bi tane kablonet modemin arkasina baglayıp kullanabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ccnablade

quote:

modemi kullanan arkadaşlara sorum olcak şu resimde ki giriş varmı acaba ? uydunette kullanıcam da

boyle bir girisi yoktur 5340 ın. ama router ozelligi var bi tane kablonet modemin arkasina baglayıp kullanabilirsin.

router özelliği tam olarak nedir ?

resimdeki modem şu an kullandığımız modem onu öyle bağlayabiliyormuyuz ? modem sıkıntılıymış ondan kopmalar oluyo da onu geçirirmi ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ccnablade

quote:

router özelliği tam olarak nedir ?

resimdeki modem şu an kullandığımız modem onu öyle bağlayabiliyormuyuz ? modem sıkıntılıymış ondan kopmalar oluyo da onu geçirirmi ?

o zaman bundada aynı sorun devam eder, çünkü bu modemi kullanmaya devam edeceğiniz için. en sağlıklisi yeni bir kablonda modem almanız olacaktir.

• ben de bir soru sormak istiyorum. 150mbps ile 300mbps arasındaki fark nedir? iki modem arasında bağlantı hızı açısından fark ettirir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anadolu

ben de bir soru sormak istiyorum. 150mbps ile 300mbps arasındaki fark nedir? iki modem arasında bağlantı hızı açısından fark ettirir mi?

150 mbps ile 300 mbps arasında hız farkı vardır. fakat mesafe ve çekim gücü daha düşüktür.
    yalnız wifi alıcılarınızında aynı standarlarda olması gerekiyor. örneğin modeminiz 300 destekli fakat alıcınız 54 mbps destekli ise 54 ile bağlanırsınız.
    amacınız sadece internetse ve bağlantınız 20 mbit'i geçmiyorsa 150 yada 300 hiçbir işinize yaramaz tam tersi alıcılarınızda çekim gücünüz düşer.

şöyle bir tablo yaparsak

standart maks. hız çekim gücü
    ----------- ------------- -------------------
    802.11/b 11 mbit sn. 10 üzerinden 10
    802.11/g 54 mbit sn. 10 üzerinden 8
    802.11/n 150 mbit sn. 10 üzerinden 5
    802.11/n 300 mbit sn. 10 üzerinden 4

• quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

quote:

ben de bir soru sormak istiyorum. 150mbps ile 300mbps arasındaki fark nedir? iki modem arasında bağlantı hızı açısından fark ettirir mi?

150 mbps ile 300 mbps arasında hız farkı vardır. fakat mesafe ve çekim gücü daha düşüktür.
    yalnız wifi alıcılarınızında aynı standarlarda olması gerekiyor. örneğin modeminiz 300 destekli fakat alıcınız 54 mbps destekli ise 54 ile bağlanırsınız.
    amacınız sadece internetse ve bağlantınız 20 mbit'i geçmiyorsa 150 yada 300 hiçbir işinize yaramaz tam tersi alıcılarınızda çekim gücünüz düşer.

şöyle bir tablo yaparsak

standart maks. hız çekim gücü
    ----------- ------------- -------------------
    802.11/b 11 mbit sn. 10 üzerinden 10
    802.11/g 54 mbit sn. 10 üzerinden 8
    802.11/n 150 mbit sn. 10 üzerinden 5
    802.11/n 300 mbit sn. 10 üzerinden 4

tam da air 5440 siparişi verecektim ki kafam karıştı şimdi. 5340 siparişi vereyim dedim onda da wireless tuşu yokmuş.

• niye illa arties. artı kablosuz çekim gücü sizin için önemli ise daha güzel ve daha hesaplı çözümler var.
  • şöyle söyleyeyim hocam,

evdeki bilgisayarımda ağ simgesinde ara ara ünlem işareti beliriyor. modem (muhtemelen 2000 başlarında aldığım) cnet. online oyun oynayıp aynı zamanda internete bağlanırken ya da video açılımını beklerken ünlem işareti çıkıyor. modemi kapayıp açtığımda düzeliyor. sadece internet veya sadece oyun oynarken sıkıntı yok. sorunun modemden kaynaklı olduğunu tahmin ederek modem arayışına girdim. sonunda da:
    airties 5440
    asus dsl-n10 (forumda bir arkadaş sürekli kopmalar olduğnu söyleyince vazgeçtim)
    tp-link 8961 (wireless tuşu olmayınca vazgeçtim)

bu modemleri ağırlıklı araştırdım. fakat önerebileceğin farklı bir şey varsa memnun olurum.
  • tabiki öneririm fakat benim tavsiyelerim biraz enterasan olur.
    en başta şunu söyliyeyim ben bu tarz ürünleri seçerken elimden geldiği kadar
    fiyat performans odaklı ve komplike olmayan cihazlar seçerim.

tabiki kullanım amaçlarıda çok önemli. örn. kablosuz bir adsl modemden
    1. öncelik ne beklenir dsl bağlantısının stabil olması ve hattan düşmeler yaşatmaması.
    2. öncelik wifi sinyalinin güçlü olması evin içinde heryerde sorunsuz ve hızlı bir şekilder nete çıkarması.
    3. öncelik ucuz olması.

bu bağlamda şunu söyliyeyim bu özelliklerin hepsini üzerinde bulunduran ve bu işleri 4-4 dörtlük
    yapan bir adsl modem malesef yok. var isede uçuk fiyatlarda.

geçen hafta komşum aynı sıkıntıyı yaşadı. eskiyen modemi yüzünden düşmeler v.s. yaşıyordu.
    eski modemi kablosuz 4 portlu bir modemdi. şuan aynı ürünün emsalini alsa 120-130 lira gibi bir para
    harcaması gerekiyordu.

ona şöyle bir sistem kurduk. tp-link 4 portlu wifi si olmayan fakat dsl'de canavar gibi çalışan şu modemi aldık.http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TD-8840T
    e tabiki bu devirde wifi olmadan olmaz dedik ve bu modemin yanına yüksek güçlü bir accees point koyduk.http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WA5110G

iki ürünün toplam maliyeti modem 35 tl + ap 55 tl. 90 tl.
    kurulum bittikten sonra elimizde hattan kesinlikle düşmeyen 3 port kablo çıkışı
    istediği anda fişi çekip açıp kapatabildiği 400 mw gücünde gayet güçlü bir wifi sinyali oldu.

şunu özellikle belirteyim komşum wifi sinyaline çok şaşırdı daha önce bırak balkonu 1 yan odada bile zor bağlanan
    laptobu sırf deneme için 2 daire aşağıda denedik harici alıcı olmamasına rağmen sonuç süper.

sizin yerinizde ben olsam aynı sistemi kurar geçerim. ama tabi tercih meselesi.
    kolay gelsin.

• aslında çok mantıklı hocam yaptığınız. sipariş işini erteleyeyim. öneri için teşekkürler.
  • quote:

aslında çok mantıklı hocam yaptığınız. sipariş işini erteleyeyim. öneri için teşekkürler.

bişey diil. kolay gelsin.
  • Ben bu modemi kablosuz nasıl tanıtabilirim bilgisayara?
  • quote:

tabiki öneririm fakat benim tavsiyelerim biraz enterasan olur.

1. öncelik ne beklenir dsl bağlantısının stabil olması ve hattan düşmeler yaşatmaması.
    2. öncelik wifi sinyalinin güçlü olması evin içinde heryerde sorunsuz ve hızlı bir şekilder nete çıkarması.
    3. öncelik ucuz olması.

bu bağlamda şunu söyliyeyim bu özelliklerin hepsini üzerinde bulunduran ve bu işleri 4-4 dörtlük

geçen hafta komşum aynı sıkıntıyı yaşadı. eskiyen modemi yüzünden düşmeler v.s. yaşıyordu.
    eski modemi kablosuz 4 portlu bir modemdi. şuan aynı ürünün emsalini alsa 120-130 lira gibi bir para
    harcaması gerekiyordu.

ona şöyle bir sistem kurduk. tp-link 4 portlu wifi si olmayan fakat dsl'de canavar gibi çalışan şu modemi aldık.http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TD-8840T
    e tabiki bu devirde wifi olmadan olmaz dedik ve bu modemin yanına yüksek güçlü bir accees point koyduk.http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WA5110G

istediği anda fişi çekip açıp kapatabildiği 400 mw gücünde gayet güçlü bir wifi sinyali oldu.

şunu özellikle belirteyim komşum wifi sinyaline çok şaşırdı daha önce bırak balkonu 1 yan odada bile zor bağlanan
    laptobu sırf deneme için 2 daire aşağıda denedik harici alıcı olmamasına rağmen sonuç süper.

kolay gelsin.

kardeşçim selamlar.. belli ki bu konularda bilgilisin, işini sağlama alan birisin..
    access point'leri hep duymuş ama hiç incelememiştim. oysa ki anten güçleri bir hayli fazlaymış.
    bu anlattığın sistemi dublex olan iş yerimiz için düşünüyorum; zira alt katta wifi çekim problemi olmakta.
    modem sanırım 4 portlu, birini AC'ye veriyoruz ve 3 port kalıyor elimizde.
    bu sistemin herhangi bir olumsuz tarafı var mıdır?

ve burda ince bir nüans var; amacımız yalnızca internet ve PC'ler arası erişim, hızımız da 8mit'e kadar.
    tabiki ucuza kapatmak iyi olur ama ama iş yeri olduğumuz için bütçemiz biraz daha yukarı çıkabilir.
    yukarıda yazdığın modem+AC iyi midir? (ki asla kopmayan demişsin :) )
    iyidir ama madem durum böyle o zaman şu modemi al diyeceğin bir modem var mı?

ve ayrıca üst mesajlarda yazdığın 100-300'ün çekim gücü ilişkisini bilmiyordum.
    hızımız 8mbit'e kadar olduğundan interene bir etkisi yok.
    ama doğru anladıysam data transferine etkisi var mı?
    yani 2 PC arasında 54'lük bir modemle yapılan dosya gönderimi ile 150'lik modemle yapılan arasında akratım hızı olacaktır değil mi?
    ben odamdaki PC'den salondaki TV'ye kablosuz üstünden bağlanıp PS3 media server ile film izliyorum ve arada takılmalar oluyor.
    modemin 54 mbps.. 150 ya da 300 olsa o takılmalar olmayacak o zaman?
    eğer böyleyse tp-link'in 150/300 mbpslik bir acces pointini almak iyi olabilir.
    AC olduğu için 300'de olsa çekim gücü azalmaz herhalde (iki oda arası)

evimdeki modemi de değiştirmek istiyordum ama vazgeçtim şu halde.. zaten 54.
    sanırım wifi alıcıyı değiştirmem gerekiyor. gerçi o de belkin ama nedense arada kopma oluyor.
    oysa gene wifi'den bağlanan laptopta sorun yok ama o modeme 2 metre uzaklıkta, belkin arka odada..

başını ağrıttım ama bir sorum daha olacak sana:
    şuan iş yerinde zycel 600 serisi wifi modem var. şöyle bir sorun oluyor:
    KABLO ile iki pc bağlı modeme.. misal 2 saat hiç sorun yok.. sonra bir anda benim PC'de kablo bağlantısı yok uyarısı yanıp sönüyor, anlık..
    ama internet var. kablo değiştrdim, farklı port taktım hep aynı.. sonra bir anda diğer PC'nin bağlantısı gidiyor ama o sırada ben de internet var..
    bir de bir modemi açıp kapayınca 30-40 sn içinde bağlantı gelşr, bunda 2-3 dakka sürüyor..
    iki pic'den birisi mac, öbürü XP kullanıyor ve ikisi de kabloyla bağlı. hani acaba burda mı sorun dedim amma eski modemimizde hiçbir sorun yoktu.
    onu modemi birine verdik, bu daha iyi diye buna geçmiştik.
    neden olabilir tüm bunlar) her yolu denediğim için ( MAC'ın kablosunu çıkardım sadece ben bağlandım vs) modem arızalı gibi geliyor..
    eski de bir modem, ve şunu da söyliyim hiç kapatmıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nekbey -- 30 Ocak 2012; 13:23:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nekbey

quote:

tabiki öneririm fakat benim tavsiyelerim biraz enterasan olur.

3. öncelik ucuz olması.

harcaması gerekiyordu.

kolay gelsin.

kardeşçim selamlar.. belli ki bu konularda bilgilisin, işini sağlama alan birisin..
    access point'leri hep duymuş ama hiç incelememiştim. oysa ki anten güçleri bir hayli fazlaymış.
    bu anlattığın sistemi dublex olan iş yerimiz için düşünüyorum; zira alt katta wifi çekim problemi olmakta.
    modem sanırım 4 portlu, birini AC'ye veriyoruz ve 3 port kalıyor elimizde.
    bu sistemin herhangi bir olumsuz tarafı var mıdır?

ve burda ince bir nüans var; amacımız yalnızca internet ve PC'ler arası erişim, hızımız da 8mit'e kadar.
    tabiki ucuza kapatmak iyi olur ama ama iş yeri olduğumuz için bütçemiz biraz daha yukarı çıkabilir.
    yukarıda yazdığın modem+AC iyi midir? (ki asla kopmayan demişsin :) )
    iyidir ama madem durum böyle o zaman şu modemi al diyeceğin bir modem var mı?

ve ayrıca üst mesajlarda yazdığın 100-300'ün çekim gücü ilişkisini bilmiyordum.
    hızımız 8mbit'e kadar olduğundan interene bir etkisi yok.
    ama doğru anladıysam data transferine etkisi var mı?
    yani 2 PC arasında 54'lük bir modemle yapılan dosya gönderimi ile 150'lik modemle yapılan arasında akratım hızı olacaktır değil mi?
    ben odamdaki PC'den salondaki TV'ye kablosuz üstünden bağlanıp PS3 media server ile film izliyorum ve arada takılmalar oluyor.
    modemin 54 mbps.. 150 ya da 300 olsa o takılmalar olmayacak o zaman?
    eğer böyleyse tp-link'in 150/300 mbpslik bir acces pointini almak iyi olabilir.
    AC olduğu için 300'de olsa çekim gücü azalmaz herhalde (iki oda arası)

evimdeki modemi de değiştirmek istiyordum ama vazgeçtim şu halde.. zaten 54.
    sanırım wifi alıcıyı değiştirmem gerekiyor. gerçi o de belkin ama nedense arada kopma oluyor.
    oysa gene wifi'den bağlanan laptopta sorun yok ama o modeme 2 metre uzaklıkta, belkin arka odada..

başını ağrıttım ama bir sorum daha olacak sana:
    şuan iş yerinde zycel 600 serisi wifi modem var. şöyle bir sorun oluyor:
    KABLO ile iki pc bağlı modeme.. misal 2 saat hiç sorun yok.. sonra bir anda benim PC'de kablo bağlantısı yok uyarısı yanıp sönüyor, anlık..
    ama internet var. kablo değiştrdim, farklı port taktım hep aynı.. sonra bir anda diğer PC'nin bağlantısı gidiyor ama o sırada ben de internet var..
    bir de bir modemi açıp kapayınca 30-40 sn içinde bağlantı gelşr, bunda 2-3 dakka sürüyor..
    iki pic'den birisi mac, öbürü XP kullanıyor ve ikisi de kabloyla bağlı. hani acaba burda mı sorun dedim amma eski modemimizde hiçbir sorun yoktu.
    onu modemi birine verdik, bu daha iyi diye buna geçmiştik.
    neden olabilir tüm bunlar) her yolu denediğim için ( MAC'ın kablosunu çıkardım sadece ben bağlandım vs) modem arızalı gibi geliyor..
    eski de bir modem, ve şunu da söyliyim hiç kapatmıyoruz.

a.s.
    modem ve ap ikilisi çok güzel işler çıkarıyor hiç sıkıntı yaşamadım yaşayanda görmedim bu güne kadar.
    evet malesef n modu sinyal seviyesini düşürüyor. ama bağlantı hızını yükseltiyor. lakin g ile kopma
    yaşadığınız yerlerde zaten cihaz n desteklide olsa sinyal seviyesi yetersiz olduğu için g moduna
    otomatik olarak geçer. işyerinde eğer data transferiniz çoksa 300n de yalan olur engüzeli
    ethernet kablo yada powerline ürünler kullanmak.

sanırım modeminiz bozuk. elektriksel bir problem yada portlarda bir sıkıntı olabilir
    zira internetten düşse bile pc'lerde kablo çıktı felan gibi bir uyarı olmaz.

• @utkanizmit ; hocam ufak bir soru daha..

şimbi bu 54-450-300 kablosuz üzerinden data aktarı8m hızları ya..
    peki iki pc ethernetle ile bağlandığındaki kablo hızı kaçtır?
  • slm.
    ethernette 10 mbit, 100 mbit, 200 mbit, 1000 mbit, ama genelde en çok kullanılan 100 mbit dir.
    yalnız şunun altını çizelim kablosuzdaki hızlar teoriktir. yani pratikte yazılan değerlere ulaşman çok zor.
    fakat kabloda çok rahat yazılan hızlara ulaşırsın. ayrıca wifi de ping süresi her zaman kablodan uzun olur.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.