Şimdi Ara

Airties 6271 Access Point/Router olarak kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Başlıkta yazdığım marka/model modeme sahibim. MESH teknolojisini kullanarak alt katta oturan komşumun modemiyle birbirine bağladım. Alt kattan Wi-Fi ile alıyor, yine Wi-Fi ile dağıtıyor fakat bir sorunum var. Normalde bulunduğum odada alt kattaki modeme bağlanmak için router e gereksinim duymuyorum. 2 diş de olsa çekiyor ve bu haliyle net hızımı test ettiğimde 8Mbit civarında çıkıyor. Fakat benim modemi devreye sokunca ve ordan bağlanınca hızım 2mbit e kadar düşüyor. Modem arayüzlerinin ip'lerini değiştirdim. 192.168.2.1 alt kattaki modemin benimkide 192.168.2.2 yaptım. Bu modemi en verimli halde kullanabilmem için ne yapmalıyım ? Sadece router/access point görevi bir cihaz mı almalıyım sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: Crazytaksici

Merhaba arkadaşlar. Başlıkta yazdığım marka/model modeme sahibim. MESH teknolojisini kullanarak alt katta oturan komşumun modemiyle birbirine bağladım. Alt kattan Wi-Fi ile alıyor, yine Wi-Fi ile dağıtıyor fakat bir sorunum var. Normalde bulunduğum odada alt kattaki modeme bağlanmak için router e gereksinim duymuyorum. 2 diş de olsa çekiyor ve bu haliyle net hızımı test ettiğimde 8Mbit civarında çıkıyor. Fakat benim modemi devreye sokunca ve ordan bağlanınca hızım 2mbit e kadar düşüyor. Modem arayüzlerinin ip'lerini değiştirdim. 192.168.2.1 alt kattaki modemin benimkide 192.168.2.2 yaptım. Bu modemi en verimli halde kullanabilmem için ne yapmalıyım ? Sadece router/access point görevi bir cihaz mı almalıyım sizce?

kayıp yaşamamk için kablo çekeceksiniz başka çare yok
    kullanılan kanallar temizmi

• Kablo cekmeyide pek istemiyorum. Evet bos oldugunu dusundugum bi kanal sectim. Etrafta cok wifi kullanan yok. Mesh degilde saglam bi router alsam bu sorunu cozemez miyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yada wifi range extender lar var. onlardan alsam hız düşme konusunda kayıp yaşar mıyım ?
  • Arkadaşlar bi fikri olan yok mu ??
  • quote:

Arkadaşlar bi fikri olan yok mu ??

Bu isi kablosuz yapmak isterseniz kaybı göze alacaksınız yüzde kırka kadar
    Mesh veya repeater yapmanız birşey değiştirmeyecek
    Kayıp istemiyorsanız kablo şart

• yücel52 kullanıcısına yanıt
    Hey allah ya, kablo çekilebilecek bi yerde değil :( 2 mbit e değilde 4mbit e falan düşse yine çekilebilir olacakta bazen 1mbit e bile düşüyor. büyük sıkıntı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Acaba mesh ayarını yaparken atladığım/gözden kaçırdığım bi ayar falan var mıdır ? Belki kaybı en aza indigeyebilirim :/
  • quote:

Acaba mesh ayarını yaparken atladığım/gözden kaçırdığım bi ayar falan var mıdır ? Belki kaybı en aza indigeyebilirim :/

ne kadar kayıp var tam olarak
    8Mbitten 2mbit e düşüyor :/
  • Ubiquiti unifi diye bi access point varmış. Onun hakkında çok iyi yorumlar var. 250TL civarında. Kullananız var mı ? Tavsiye eder misiniz?
  • Peki arkadaşlar, ana modemi değiştirsem, daha kaliteli verimli wireless i güçlü olan bir modem alsam, bu aradaki köprü yaptığım mesh modemi kaldırsam sizce nasıl olur ?
  • quote:

Peki arkadaşlar, ana modemi değiştirsem, daha kaliteli verimli wireless i güçlü olan bir modem alsam, bu aradaki köprü yaptığım mesh modemi kaldırsam sizce nasıl olur ?

köprü cihazlar arası mesafe ne kadar
    Köprü ile ilk dağıtıcı modemin arasında 1 kat var,yaklaşık 50cmlik bir taban. Benim bilgisayar ile köprü arasındada aynı mesafe var.
  • Bu aksam daha kaliteli olan bendeki kopru cihaz ile ana modemi degistiricem. En azindan kablolu mesafesini arttirabilirsem, kopru kullanmamada gerek kalmaz

• quote:

Bu aksam daha kaliteli olan bendeki kopru cihaz ile ana modemi degistiricem. En azindan kablolu mesafesini arttirabilirsem, kopru kullanmamada gerek kalmaz

pm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.