Şimdi Ara

AirBrush hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • airbrush gerçekten zaman ve çaba gerektiren bir olay. herşeyi pahalı... airbrushı, boyası, ucu, kompresörü yani gerçekten para gerektiriyor. zamanında bu işi çok araştırmıştım. ben hobi olarak başliycaktım. 1/10 1/8 RC model araba kepleri boyamak için sonrasında anladım ki bu iş benim tahmin ettiğimden çok daha fazlası. hem maddi hem manevi olarak. ama biri airbrush diyince hala içim gider. gerçekten çok fazla özeniyorum yapmak istiyorum ama bende el becerisi pek iyi değildir. o kadar para verdikten sonra bu işi hobi olarak yapmak güzeldir tabi ki ama ilerletmek de şart :) kendi 3 kepimi boyıycağım diye o kadar masrafa girilmez başkasının keplerini boyayim para kazanayım desem o kadar cesaretli değilim malesef

gelelim sizin olaya. aribrush gerçekten sanattır. ama bu kadar da pahalı değildir. bakın şunu söyliyeyim yapacak adama maliyeti 600 lira olsa 1000 lira verilir. %40 işcilik alıcak ki airbrush a değer. yalnız değmesi içinde güzel bir çalışma olup gönül rahatlığı ile 400 lira verilmesi lazım. fakat yapcak adama maliyeti 400 lirayı bile bulmuyor ki neyin 1000 lirası. 750 den fazla verilmez. bence 750 de verilmez o paraya gidip donanım yatırımı yapmak daha iyidir. ki bu da sizin fikriniz ona karışamam. ama gerçekten fazla bir miktar bu kadar para verilcekse bu işi gerçekten ehli profesyonel bir kişiye emanet edilmesi lazım.

size fikrim yeteri kadar el becerim var ben bu işi kıvırırım diyorsanız önce bir araştırın videolar izleyin e booklar indirip okuyun ingilizceniz varsa çok iyi şeyler öğrenebilirsiniz sonra tamamdır bu iş derseniz gidip kendiniz malzemeleri alın ve yapmaya başlayın. hem hoşca vakit geçirirsiniz hem yeni bir hobiye atılırsınız hem de kendi emeğiniz olur soranlara ben yaptım dersiniz... tercih sizin ben olsam 1000 lira verene kadar kendim bu işe girerdim. ordan da Model Araba kepleri boyamaya girerdim ki çok talep var :) iyi para kaldırırsınız...

• Kepler için airbrush almana gerek yok sprey boya ilede boyayabilirsin. Airbrush kadar güzel olur bu senin becerine bakar kimse aiebrushmı yoksa spreymi anlayamaz. Önemli olan her kattan sonra yapılacak işlemleri düzgünce uygulamak. Sprey boyalar için kullanılan basıncı ayarlayan düzenekler var. İlk defa kullananlar için sprey boyta gerçekten çok zordur. Dikkat edilmesi gereken kuralları var. Bu arada airbrush boyası için ince pigmentli boya almanız yeterli esasında her çeşit boya inceltilirek kullanılabilir. Çok çok ince pigmentli boyalar gerçekten çok pahalı ve genelde maketçilik için kullanılır. Çünkü bir arabanın parlaklığını ve görüntüsünü küçük bir makette vermeye çalışıyorsunuz. Sizin kasaya çizilen resimlerde çok ince pigmentli boya kullanmaya gerek yoktur. Zaten bu işi yapan kişilerde normal boya kullanıcaktır. Çok pahalı boyaları kullananların olduğunu zannetmiyorum. Çünkü resim zaten karışık ve çeşitli renklerden oluştuğu için ince pigmentlimi değilmi çok belli etmez kendini. Ama düz zeminlerde pigment farkını anlayabilirsiniz. Düz zeminlerde zaten akralik kullanılmasını çok tavsiye etmem. Mükemmel bir düz zemin görüntüsü için pahalı boyalar tercih edilir. Yani dolayısı ile sizin boyatacağınız resimin maliyeti düz olarak boyatılan boyadan çok daha ucuzdur.

Sanatın parasal açıdan bir ölçümü olmaz tabiiki. Bırakın bir resim çizme için bir imza için binlerce dolar verenler var. Maliyet hesaplamısını isterseniz 10 lira 30 lirayı geçmez. Uçları pahalı denmiş ama ucunu bir yere çarpmadığınız sürece bozulmaz. İstedeğin kadar kullan. Resimden sonra yapılan işlemlerde var tabii. Vernikliyorlar kuruduktan sonra verniğn üstündeki bozukluklar alınıyor. Vernik için parlatma işlemleri uygulanıyor. Bence 150-200 uygun bir rakam. Siz bu parayı maliyete değil resimi çizen kişinin sanatına verdiğinizi düşünün. Boşuna maliyet hesaplaması yapmayın. Sanat işinde isim yaptıkça fiyatlar artmaya başlar. Bir sergi gezdiğiniz zaman 300-400 ten aşağı duvara asacak resim bulmıyorsunuz. Jimi hendrix resmini inceledim. Bence ayrıntılar falan çok iyi çizilmiş.

• 500e felan anlaşırsan normal çünkü airbrush denince her malzemesi yurtdışı demek. 1000 bile iyi ama ne resmi yaptıracağına bağlı onu da paylaşırsan ona göre yorum yaparız. bende bi ara araştırıyordum. bu sanatı yapanlar resmi sanki gerçekmiş gibi çiziyor. bi cin ali resmi yappıp bırakmıyor arkadaşım çok kolay felan diye yorumlar yapmayn allah aşkına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Comodo -- 6 Aralık 2008; 13:58:12 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.