Şimdi Ara

Air Ties RT-210 Yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar siteyi yeni farkettim ve iyiki farketmişim diyorum :) Bir çok güzel bilgi-kaynak buldum hepinize teşekkürler.Ben hemen sorunuma geçeyim belki bi bilen vardır çözümü..

    Bende Air Ties RT210 modem var...Herşey gayet güzeldi taaki düne kadar..Bütün ışıkları olması gerektigi gibi yanarken(ethernet kablosu ile bağlı) netim birden gidiverdi..Daha sonra ppp ışıgı söndü... Kitapçıgına baktıktan ve yapılabilecek şeyleri yaptıktan sonra ppp ışıgı yeniden yandı ve netim geldi fakat 1 dakika gibi kısa bi süre sonra net gene gitti..Baktım ışıklar gene gayet normal.. TCP/IP özelliklerini kontrol ettim(otomatik ip-DNS al) seçenekleri seçili bende..


    Yani işte boyle hiçbi sorun yokken makinam nete çıkamıyor...

    Çözüm önerisi olan varsa sevinirim..

    Teşekkürler şimdiden



  • Bu tip durumlarda adım adım sorunu bulmaya calismak lazım.

    1) PPP led inin yandıgını kabul ediyorum: Modemin web arayuzunden (IE de;http://192.168.2.1) Status veya Durum sayfasında WAN IP inizin gercek IP olması lazım. 81.x.x.x veya 85.x.x.x gibi. Yeni kurulan DSLAM lerde kullancı adı ve şifre girmemenize rağmenmodem IP alabiliyor. 172.x.x.x gibi. Eger ozellikle boyle bir IP goruyorsanız. kullanıcı adınızı ve şifreniniz WAN/ATM PVC/VC1 sayfasından kontrol ediniz.
    Eger PPP led i yanmıyorsa. problemler PPPoE veya PPPoA dan yanlıs olanını set etmiş olabilirsiniz. Kullanıcı adı veya sifreniz yanlıs olabilir.
    Bunları kontrol edip tekrar girmeniz gerekir.

    2) RT-210 un DHCP si acık ise 192.168.2.x blogundan bir IP almanız gerekir. Gateway 192.168.2.1 ve DNS 192.168.2.1 olur. Eger kapalı ise ve otomatik IP adresi al isaretli ise windows PC nize gercek olmayan bir IP adresi verecektir. Bundan dolayı internete cıkamayabilirsiniz.

    3) Modemin WAN Gateway ini pinglemeye calisin. Bunu Status veya Durum sayfasından INTERNET bolumunun altında Ag gecidinden ogrenebilirsiniz. Eger pingliyorsa. Bu durumda modeminizin DNS ini kontrol ediniz. Dos ortamında nslookupwww.cnn.com veya nslookupwww.cisco.com yazın. IP adreslerini goremiyorsanız. TTnet in DNS lerinde problem var demektir. Bu durumda kendi PC inizin DNS ini değiştirebilirsiniz. Sorun cozulecektir.

    4) Eger yukardaki adımların hepsi tamam yalnız msn vs calisiyor, Internet explorer ile sitelere giremiyorsanız. Internet Explorer da proxy tanımlamıs olabilirsiniz. IE menusunde Araçlar/Internet Seçenekleri/Bağlantılar/Yerel Ağ sayfasının altında girili bir proxy adresinin olmamasına dikkat ediniz. calismayan bir proxy, sizin Internet sitelerini acamamanıza yol acacaktır.

    Bunlar problemlerinizi cozmezse AirTies Teknik destek hattını arayabilirsiniz. 0 212 2128220 (7x24)




  • cihazı resetlemeyi denedinmi ?? ben birkaçtane wireless rt210 kurulumu yaptım gayet güzel çalışıyo.. cihazıda çok beğendim açıçası !! sen bi resetle tekrar bağlantıyı sağla bakalım..
  • Cok saolun bir bir hepsini deneyecegim şimdi .. MOdeme reset atmaya gelince onu denedim 10 defa kadar sanırım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.