Şimdi Ara

Ailesi fakir olup da ailesini seven var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Spinazola

Evin tek erkeğiyim, ablam evli.

Hala yettiremiyorlar, aç aç geziyorum. Keşke yapmasalardı beni..
    Abim evlnecek bende ilerde tek çocuk kalacam sonum senin gibi olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ülkücüadam

Para herşeydir diyen biri olarak sana şunu söyliyim bana göre para için herşey yapılmaz ama yapmak istediğin herşey için para gereklidir.

Ama zengin doğmayan ailesini sevmesin diyen bir adam veya çocuk artık neyse tehlikelidir yakın gelecekte para için hem dostlarını hem ailesini hem kendini satar.
    kardesim adamin dedigi seyin onunla alakasi yok. maddi durumu cok iyi olan cogu arkadasim/cevrem tek cocuk ya da iki kardes. hele hele bu devirde, ozel okul masraflari dershane masraflari kurslar ozel dersler spor aktiviteleri vs. iki cocuk bile olsa yariya dusuyor yasam kalitesi. hal boyleyken 3-4-5 cocuk yapan cahillere sovuyor konuyu acan arkadas ki sonuna kadar hakli. oyle ajitasyon yapip aglamayin yok su parayla su kadar cocuk buyuttu bilmem ne diye o zaman yapmasaydi cok mu zor korunmak kardesim. kendini dusunmuyosun bari cocugunu dusun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle nerde salak var 2 3 cocugu var nerde akıllı tek çocuklu cocugu varken cocuk yapan insanlarda bi sıkıntı var zaten

• hepiniz nasıl böyle düşünüyorsunuz ya? benim babamın aldığı maaş en kral 3 bin lira. 2 çocuğuz abim ben. abim başka şehirde üniversite okudu, evlendi. ben de okuyorum. allaha şükür açta değiliz açıkta değiliz, evimiz yok evet, senelerdir kirada yaşıyoruz, lüks bi yaşantımız yok, mesela bi arkadaşımda bilmem yeni çıkan iphone varken ben bu yaşıma kadar hep 2. el, zamanı geçmiş telefon kullandım. ama ben bunlar yüzünden kalkıp babama kızamam, sitem edemem. madem böyle hayat yaşatacaktınız yapmasaydınız diye bişey diyemem. herkes hayatı lüks yaşamak zorunda değil. ha kötü mü olurdu misal kendi evimiz olsa; ben arkadaşlarla takılırken, para harcarken 2 gün sonrasının hesabını yapmasam, güzel olurdu. ama bunları bize veremediler diye de ben anneme babama kızacak kadar acımasız değilim. beni iyi bi insan olarak yetiştirmelerinden daha önemli bişey yok. birbirlerini sevmelerinden, üzmemelerinden, kısacası aile içi huzurdan başka bi beklentim de yok onlardan. huzur parayla, lüks yaşantıyla elde edilmiyor ne yazık ki, keşke öyle olsaydı da bende sizin gibi düşünebilip sitem etseydim babama neden okumadın da daha çok para kazanamadın diye...

• Babam, annemin ve kendisinin baya büyük birikimini batırdı, oto galerimiz vardı ben küçükken onu da batırdı. Üstüne bir süre kirada oturmak zorunda kaldık, kefil olduğu adam kaçtı, mülklerimiz bedava paralara elimizden gitti. Küçükken yan dükkandaki beraber bisiklet sürdüğümüz çocuk, şimdi babası işlerini büyüttüğü için son model araçlara binip geziyor. Hem kendisi hem ailemiz için büyük yıkım oldu tabi ki varlıktan yokluğa düşmek fakat, yine de bu benim babamı sevmemem, gönül koymam için asla bir sebep değil.

Aileler, imkanları ölçüsünde çocuğuna en yüksek standartları temin etmekle yükümlüdür eyvallah, gel gelelim sırf maddi sebeplerden aileye değersiz, hor gözle bakmak fazla materyalistçe. Bu konuları görünce önce elindeki imkanla sizi siz yapmaya çalışan ailenize acıyorum, sonra iyi ki de bu insanlara imkan verilmemiş deyip geçiyorum.

• Ailesi fakir olup da ailesini seven var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mîr Mihemed -- 24 Nisan 2018; 23:14:44 >
  • Milletin dini imanı ailesi arkadaşı para olmuş

• Keşke bu ülkede doğmasaydım awk

Saçma gelecek bu düşüncem size belki ama ailem beni yapmasaydı belki norveçte doğacaktım

Afrika hebele hübele yazmayın harbi kafanıza vururum

• Bizimkiler orta direk

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim ailede fakir sevmiyorum

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.