Şimdi Ara

Ailem askere gitmemi istemiyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üniversiteden yeni mezun oldum ve aylardır issizim, kpss'ye hazırlamaya çalışıyorum. Bu süreçte is başvuruları yapmaya da devam ediyorum. Nasip olursa öğretmen olarak atanmak niyetim. Mayısta ki sinavdan sonra tecili bozup askere gitmek gibi bir niyetim var fakat ailem sürekli buna karşı çıkıyor, "hakkımı helal etmem" boyutuna kadar gelmiş durumda onlara da hak veriyorum neredeyse hergün bir şehit haberi duyar olduk. Amaçları tamamen beni korumak fakat ben askere gitmek istiyorum. Hatta keske uzun dönem çıksa diyorum içimden hayirlisiyla. Ailemi ikna etmek için sürekli bu konuyu ortaya atıp nabız yokluyorum lakin ne annem ne de babam gram yumusamiyor. Onların rızasını, hayır duasını almadan kendi başıma bi iste yapmak istemiyorum. Cok zor durumdayim benim gibi olan ya da daha önce bu durumu yaşamış olan varsa tavsiyelerinize ihtiyacım var. Iyi forumlar.

• Pişman olursun ben sana diyeyim bizim akrabamız astsubaylık istiyordu olmadı askerlikte üniversiteyi bitir kısa dönem yap diye direttiler bi anlık düşünceyle komando er olarak istedi Şırnak sınır karakolu çıktı Ekimde geldi halen uyuyamıyor subaylık fln silmiş kafadan...

Sağda solda çok kişi var senin gibi düşünen gerçekten takdir edilecek bir durum ama bir saldırıda silah arkadaşın paramparça olurken silah ve top sesi olmadan geçmeyen günlerden her an tetikte o karakolda beklemek savaş psikolojisi de denebilir en sağlam iradeli adamları bile sarsar. Öyle şeyler olur ailene naaşını gösteremezler Kasımda Korkuteliden gelen bir şehit bizim yakın komşumuzdun akrabası naaşının yaklaşık yarısını getirebilmişler (patlayıcı ile saldırı)

Düşündüğün gibi olmayacağına emin olarak git gideceksen...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Hocam dediklerinizs kelimesi kelimesine katılıyorum ve farkındayım. Babam kalp hastası ve cok evhamli biri gitmis olsam ve tvde en ufak bi haberde o an ki korku ve panikle Allah korusun bir sey olur diye cok korkuyorum. Sonuçta gidipte donememek, donupte bulamamak var. Tamamen beni korumak amaçlı karşı çıkıyorlar ama ben bir an önce askerliğimi yapıp önüme bakmak istiyorum. Kader bu yolda yürürken bile ölüm ensemizde cok şükür bir korkum yok. Sürekli şu ortalik bi duzelsin öyle gidersin ya da bekle bedelli çıkar diyorlar. Ben beklemek istemiyorum, bedelliyede gram sıcak bakmıyorum. 5 yıl sehir dışında okul okudum zaten hazır eve cok baglanmamisken, gurbet beni yormazken gidip geleyim diyorum hayirlisiyla ama kisa ama uzun o nasip meselesi. Öyle ya da böyle ikna etmek, riza almak istiyorum. Artık uyku uyuyamaz oldum çünkü düşünmekten.
  • Askerlik olmadan is bulmak cok zod oluyor kardes.

Ancak askere gelince de zaman kaybi gibi birsey oluyor. Bir garip burada hersey be.

Uni bitince basip gitmek kotunun iyisi.

Bekledikce sarpa sariyor hersey.

2014 haziranda mezun oldum. Daha bu kasimda aslere geldim. Zaman gecmiyor.

Safak 98
  • VideSupra kullanıcısına yanıt
    Hayırlı teskereler hocam, Allah yardımcın olsun. Darısı başıma hayirlisiyla inşallah
  • niye gidesin ki? su milletvekillerinin, bakanlarin, cumhurbaskanlarinin ogullari askere gidiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VideSupra

Askerlik olmadan is bulmak cok zod oluyor kardes.

Ancak askere gelince de zaman kaybi gibi birsey oluyor. Bir garip burada hersey be.

Uni bitince basip gitmek kotunun iyisi.

Bekledikce sarpa sariyor hersey.

2014 haziranda mezun oldum. Daha bu kasimda aslere geldim. Zaman gecmiyor.

Safak 98

Nerde yapiyosun askeligi bende senle ayni durumdayim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tatile gitmek istemiyorum
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Hocam iş konusunda çok önüme çıkan bir durum. Bi de ben saydığın kişilerin oğulları kadar şanslı değilim babam benim adima kadro actiracak güçte biride değil. Hem içimde istek varken yapayim bitsin diyorum.
  • Zeen Z kullanıcısına yanıt
    Istanbul
  • ne meraklısın ölmeye
  • shegenli chingen kullanıcısına yanıt
    Hocam bunun ölmek istemekle ne alakası var. Yarina cikmaya hic birimizin garantisi yokken bu neyin kaçışı? Ben bi hayat kurup önüme bakmak istiyorum ve bununla ilgili her yolda bir ucu bu meseleye dokunuyor malesef.
  • ertelesen de bir gün mutlaka gideceksin er ya da geç. o yüzden düşündüğünü yap
  • Luka Modric kullanıcısına yanıt
    Hocam gözü kara biriyimdir, dediğimi yaparim fakat bu durum cok cok farklı anne baba rızası, hayır duası olmadan olacak işte değilmiş gibi geliyor o yüzden bunca sıkıntı. Yumusamiyorlar hic bi türlü.
  • GangstaBop G kullanıcısına yanıt
    İşin gerçekten çok zor. Tek önemli olan empati kurabilmek. Tıpkı bir yük gibi üstünde kalıyor. Hani bakkaldan borç alırsında vermediğin sürece rahat edemezsin ya aynı öyle birşey. Ancak dediğim gibi empati kurmak çok önemli. Anne ve babanın yerine koy kendini. Sen olsan çocuğunun askere gitmesini istermiydin şu durumda. Ama bir yandan da bitsinde çıksın aradan önüme bakayım diyorsun. Zor bir durum. Umarım cümlemize en hayırlısı neyse o nasip olur.
  • yahu sen cildirdin mi ? Devletin cocukluktan askeri okullarda yetistirigi elemanlari var onlar dururken sen mi catismaya gideceksin ? ustelik devlet sonradan aldigi askerleride adam gibi yetistirmiyor benim arkadas vardi toplasan 20 tane mermi atmadim diyodu !

git otur dusun baska bir is bak kendine !
  • Askerlik olmadan istediğin gibi bir işe girmen zor, özel sektörde ise neredeyse imkansız. KPSS bir çıkış noktasıdır belki ama eninde sonunda halletmen gereken mevzu. Ayrıca ailen evhamlı olabilir doğaldır kimse evladından ayrılmak istemez ama vicdanen askerliğin yapılması yönünde benim kararım. Ağlasalarda sızlasalarda gece yataklarında rahat rahat uyumak iyi güzelken elalemin çocukları karda kışta nöbet tutuyor. Her Türk vatandaşının bu vatana borcu var. O yüzden gitmen gerekir.Bence erteleme. Yok ortam bozukmuş yok terör varmış. 35 senedir var bunlar bende Şırnakta yaptım askerliğimi bozuk zamanlarda ama içim rahat artık bitti gitti.
  • Gel torun gel
  • Hocam sizinle aynı düşüncedeyim, vatan borcu bu illaki ödenecek. Benim zaten bi korkum ya da bi kacisim yok Allah'a şükür. Ben sadece ailemin bu tutumunun gitmesini istiyorum. Gidip kimseye haber vermeden mayısta tecilde bozabilirim fakat ben annemin, babamın kalbi kırık olarak gitmek istemiyorum. 5 sene 1000km uzakta okudum. Gurbet, hasret nedir iyi biliyorum. Hazır yeni gelmisken evede çok baglanmamisken gideyim diyorum. Ayrıca uzun dönem secicem. Hayırlısı olur inşallah.
  • X_S!nS! kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam lakin yazıda da belirttigim gibi ben kararimi çoktan verdim zaten, düşünecek pek bir sey yok. Sıkıntım ailemin tutumunun son bulup, riza göstermesi.
  • bu askere gitmemek için ne yapabiliriz ? yüksek lisans+doktora falan bir yere kadar...bedelli de çıkmazsa nasıl erteleyebiliriz ? gitmeyi düşünmeyenler nasıl bir plan içerisinde acaba ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.