Şimdi Ara

Aile Mevzuları/Sorunları. Psikolojik Destek alabilirim. Yaşım21

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Çevremde bu konuyu anlataabileceğim, yardım isteyeceğim kimsem olmadığı için sizle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle şunu söylemek istiyorumki, yaşım 21. Gayet sosyal ve aktif bi insanım. Üniversite okuyorum ve fazlasıyla kızlı erkekli arkadaşlarım var. Sosyal yaşantımda dışardan bakıldığında çevresinemavi boncuk dağıtan bi kişiliğe sahibim, yani mutlu gözüküyorum.

İşin aslı bu değil aslında. İçimde beni yiyip bitiren bir sürü sorun ve problem var. Size sırayla anlatmak istiyorum ve yardımlarınızı bekliyorum.

1.si ailem. Özellikle annem. Arkadaşlar, annemle oldum olası aramız hep iyiydi. Taki şu son 4-5 sene öncesine kadar. Ben bir erkeğim ve doğal olarak kendime göre özel ve sosyal bir hayatım var. Beni oldum olası bundan mahrum etti ve kendine göre de kötülüklerden koruduğunu savundu. Daha bugün bile, evden dışarı çıkarken izin almak zorunda kalıyorum. Daha doğrusu hesap vermek. Gece eve geç gelemiyorum. Arkaadaşlarımın evinde kalamıyorum.Bakın, ben ailemden ayrı başka bir şehirde üniversite okuyorum hem de. Bugünlerde üniversite bitti. Yaz tatilindeyiz. Ve eve geldim. Daha demin, bi arkadaşımda kalmak için konuşma yaptım annemle. Resmen 10 yaşındaki çocuk gibi muamele gördüm. Bana güvenleri sıfır. Koca bi seneyi diken üstünde geçirdim ayrı bi şehirde. Ne sigaram vardır, ne alkolum ne de başka bir kötü alışkanlığım. Ailemden uzak ve ayrı tamkoca bir sene geçirdim ve elime bütün pisşeyleri yapmaya fırsat geçti fakat yapmadım. Yanikendimibiliyorum. Ama ailem güvenmiyor bana. Her telefon görüşmemizde, kim bilir ne haltlar yiyorsundur oralarda gibi şeyler söylüyorlar bana. Yemin ederim annemden babamdan illet etmeye başladım artık sırf bu yüzden. Yani büyüdüğümü anlamıyolar. Küçük bi çocuk gibi davranmaya devam ediyorlar. Çektim oturttum karşıma güzelce saygılı saygılı ve büyük bir insan gibi bana yakışır biçimde bi konuşam yaptım. Durumu izah ettim. ama gelin görünki verdikleri yanıt, he heee şuna bak... Resmen dalga geçtiler. Yani ne yapacağımı şaşırdım. İçim o kadar doluki anlatamam. Geçen yaz çalışmıştım. Sırf 3 ay evde boş durmayım, aileme yük olmıyım da çalışıyım üç beş kuruş getiriyim eve dedim.. resmen hor gördüler,sen çalışamazsın edemezsin deyip deyip durdular bütün yaz.

Bu yazda iş buldum. Öğrenci olmama rağmen, ortalama 1000 tl maaş vericekler. Biraz ağır iş kabul ediyorum, ama yapamayacağım bir şey değil. Daha dün iş hakkında konuştuğumuzda, senden bi sap olmaz, yapamazsın, geçen yaz gördük seni vs.. Ben anlamıyorum arkadaşlar. Çalıştım didindim, üniversite kazandım ve kazandığım bölüm de öle küçük bişey değil, güzel bi üniversitede, Elektrik-Elektronik Mühendisliği okuyorum. Ve ailemden tek bi destek görmeden kazandım. Bugüne kadar geldim. Ve hala bu destek konuşması açılsa, biz senin hep arkadandaydık o kadar büyüttük okuttuk ettik vs diyolar.

2.si her erkek gibi benim de kız arkadaşım sevgilim dostum vs olabilir. Ki bi tane de kız arkadaşım var. Resmen bu yaşıma geldim ailemde sevgilim olduğunu saklıyorum, kız gibi. Üniv.den döndüğümde ufaktan konusunu açayım dedim. Şimdilerde resmen ağzımdan burnumdan getirdiler bu işi de. Üniv.de harcadığım parayı hep kızlara yatırıyomuşum vs diye. Yemin ederim şu son 3 senede saçlarım bembeyaz oldu. Dersler bile bu kadar sıkmıyor canımı.

Arkadaşlar napsam nasıl bir yol izlesem sizce ? ben mi yanlış yapıyorum? yoksa onlar mı hakkaten sorunlu ? Yardım edin lütfen.

• onlar sorunlu, sen kendine düşeni yapmışsın dürüst davranmışsın olmamış, şimdi ise tam tersini yap artık sana güvenmeyene sen de bilgi vermek herşeyini paylaşmak zorunda değilsin, bir yerde mi kalacaksın işi falan bahane et okul zamanı istediğini yap telefonda salla gitsin, kendi hayatından ödün verdikçe ilerde daha fazla sıkıntı çekersin
  • Sirf durust olmak adina kendimden odun verdim. Ben verdikce onlar tepeme cikti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.