< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Aile baskısından nasıl kurtulurum (3. sayfa)

-
-
Sen yine iyisin. Ben 3 sene evvel 12.sınıfta evde her gün kavga gürültü vardı. Ayriyeten dershaneye de gitmedim maddi sebeplerden ötürü. Neredeyse hiç ama hiç çalışamadım. Ona rağmen iyi bir bölüm tutturdum iyi bir okulda.(Hiç çalışmamış ve mental olarak çökmüş birine göre.) Çalışsam daha iyisini yapabilecekken beni gir bölüme oku diye zorladılar. Bütün potansiyel boşa gitti. Dershaneye gitmesem bile 1 sene sırf aile ile kavga etmeden rahat kafayla kendim çalışsam en azından çok daha iyi bir yere girebilirdim Şimdi kendileri gelip özür diliyorlar. Senin üzerine gelmemeliydik vs diyorlar ama geçti. İnsan pişman oluyor tabi ama artık 3.senem yapacak bir şey yok. -
Hocam gerçekten helal olsun azminize hayran kaldım.
Hiç birşey içinde geç değil yaşınızın problem olacağını düşünmüyorum onu dezavantaj olarak görmeyin.
Kimsenin sizin yaptığınızı yapabileceğini zannetmiyorum(ben dahil).
İnşallah en güzel şekilde hakettiğini alırsın.
Başarılar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim ailemi görsen şükür namazı kılar üstüne fakirlerin karnını doyurur.1 hafta oruç tutardın.
Lisede yatılı okuduktan sonra istediğim yer olmadı.Evime döndüm.Ailemden öyle bir baskı gördümki anlatsam bile bunu çok az kişi anlar belkide siz bu kişilerden birisinizdir.12.sınıfta dershaneye gitmiştim.Ve bu yıl dershaneye gitmek istemedim.Çünkü benim ailem her şeyi getirir bir gün getirir önüme koyar.Yediğim ekmeği haram zıkkım eder.10 lira harcasan biz borcun içindeyken nasıl para harcarsın diye azarlar.Çùnkü Annem ve babam öğretmen ayda 4.5 milyar kredi ödedikleri için ne bir kıyafet isterim nede dershaneye giderim.Her gün kavga gürültüyle geçti.Azarlar sözler baskılar.Bu yüzden mezunda kendi rızamla yurda gittim.Ama ygs den sonra yurttan ayrıldìm.O zamanki baskıyı anlatamam.Teknoloji düşmanları eski kafalılar abartısız söylüyorum elime 5 dk telefonu alsam whatsapp a girsem telefon bağımlısı derler.Telefonuda 4 yıl ònce 300 liraya aldık.Öyle modelli bir şeyde değil.Bilgisayara dokunmam zaten yasaktı.İçkim yok.Sade sigaram var onuda bilmezler.Çünkü benim ailem her şey dött dörtlük olsun isterler.En küçük bir olayda bile azarlar belalar söylerler.Öyle azda dayak yemedim.Daha 6.sınıfa giderken sırtìmda baya kalın bir oklava kırıldı.Sırtımda tenis raketi kırıldı.Ben kolay kolay para istemiyorum.20 yaşımdayım geçen gün babam arabada durduk yere bügüne kadar sana 35 milyara yakìn para harcamışım.Sana yaptığım yatırımı diğer çocuklarıma yapmalìymışım diye azarlardı.Öyle sürekli para isteyemezdim gezemezdim .Toplasan hayatìmda 1 tane kız arkadaşım oldu sebebi kıza bir tane kahve alıcak paramın olmamasıydı ve bunlar annem ve babam ayda 6 milyar maaş alırkrn gerçekleşiyor.Şu an bùyùk ihtimal odtù yü kazanıcam ama dahada sana ayda 300 lira yollucaz diyorlar.Gram anlayışları yok arkadaşımì sevmezlerse onla gezmiceksin diyorlar.Tüm arkadaşlarımì benden uzaklaştırmaya çalìşıyorlar. Hahangimiz daha zordayız. 20 yaşımdayım ygs den sonra telefonuma el kondu parasız bırakaldım.Ezildim hakaretler belalar yedim halada bu muameleyi yapıyorlar. Hangimizin durumu daha kötü sence?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taromm -- 6 Ağustos 2016; 22:11:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Covetous
Kesinlikle sizin daha zor hocam. Benim üzerimde kesin yaptırım güçleri yok, zorla da olsa alırım istediğimi. Benim yakındığım asıl durum kısıtlayıp yavaşlatmaları. Sizin durumunuza daha çok üzüldüm, çok daha karanlık bir ambians varmış. Aydınlanması dileklerimle..
Ben istediğim alamam yaptıramamda çünkü onlardan bir şey istemiyorum.Sadece beni rahat bırakın diyorum.
Ama bende şöylr bir huy vardır.Kimse bana istemediğim bir şeyi yaptıramaz.Gerekirse evimden defolur giderim.Ben bu kadar gözü kara bir insanım.Ama bana bir şeyi zorla yaptıramazlar.Telefonumu saklarlar amenna. para istemem gezmem amenna.Gider iş bulurum zaten çalışıyorum.Öyle universite kazandım diyip yatmıyorum.Kendi harçlığımì çıkartırım.Ama sabrediyorum sabrediyorum.Şunun şurasında 1.5 ayım kalmadı sonra defolup gidicem ben annemin babamın yüzüne söylüyorum.ALLAH nasip etsin kendi ayaklarım üzerinde durursam yüzünüze bakarsam nağmerdim diyorum.Defolup gidicem buralardan diyorum.Yaptıklarì muameleler o kadar içime işlediki kolay kolay her insan anlayamaz bunu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taromm -- 6 Ağustos 2016; 22:29:28 >
-
Kardesim insllah istedigini elde edersin allattin be
Dostum çok gönülden istiyorsan insanlara yardım etmek için istiyorsan inşallah olursun. Sözüm sana değil yani yanlış anlama ama bu tıpta bu kadar buyutulcek ne var anlamadım herkes tutturmus tip tip diye nice hayallerle giden oraya gidince hayal ettiği gibi olmadığını farkediyor. Özellikle para ya da prestij için okuyanlar. Doktora saygı da kalmadı artık.
Aileleri de anlamak mümkün değil hakkında hayırlısı olsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi will-graham -- 6 Ağustos 2016; 22:48:42 >
Babanla neyin tartışmasına giriyorsun ki. Babanda kuş kadar beyin olsa senin ne istediğine, hangi bölümü seçeceğine karışmazdı. Sen onun isteğine göre hayatını yaşıyorsan, seni insan olarak değil, robot olarak görüyor demektir. Onunla tartışma, cevap bile verme. Ne istediğime karar vermedim de, geçiştir. Uyumlu görün ama en son dönemeçte yine kendi bildiğini yap. Hatalı bile olsa kendi hayatını yaşa. Benim ailem de böyle. Yapmadıkları eziyet kalmadı bana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 24 Aralık 2020; 15:6:59 >
Basligi acan arkadas kidemli cerrahi asistani oldu hocam
Eğer öyleyse sevindim arkadaş adına. İstediği mesleği ve hayatı yaşamış oldu. Ama bunu sen nerden biliyorsun?
konu 4 yıllık arkadaş bunu söylemek istemiş 4 yıl da tıp bile bitmiyor -
Aslında dediğin 2 şeyi de düşündüm. Ama belki tanıyordur ya da arkadaşıdır diye sordum
Ve evet dediğin gibi 4 yılda tıp bitmiyor bile zaten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 24 Aralık 2020; 15:21:31 >
Şu yazdığını okuyunca kendi hayatımdan benzerlikler gördüm. Benzer şeyleri ben de yaşadım. Şu an biyolojik babamla konuşmuyorum. Ben bu sorunun nedenini eğitimsizlik, cahillik ve islam inancıyla bağlantılı olduğunu düşünüyorum. Ve şunu unutma. Cahillik geniş bir kavramdır. Okumuş cahiller de var. Ailen öğretmen olabilir ama cahil olamayacakları anlamına gelmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cross Thread -- 24 Aralık 2020; 15:32:47 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X