Şimdi Ara

Aile baskısından nasıl kurtulurum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
5
Favori
12.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sınava hazırlanan akrabaların varsa once onlardan başlamalısın bence , mümkün olduğunca az görüşmeye çalış hatta sana ulaşamasınlar bile bence . Ben telefon kullanmamıştım belli sure mesela kullandığımdada iki dk nete bakar hemen uçak moduna alırdım . Sosyal ortamlarda takılmazdım . Tabi bunları tamamen kes demiyorum ama azalt çünkü etrafındakilerin görüşleri seni boğacak bir sürü cahil beyin senin motivasyonunu düşürücü kelimeler cümleler sarfedecek .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah yardımcın olsun hocam başarılar
  • Aile yapınız farklıymış kardeşim benimkiler çalışmadığımda kızarlardı ama bu yıl çalıştım ama istedigim bölüm yine olmuyor diye canın sağ olsun dediler , etraftakiler benden ailemsen fazla dert ediyor mübarek sinir olmamak elde değil seni iyi anlıyorum çünkü ben 3. Kez hazırlandım etraftaki tepkiler belli bi kuzenim şakayla karışık bi şekilde açıkca gerizekalısın dahi der gibi oldu . İste bu yıl hepsinden sıyrıldım sosyal medya falan kapattım telefonu açmadım kafam rahattı senin durumun daha değişik seneye bende yaşayacağım artık okurken tekrar gireceğim hakkımı alana kadar devam ☺️ Bi sıkıntı olursa veya dertleşmek istersen bi msj atman yeterli.

• Ailene karsi tutumun hos degil . Ne yapmis olursa olsun senden kotu birsey yapmani istemiyorlar ya da senden ekstra birsey beklemiyorlar . Goruslerine saygi duy yine ne yaparsan yap . Ama ters gitme

• Hocam hangi bolum hangi muhendisliktesiniz

• konuyla alakasız ama mekatronik nasıl bir bölüm?

bu arada azminizden dolayı tebrik ettim sırtınız kolay kolay yere gelmez
  • Benim akrabalarım bana öyle bişey diyecek orda hepsinin yedi ceddine kayarım kardeşim sen bir bireysin adam ol ilerde anne baba neyse işte olacaksın sert ol.

• Birey olmanin gereklerinden biride gorusunu karsiya duzgun bicimde belirtmek yani icine atma . Yine diyorum ne olursa olsun saygi duymak zorundasin . Ailen ustunden ellerini cekse biraz dusun empatin yap . Gorus farkliliklari illaki olacak jenerasyon farki var .

• 404 not found

• Aynen bencede

• Hocam tebrik ederim.Bence sıralamanı ailene söyle.Hala azmini görüp anlamıyorlarsa bence hiç takma çünkü ortada takılacak bir şey yoktur.

• Kardeş valla helal olsun.Keşke sendeki hırsın yarısı bile olsa bende yeter yani .Ben bu tür şeylerde mental olarak çöküntü yaşıyorum ama sen üniye gittiğin halde okadar baskıya rağmen çalışıp 30 k yapıyosun obp siz .Ailen sendeki ışığı nasıl görmüyo anlamadım.İnşallah istediğin yerlere gelirsin geliceğinede eminim
  • Hocam öncelikle azminizden dolayı tebrik ederim. Bende bu sene 69k yaptim sacma sapan heycanimdan dolayı ve yasadiklarimdan dolayi oysaki hedefim ilk 15k bu sene ailemle konustum ve mezuna kesinlikle izin vermiyorlar evde beni anlayan yok abim de unide onla konustum oda ailemin dedigi sacma şeyleri diyip durdu sacma diyorum çünkü benim icin bi anlam ifade etmiyor surekli cevremizde mezuna kalıp siralamasi dusurenlerden bahsediyorlar ve şevkimi kırıyorlar ben forumda sizin gibileride ve sizide gorunce azmimi artırabiliyorum cunku arkadaslarim disinda destekcim yok ve bu sene eger beni zorla yollarlarsa ki oyle olucak gibi gizli bi sekilde veya nasil olucak bilmiyorum uniyi dondurucam inanin eger ayni hayati yasiyoruz burda yaşadıklarım tam manasiyla anlatilamiyor sizde farkındasınız fakat elimizden geleni yapicaz insallah kardeşim herhalde senin bi kac sene onceki halindeyim ailem puan ve siralamadan iyi anliyor ve ozellikle ilgimi ceken konu ailemin sizin ailenizin soyledigi sozlerisozlerinin tamamen uyuşması banada soylediler sürekli ayni seyleri vekac sene dershaneye gittin bir sey yapamadin şimdimi yapicaksin HAHA dediler anlayamıyorum kafayı yiyicem sanırım bende ailem sagolsun zorla tercih yapicam ve hazirlanicam 😖ama basaricam insallah hepsi gorucek inanilmaz hirs var icimde ben cok hirsli bi insan değilimdir ama anlamıyorum ofke kin hırs birikimi oluyor gittikçe ama her zaman degil yerine göre.

Oyle işte Kardesim dogru yoldayiz seni cok asiri iyi anliyorum cunku ailemizin düşünceleri ayni kafayi siyirttiran şekilden sonumuz hayrola vesselâm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formax3 -- 27 Temmuz 2016; 9:30:47 >

• Bence de diş oku. Zorluklara dayanıp çalışıp yapmışsın tebrik ederim. Tıbbı isteyebilirsin anlıyorum seni ama diş hekimi de bir doktor sonuçta. Tıp da okusan diş de okusan ailen utanacak, akrabalarında kıskanıcak eminim. Çünkü ailen biraz daha sıkıntı çıkarabilir bilmiyorum...

• Geniş bi zamanda hepsini okuyup sana birkaç bir sey yazacağım.
    Yaklaşık benzer sureclerden geçtim.Ailemle de aram pek iyi olmadı hicbir zaman.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok artık benim asla böyle bir şeye ne kapasitem ne zihnim ne aklım mantığım ne de soru çözen ellerim dayanır helal olsun vallaha
  • Okudum ve gercekten aşırı şaşırdım.Ben bu yıl 2.kez hazırlandım öldüm öldüm dirildim yani. Tebrik ederim cidden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hukukcubağyan -- 4 Ağustos 2016; 22:06:26 >
  • Sağlam adamsın vesselam.. Yılma sakın hocam, yapabileceğimiz bir şey olursa haber et. Dh de bir aile sonuçta, çekinme. Sen bu zorluklara rağmen buralara geldysen daha da iyilerini yapacağına gönülden inanıyorum.. Rabnim yolunu açık etsin..

• Kısmet böyleymiş demek ki Ben de fen lisesi mezunuyum istemeye istemeye sayısal okudum aile yönlendirmesiyle işte.. Gecen yıl ygsde fena bir talihsizlik yaşadım kaydırma yaptım hem de fende. Lysde ancak 30k ya çekebildim. Aslında hiiç üzülmüyorum ben o kaydırmayı yapmasam şu an tıp okuyor olacaktım yüksek ihtimalle ve mutlu olmayacaktım. Mezunken tm ye geçtim herkesin garip tavırları ne oldu beceremeyecek misin şimdi de başka alana sardın falan bakışları altında zor oldu ama hiçbirini önemsemedim hedefim belliydi. Ygs 18k lysde 2k ya çektim. İstediğim Ankara Hukuktu olacak inşallah. Darısı başınaa
  • Senin yaşadığının aynısını 3 yıl yaşadım kardeş. İyi ki direnmişsin, iyi ki direndik. Sorun varsa, içindekileri paylaşmak istersen her türlü yanındayım. Bir 93lü olarak bu sene sınava girdim. Asla senelerini kaybettiğini düşünme, kazanan sensin inan.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.