Şimdi Ara

Aikido Ninjutsu Wing Chun gerçekleri uzun ve detaylı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorsunuz bu üç dövüş sanatı ülkemizde çok prestijli görülüp büyük paralarla kendine müşteri buluyor ben burada bu üç sanatıda görmüş bir kişi olarak gerçekleri belirtmek istiyorumki insanlar büyük ümitlerle kandırılmasın ilk aikidodan başlayayım aikido aslen ikinci dünya savaşı döneminde japon çin kitleme tekniklerinin senteziyle sistemleştirildi aslen batıda bilindiğinin aksine değil sokağa uygun olmamak bu sanatın ustası tarafınca bizzat savaşta 200 kişinin öldürülmesiyle test edilmiştir ancak bugün batı dünyasında ve ülkemizde öyle gevşek öyle kondisyonsuz bi şekilde çalıştırılmaktadır ki bu yüzden sokakta hiç bir etki yaratamamaktır kaldı ki sıkı bile çalışılsa en az beş yıl çalışma ister şimdi bazıları diyorki aikido spor değil ne kondisyonuymuş yok amacı kavga etmek değilmiş büyük saçmalık aikido bizzati savaş için ortaya çıkmıştır amacı uzuvları kırarak öldürmektir ve bu sanatın kurucusu her gün 4 saat teknik 2 saat kondisyon ve güç çalışmıştır kısaca ailkido iyidir ama artık bir para tuzağı eğlence yada entellektüel ilgi alanı durumuna düşmüştür ninjutsuda benzerdir aslen ninjalar çok ağır kondisyon çalışmakta bununda dışında çalıştıkları teknikleri her zaman gerçek dövüşlerle tecrübe etmekteydiler ancak ninjutsu nun yeni ekolü bujinkan ninjutsuyu müsabakasız bir dal olarak oluşturdu ki ne büyük saçmalık gerçek tecrübe olmadan hiç bir tekniğin işe yaramayacagı gibi ninjutsuda aikidoyla aynı şekilde işe yaramaz bir para tuzagına döndü ninjutsular ninjutsu kavga için değil diyorlar oysa ki ninjalar bu sanatı tamda kavga için öldürmek için bir mma kafasında oluşturmuştu , ninjutsunun felsefe benimsediği cesaret vs vs gibi ilkeler zaten gerçek dövüş tecrübesi olmadan kazanılaamazdı ve olmadıda bugün istisna hariç ninjutsuyu zengin korkak özenti gençler yapıyor ve hedef kitlede bu , gelelim wing chuna evet wc yapanlar müthiş çeviklik ve refleks kazanıyor ama bu çeviklik ve refleksi sağlayan chi sao gibi çalışmalar zate wc öncesi tüm çin kung fusundada vardı ayrıca bu çalışmlar bir boksör ve kickboxcu tarafıncada zaten istenirse ek olarak bi r arkadaşla çalışılabilinir wing chun da bir çok prensip tutma çekmeye dayanıyor ancak siz hiç bir ring maçında böyle şey gördünüzmü göremezsiniz çünkü yumruk vurup çekilir öyle havada kalmaz zaten neticede bruce lee gibi bir usta bile bütün bunları boksörün birinden dayak yiyince amerikada görmüş ve wing chun un ne kadar yetersiz oldugunu görüp kickbox muay thai vs vs öğrenip bugünkü mma nın temeli jkd yi oluştumuştur , e yani bruce lee nin yapamadıgını ben yaparım diyorsanız gidin yapın wing chun işte benim tecrübelerim bunlar paylaşmak istedim saygılar ayrıca bu ülkede en sağlam dövüş öğreten hoca 120 liraya haftada üç gün ders verirken bu fiyatın üstüne bu tarz olaylara girenlere yazık kapital sistemin kandırıp kazıklayalım mantıgından başka şey dwğil bunlar yapacaksan kickbox box muay thai güreş çeşitleri veya karışık olsun diyorsan mma veya mma çok ağır gelir biraz daha rahat çalışayım ama sokaktada işime yarasın diyosan jkd yap gerisi boş beleş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atthief -- 16 Kasım 2014; 19:27:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• güzel bilgiler tşk ederim dövüş sporlarına merakım var
  • quote:

Orijinalden alıntı: atthief

Arkadaşlar biliyorsunuz bu üç dövüş sanatı ülkemizde çok prestijli görülüp büyük paralarla kendine müşteri buluyor ben burada bu üç sanatıda görmüş bir kişi olarak gerçekleri belirtmek istiyorumki insanlar büyük ümitlerle kandırılmasın ilk aikidodan başlayayım aikido aslen ikinci dünya savaşı döneminde japon çin kitleme tekniklerinin senteziyle sistemleştirildi

aslen batıda bilindiğinin aksine değil sokağa uygun olmamak bu sanatın ustası tarafınca bizzat savaşta 200 kişinin öldürülmesiyle test edilmiştir ancak bugün batı dünyasında ve ülkemizde öyle gevşek öyle kondisyonsuz bi şekilde çalıştırılmaktadır ki bu yüzden sokakta hiç bir etki yaratamamaktır kaldı ki sıkı bile çalışılsa en az beş yıl çalışma ister şimdi bazıları diyorki aikido spor değil ne kondisyonuymuş yok amacı kavga etmek değilmiş büyük saçmalık

aikido bizzati savaş için ortaya çıkmıştır amacı uzuvları kırarak öldürmektir ve bu sanatın kurucusu her gün 4 saat teknik 2 saat kondisyon ve güç çalışmıştır kısaca ailkido iyidir ama artık bir para tuzağı eğlence yada entellektüel ilgi alanı durumuna düşmüştür

ninjutsuda benzerdir aslen ninjalar çok ağır kondisyon çalışmakta bununda dışında çalıştıkları teknikleri her zaman gerçek dövüşlerle tecrübe etmekteydiler ancak ninjutsu nun yeni ekolü bujinkan ninjutsuyu müsabakasız bir dal olarak oluşturdu ki ne büyük saçmalık gerçek tecrübe olmadan hiç bir tekniğin işe yaramayacagı gibi ninjutsuda aikidoyla aynı şekilde işe yaramaz bir para tuzagına döndü ninjutsular ninjutsu kavga için değil diyorlar oysa ki ninjalar bu sanatı tamda kavga için öldürmek için bir mma kafasında oluşturmuştu ,

ninjutsunun felsefe benimsediği cesaret vs vs gibi ilkeler zaten gerçek dövüş tecrübesi olmadan kazanılaamazdı ve olmadıda bugün istisna hariç ninjutsuyu zengin korkak özenti gençler yapıyor ve hedef kitlede bu , gelelim wing chuna evet wc yapanlar müthiş çeviklik ve refleks kazanıyor ama bu çeviklik ve refleksi sağlayan chi sao gibi çalışmalar zate wc öncesi tüm çin kung fusundada vardı ayrıca bu çalışmlar bir boksör ve kickboxcu tarafıncada zaten istenirse ek olarak bi r arkadaşla çalışılabilinir

wing chun da bir çok prensip tutma çekmeye dayanıyor ancak siz hiç bir ring maçında böyle şey gördünüzmü göremezsiniz çünkü yumruk vurup çekilir öyle havada kalmaz zaten neticede bruce lee gibi bir usta bile bütün bunları boksörün birinden dayak yiyince amerikada görmüş ve wing chun un ne kadar yetersiz oldugunu görüp kickbox muay thai vs vs öğrenip bugünkü mma nın temeli jkd yi oluştumuştur , e yani bruce lee nin yapamadıgını ben yaparım diyorsanız gidin yapın wing chun işte benim tecrübelerim bunlar paylaşmak istedim saygılar

ayrıca bu ülkede en sağlam dövüş öğreten hoca 120 liraya haftada üç gün ders verirken bu fiyatın üstüne bu tarz olaylara girenlere yazık kapital sistemin kandırıp kazıklayalım mantıgından başka şey dwğil bunlar yapacaksan kickbox box muay thai güreş çeşitleri veya karışık olsun diyorsan mma veya mma çok ağır gelir biraz daha rahat çalışayım ama sokaktada işime yarasın diyosan jkd yap gerisi boş beleş

rahat okunsun diye paragraflamak lazım.

• Türkiyede wing-sun adına epey araştırma yaptım. İnanılmaz derecede pahalı. Yolunan öğrenciler 20000+ lira para harcayıp tekniker oluyor. Tekniker olduktan sonra tek dersini almanın maliyeti 250-300 lira arası olan hocalardan ders alıyor ve harcadığı 45-50000 kadar parayı öğrencilerini yolarak çıkarmaya başlıyor. Türkiye'de, her şeyde olduğu gibi bu işte de bariz sıkıntılar var. Wing-tsun para için öğretilmeye devam edildikçe kötürüm,sakat bir dal olarak görülecektir ve diğer dallarla uğraşan insanlar tarafından eziklenecektir. Bunlar da benim edindiğim bilgiler. Hatam varsa söyleyin.
  • aikido için şunları söyleyebilirim
    aikido o sensei adında bir adamın aikijitsu isimli gerçek japon savaş sanatından bir kaç teknik çalarak oluşturduğu şintoist inanışlara göre pasifize edilmiş ve çakma bir savaş sanatıdır. yani gerçek japon savaş sanatı aikijitsudur.bi de jijitsudur. diğerlerinin hepsi aikido karate vs. çakma ve yetersiz savaş sanatlarıdır. umarım bu aydınlatıcı olmuştur.
    takeda sensei o dönemlerde aikijitsu konusunda en büyük senseilerden biri idi. o senseinin takeda sensei ile çalışmaya başlamadan önce başka sanatlarla da uğraştığı doğrudur. fakat diğer öğrencileri takeda sensei ile 20-25 yıl çalışmışken o sensei 5 yıl çalışıp çalıntı tekniklerle aikidoyu kurduğunu söylemiştir. İlaveten ikkajo, nikkajo, sankajo teknikleri aikidoya ikkyo, nikkyo, sankyo olarak uyarlanmıştır.yani aikido çakmadır. bu yüzden o senseiye herkes zort çekmiştir.herkes onu dışlamıştır. aikijitsu gibi gerçek bir savaş sanatını şintoist(doğayla uyum dini) inancına göre pasifize edip adını değiştirmiştir.yumruk tekniklerini neredeyse yok etmiştir.kurulan aikido sistemi saldırıdan kaç rakibinle bir bütün ol rakibinle hareket et sonra rakibin eklemini yakala kitle ama kırma etkisiz hale getir şeklinde şintoist bir hale bürünmüştür.yani bir savaş sanatından çalıntı tekniklerle pasif bir savunma sanatı yaratılmıştır.aikidocular sağlam yumruk bilmedikleri için sokakta dayak yeme ihtimalleri yüksektir. çünki sanatları eksiktir. tam olan savaş sanatı aikijitsudur.
    yani aikido hakkında söylediğin her şey yanlış.
    ayrıca wing tsun hakkında da hiç bir şey bilmeden konuşuyorsun.

• Bir bransı biliyorum yada yaptım demek için en az o bransla 3 yıl ugrasmıs olmanız gerekir. 2-3 ay ders alıp internetten video izleyerek yorum yapılamaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dövüş Sporları [ANA KONU]
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.