Arkadaşlar garantiden yenilenen ve 1 yıllık olan ve garantisiz aidata marka bilgisayarımı masa üstü bilgisayar alınca bi tanıdığımıza sattım. Adam 1 ay kullanmadan makina bozuldu diye getirdi. şimdi problemim şu
Makina pil takılıyken çalıştırdığımda 5 sn çalışıp kendisini kapatıyor , şarja takıp çalıştırdığımda 5 sn çalışıp kendisini kapatıyor ve tekrar açılıyor fakat bu sefer kapanmıyor ve ekrana hiç bir şekilde görüntü gelmiyor. Makinanın hdd si sağlam ramleri değiştirdim. İçini temizledim fanlar standart olarak çalışıyor. Açılışta cd taktığım zaman cd yi okumaya gidiyor yani anakart sorunsuzmuş gibi çalışıyor fakat herne yaptımsa ekrana görüntü gelmiyor. Harici lcd monitör bağladığım zaman da lcd de görüntü yok LCD paneli değiştirdim ondada aynı görüntü yok. Acaba atladığım bir noktamı var makinanın ekran kartının arızalı olması daha yüksek olasılık ama başka bişey olabiirmi? parça değişimi yapmadan tamiri mümkünmüdür onu araştırıyorum.
Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler..
Batarya girisn yada anakartindan kaynakli bir sorun bence. Batarya girisin diyorum cunku yeteri kadar guz alamadigi icin kapaniyor olabilir ama sabit 5sn ise bu seni anakarta yonlendirmeli. Anakartin yuksek bir ihtimalle suya maruz kalmis. Manyetik yada darbe olsa idi hic acilmaz yada duzensiz bir sekilde kapanirdi. Anakartindaki power devrelerinde sorun olabilir. Power icin ayri bir modul kullanilmissa onu sokup elektrikciye yaptirabilme sansin var ama degilse servis gormesi gerek.
cevap için teşekkür ederim.. Benimde üzerinde durduğum nokta bu cihazda sıvı teması yok ön paneli açmasamda belli oluyor fakat bir başka durumda sanırım Chipset arızası yaptığım araştırmalardan chipsetinde sıkıntılı olabileceği kapatmayı bu nedenden yapabileceği yazılmış. 5 sn gibi bir süre sabit değil fakat pil takılıyken kapatıp açmaması şarja takınca açılıp kapanması ve daha sonra sürekli çalışması garip geliyor.
belki biosla alakalı sorunda olabilir...
hayır anlamadığım şu sen cihazı satmışınsana ne bozan uğraşsın
insanlık öldü mü ? bilgisayardan anladığı için uğraşıp tamir etmeye çalışıyordur... bu nasıl bir yaklaşım..
notebook biosunu nasıl sıfırlayabilirim ? bios uzak bir seçenek olarak kalıyor ama denemeye değer, kafamı en çok karıştıran durumsa cihaz pille takılıyken kapanıp açılmaması şarja takılıyken kendini kapatıp açması chipset hala kafamı kurcalayan bir durum güç yönetimi ile ilgili bir problem sanırım o bölüme müdahale şansım nedir?
Anakartindaki power devrelerinde sorun olabilir. Power icin ayri bir modul kullanilmissa onu sokup elektrikciye yaptirabilme sansin var ama degilse servis gormesi gerek.
Yukarida bahsetmistim. Bi kontrol et istersen. Bu modul anakartin uzerinde olmayabilir yani bataryayi taktigin yere yakindir. Hatta batayanin girdigi yere bak onun gittigi devre senin aradigin yer.
arkadaşlar cevap yazan herkese teşekkürler.. Uzun uğraşlarda versem malesef cihazın problemini aşamadım. Artık servise gidecek orda arıza tespiti yapacaklar.. Gelen sonucu tekrar burdan yazarım diğer arkadaşlarda faydalanabilir..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme