Şimdi Ara

Ai CS6 Pen Tool Kullanımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Pen tool aracını kullanarak eğim yapmak istiyorum fakat yapmak istediğimi tam yapamadım. Şuan ki geldiğim nokta: Renctangle Tool ile bir tane diktörtgen oluşturdum ve bu alana resimde ki gibi eğim vermeye çalışmak istiyorum fakat yapamadım yardımcı olabilirseniz memnun olurum. (Tasarımımda iconlar yazılar vs. onları tasarladım fakat burası uğraştırdı)
    http://i.hizliresim.com/BZQo4p.jpg

• EfeUğur E kullanıcısına yanıt
    Mevcut resimden bir tane ürettim, sanırım bu kısmı istiyordun.
    Aşağıdaki linke eps olarak gönderdim.

EPS Dosya Linki
  • Harris32 kullanıcısına yanıt
    İlk olarak çok teşekkür ederim. Tam istediğim şekilde olmuş. Öğrenmek amacıyla sizden ricam en basit şekilde işlen adımlarından bahsedermisiniz
    ilk adımda fotoğrafın perspektif'ini düzelttim, bu şekilde üstünden çizim zordur.
    Düzeltme sonrasında pen aracı ile yavaşça kısa adımlarla çizgileri tamamladım.

Biraz pen aracı ile ilgili videolara bakarsanız kısa sürede yaparsınız. En azından el çizimi, taslaklar vs
    üstünden çizim gerektiren durumlarda çizim kolay olur. Size bir tane video gönderiyorum, izlersiniz.

Video yu izledim. Cevap için tekrardan teşekkür ederim.
    Hocam aradan biraz zaman geçti farkındayım. Tasarımım bitti fakat bi yerde oynama yapmak istediğim yeri gerçekleştiremedim. Oluşturulan eğimi biraz aşağı indirmek istiyorum. İllustrator dosyasını ek olarak ekledim. Müsait olduğunuz bir zaman yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

http://www.yukletr.com/download.php?file=236095d457e54bb4aaee2b2b24610d41
  • @Harris32
    Hocam fotoğrafın perspektifini nasıl düzeltiyorsunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    belirttiğin yere çektim ama bir ayrıntı vereyim, bu şekilde yatay çizgilerle çok uğraşırsınız.
    bir pattern yaratın veya hazır bulun bunu kullanın. Yoksa çizgileriniz eşit olmayacaktır.

Yatay çizgiler için Blend Tool'unu kullanın, iki uca aynı çizgiyi çizin ve ikisini seçerek Blend'i oluşturun.

DOSYA AI
  • Scarface007 kullanıcısına yanıt
    çok ayrıntı var, perspective warp aşağıdaki video'dan izlersiniz.
    Bir de sadece perpective aracı var, bu warp'tan farklı olarak herhangi bir katmandaki
    düzeltmeyi sağlar. Buna yardımcı araç olarak skew'da gerekirse kullanılabilir.

Warp daha komplike gelebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Harris32

çok ayrıntı var, perspective warp aşağıdaki video'dan izlersiniz.
    Bir de sadece perpective aracı var, bu warp'tan farklı olarak herhangi bir katmandaki
    düzeltmeyi sağlar. Buna yardımcı araç olarak skew'da gerekirse kullanılabilir.

Warp daha komplike gelebilir.

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam çok teşekkür ediyorum. Sayenizde pattern maker (desen oluşturma), Blend Tool kullanımı öğrendim. Backend developer yani kod tarafı ile ilgilenen biri olarak açıkçası kartvizit tasarlamak beni biraz zorladı. Ama şuan yardımlarınızla da bitti.

Son olarak bir sorum daha vardı. İsim, Ünvan, Cep tel. gibi bilgileri yazmada kullanabileceğim özel font öneriniz varmıdır. Şuanki font tipim: Ai nin kendi fontu Myriad Pro. (Sade olacak şekilde dafont vb. sitelere baktım fakat ciddi bir font bulamadım, size danışmak istedim.)
    Aslında çok font var ama şirketin veya kişinin işine göre seçip denemek lazım.
    Bolca adres içeren, facebook vs icon'ları olan bir kart olacaksa; bu durumda narrow tip kullanmak gerekiyor.
    Ayrıca Türkçe karakter sorununu OTF tipdeki fontlarla sağlarsınız. Yoksa Türkçeler sıkıntı çıkartır ve kartın havası gider.

Myraid Pro iyi, hoş ama çok sıradan bir fonttur. Size Flexo, Rotis, Realist Narrow önerebilirim.
    Özellikle Realist ailesi çok kullanışlıdır. Her yerde işinize yarar, ayrıca kitap, dergi vs için
    görselliği iyi bir karakterdir.

Öte yanda kart tasarlamak zor bir konudur, çizim araçlarını bilmek, iyice konuya hakim olmak gerekiyor.
    Vaktiniz oldukça video izleyin, çok güzel teknikler öğrenebilirsiniz. Ben sıkça bakarım, ihtiyacım olmasa da
    başkalarının tasarım adımlarını izlemek hoşuma gider. Belgesel gibi video'lar var.

Son olarak programların hiç birisinin Türkçe sürümlerini kullanmayın, hep ingilizcelerini kullanın ve bu dile alışın.

Hocam dediğiniz fontlara baktım anladığım kadarı ile ücretli fontlar (46 dolar civarı). Bana önerebileceğiniz free varmıdır acaba.

Bu arada şöyle de bir video buldum:https://www.youtube.com/watch?v=XtwyzFzHQII
    Rotis fontunu bulduğum link:http://www.azfonts.net/families/agfa-rotis-sans-serif.htm

(Bu arada eklediğiniz resme yanlışlıkla aşağı doğru olan ok işaretine basmam sonucu -1 oylama yapmışım, yanlışlıkla oldu kusura bakmayın)l

ücretsizler için alternatif

http://www.fontsquirrel.com/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.