Şimdi Ara

Ahri - The 9 Tails Fox (Rehber)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar çoğu kişi rehber yayınlamıyor son zamanlarda. Ben yayınlamak istedim. Ranked'lar da Mid oynayacaksam genellikle Ahri'yi seçiyorum. Sebebi gerçekten Mid Lane'in sahibi olabiliyorsunuz. Tabi ki de her champion gibi counter championları var. Fakat Mid tutmakta gerçekten başarılı. Rehber'im biraz uzun olabilir. Çünkü her oyunda kastığım build aynı değil. Daha doğrusu 1-2 ana item oluyor tabi ki de

Öncelikle söylemek istediğim bir şey var. Resimler Moba Fire'dan fakat build kesinlikle deneme yanılma yöntemiyle oluşturduğum bir builddir. Moba Fire'da ki buildlere güvenmem genellikle.

Neyse gelelim rehberimize;

1) Artı ve Eksikleri;

+ Taunt'u sayesinde AD Carry'leri çok rahat kesebiliyorsunuz.
    + Ultisi Team Fight da çok işe yarıyor.
    + Ultisi, Taunt skilli ve Pasifi sayesinde çoğu AP Carry gibi çabuk ölmüyor.
    + Ultisi sayesinde çok rahat kaçabiliyorsunuz. Birde Flash alırsanız 4 zıplama şansınız oluyor. Ki bu rahatça kaçmanızı sağlıyor.
    + Q ve W skilli sayesinde çok kolay farm yapabiliyorsunuz.

- Çoğu AP Carry gibi mana sıkıntısı yaşıyor.
    - Tauntu tutturamazsanız işiniz zorlaşıyor
    - Q ve E Skillleri Skill Shot tutturamazsanız karşı tarafa fazla damage veremiyorsunuz.

2) Skilleri;

Orb of Deception (Q) : Ahri elindeki topu 880 Range ileri yollar. Top giderken 40 / 65 / 90 / 115 / 140 + ( AP'nin %33'ü) Magic Damage olarak vurur. Top geri gelirken 40 / 65 / 90 / 115 / 140 + ( AP'nin %33'ü) True Damage olarak vurur.

Cooldown: 7 Saniye
    Mana Cost: 70 / 75 / 80 / 85 / 90
    Range: 880

Fox-Fire (W): Ahri çok kısa bir saniye bekledikten sonra çevresinde üç tane küçük top belirir. Bu toplar Ahri'nin yakınında ki düşmanlara (Öncelik Championlar olmak üzere) vurur. Tek bir top 40 / 70 / 100 / 130 / 160 + (AP'nin %38'i) Magic Damage olarak vurur. Eğer 3 topta tek bir kişiye giderse karşı tarafın yiyeceği maksimum damage 80 / 140 / 200 / 260 / 320 + (AP'nin %75'i) Magic Damage olarak vurur.

Cooldown: 9 / 8 / 7 / 6 / 5
    Mana Cost: 60
    Range: 800

Charm (E): Ahri belirlediği yöne doğru büyülü bir öpücük yollar. Eğer bu bir düşmana çarparsa düşman 60 / 90 / 120 / 150 / 180 + (AP'nin %35!i) Magic Damage yer ve 1 / 1.25 / 1.5 / 1.75 / 2 Saniyeliğine taunt etkisine girer.

Spirit Rush (R): Ahri ileri doğru atılır. Ve yakınındaki 3 düşmana (Düşman championlar öncelikli) 100 / 140 / 180 +(AP'nin %30'u) Magic Damage vurur. Bu ileri doğru atılma işlemini 3 kez kullanabiliriz. Yani 1 düşmana 3 kez hasar vermiş oluruz.

3) Kullanacağımız Spell'ler;

Ingite: Karşı takıma hasar vermek için kullanılabilir.

Flash: Ulti ile birlikte çok güzel kaçmaya yarıyor.

Cleanse: Dediğim gibi Ranked oynadığımdan karşı tarafa Silence - Stun combosu olan herolar fazla alındığında kullanıyorum. Ingite yerine kullanıyorum. Ki Ahri ile Cleanse'yi düzgün kullanırsanız çok çok güzel işler başarabiliyorsunuz.

4) Kullanacağımız Runeler;

Greater Quintessence of Potency x3: +15 AP

Greater Mark of Insight x9 : +8.5 Magic Penetration

Greater glyph of Force x9: +28 AP at Level 18

Greater Seal of Resilience x9 : +13 Armor

4) Masteries;

9 - 0 - 21 Şeklinde veriyorum. Arkadaşlar bununda resmini vermek isterdim. Ancak başaramadım sanırım. Neyse sağlık olsun. Bilen birisi varsa yardımcı olursa sevinirim.

5) Skill Dağılımı;

Arkadaşlar bununda resmini halledemediğimden direk yazıyorum.

Q - E - Q - W - Q - R - Q - W - Q - W - R - W - W - E - E - R - E - E

6) Build;

Başlangıç olarak Doran Rings
    alıyoruz ve mide gidiyoruz. Dönüşte botumuzu
    ve spell vamp için hextech revolver
    alıyoruz. Ve sırasıyla WOTA'yı
    tamamlıyoruz. Sonrasında Rylai's Scepter
    alıyoruz. Botumuzu Sorcerers shoes'e
    tamamlıyoruz.

Şu anda buraya kadar oyun 20. dakikayı geçmektedir. Bu 3 item bizim ilk yapacağımız 3 item. Sonrasını oyunun gidişatı belirliyor. Karşımıza 3 yol çıkıyor.

1) Eğer karşı takımda fazla feedlenen AD varsa kesinlikle ya Thornmail
    ya da Zhonya's Hourglass
    çıkmalısınız. Benim önerim Thornmail. Ve sonrasında Rabadon Death Cap
    çıkıyoruz. Son item olarak eğer AP'ler fazla zorlamıyor ama AD'ler hala zorluyorsa Guardian Angel
    çıkılabilir. AD'ler hiç zorlamıyorsa Abyssal Scepter
    alınabilir.

2) Eğer bir AP feedlendiyse Banshee's Veil
    alıp. Ve sonrasında Rabadon Death Cap
    çıkıyoruz. Son item olarak ise Zhonya's Hourglass
    veya Guardian Angel
    çıkıp buildimizi bitiriyoruz.

7) Taktikler;

+ Team Fightlarda AD Carry'ye focuslanın.
    + Team Fightlarda Q Skillinizi olabildiğince fazla kişiye vurmaya çalışın.
    + Tauntunuzu AD Carry veya AP Carry'ye atmaya çalışın.
    + Unutmayın ultiniz team fightta çok işe yarar. Bu yüzden çoğu kişi size focuslanır. Size focuslanılmaması için teamfight'a genellikle 1-2 saniye sonra girmeye çalışın.
    + Ultiniz varsa kule altına girmekten çekinmeyin.

Combomuz gayet basit; E-Q-W-R-Q-W-R

Bu arada Mid'de karşınızda iyi bilen Malzahar - Vladimir - Morde varsa turret altı oynamak zorunda kalıyorsunuz bilginize.

Arkadaşlar olabildiğince yardımcı olmaya çalıştım. Bir kaç arkadaşa yardımcı olabilirsem ne mutlu bana. Yanlışlarımı vs. konu altında belirtirseniz sevinirim. Kalın sağlıcakla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramualda -- 29 Mart 2012; 10:04:38 >

• + Ultisi Team Fight da çok işe yarıyor.
    ??? ne yapıyor ultisi kennen gibi alana mı açıyor da tfde işe yarıyor? kaçmak ve kaçanı kovalamak için güzel ona birşey dediğimiz yok.

Orb of Deception (Q) : Ahri elindeki topu 880 Range ileri yollar. Top giderken 40 / 65 / 90 / 115 / 140 + ( AP'nin %33'ü) vurur. Top geri gelirken 40 / 65 / 90 / 115 / 140 + ( AP'nin %33'ü) vurur.

vururda ne vurur? fiziksel mi vurur? magic mi vurur? true mu vurur?

daha da okumadım, düzeltirsen iyi olabilir.
  • 1. İlk olarak Ahri yerinde fazla durmaması gereken hareketli bir champion. Movement ne kadar iyi olursa o kadar iyi yani. İlk olarak bot +3hp olursa daha iyi bence. Ama dorans da kötü seçim değil.

2.Thornmail kesinlikle gereksiz. Twisted treeline oynayım 3 tane hypercarry olsun karşıda yine almam Thornmail. O kadar sevmem yani. Rylai + Wota ile zaten o kadar squishy olmuyoz. O kadar armora gerek yok bence. İlla armor gerekliyse Frozen Heart her türlü daha iyi bir seçim. Hem as düşürüyor hem de verdiği mana çok iyi hem de cdr daha ne olsun. Kaldı ki zhonya var bide yani. Bence Rammus dışında Thornmail hiç bir karaktere gidecek bişey değil ya neyse konu dağılmasın...

3. Late game'de duruma göre bir de void staff çıkılabilir belki.

Son olarak en iyi Ahri manası bitmiş Ahidir.

• Baya emek verilmiş bir rehber olmuş.Championu tanımayan arkadaşlara yardımcı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neuro

1. İlk olarak Ahri yerinde fazla durmaması gereken hareketli bir champion. Movement ne kadar iyi olursa o kadar iyi yani. İlk olarak bot +3hp olursa daha iyi bence. Ama dorans da kötü seçim değil.

2.Thornmail kesinlikle gereksiz. Twisted treeline oynayım 3 tane hypercarry olsun karşıda yine almam Thornmail. O kadar sevmem yani. Rylai + Wota ile zaten o kadar squishy olmuyoz. O kadar armora gerek yok bence. İlla armor gerekliyse Frozen Heart her türlü daha iyi bir seçim. Hem as düşürüyor hem de verdiği mana çok iyi hem de cdr daha ne olsun. Kaldı ki zhonya var bide yani. Bence Rammus dışında Thornmail hiç bir karaktere gidecek bişey değil ya neyse konu dağılmasın...

ultisi kaçış için zaten vurduğu 3 kişi iyi değil teamfightlarda ayrıca ahri assasin değil kendinizi akali talon gibi sanıp ad carrye focuslanmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayeong -- 29 Mart 2012; 7:40:21 >

• ilk skilinde gelirken true damage veriyor onu unutmayılım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kronik

??? ne yapıyor ultisi kennen gibi alana mı açıyor da tfde işe yarıyor? kaçmak ve kaçanı kovalamak için güzel ona birşey dediğimiz yok.

Orb of Deception (Q) : Ahri elindeki topu 880 Range ileri yollar. Top giderken 40 / 65 / 90 / 115 / 140 + ( AP'nin %33'ü) vurur. Top geri gelirken 40 / 65 / 90 / 115 / 140 + ( AP'nin %33'ü) vurur.

Kennen'ın ultisinden ne farkı var? Kennen ultisiyle stun vurabiliyor sadece. Fakat Ahri ultisi sayesinde focus yemekten kurtuluyor. Ayrıca 3 kişiye vuruyor. Ayrıca evet dediğin gibi ne vurduğunu yazmayı unutmuşum değiştireyim akşam girdiğimde.

quote:

1. İlk olarak Ahri yerinde fazla durmaması gereken hareketli bir champion. Movement ne kadar iyi olursa o kadar iyi yani. İlk olarak bot +3hp olursa daha iyi bence. Ama dorans da kötü seçim değil.

Ben açıkcası Thornmail aşığı biriyim. Ki Thornmail Yi - Xin - Trydamere - Vayne - Cait gibi AD Carrylerin başlı başına düşmanı. Teke tekte yenilmemek ve Team Fight'ta erimemek için alıyorum Thornmal'i

Void Staff çıkmama nedenim botumuz zaten %20 Armor Pen. + olarak Runelerden'de geliyor. Bunun yerine daha sağlıklı itemler çıkılabilir bence.

quote:

Orijinalden alıntı: Bayeong

ultisi kaçış için zaten vurduğu 3 kişi iyi değil teamfightlarda ayrıca ahri assasin değil kendinizi akali talon gibi sanıp ad carrye focuslanmayın

Tek tauntta ölen 1 AD Carry'ye neden focuslanmayayım ki?

Edit: Rehberin Magic Damage - True Damage olayını düzelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramualda -- 29 Mart 2012; 10:06:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doranla başlarsan dakika 5de geri dönersin baseine. Hextech manaless şampiyonlara rushlanır, Ahri'nin manaya ve cana ihtiyacı var, RoA başlamak daha iyi. Rylai RoAdan sonra gereksiz, zaten charmı yeterli CCyi sağlıyor. Deathcap almak daha iyi. Thornmail filan demişsin zaten güldüm orda :D O kadar defansif kasarsan hiç hasar veremessin düşmanına. Dalga geçmiyorlar mı seninle "OMG NO DMG AHRI XS" diye, valla ibretlik build.

Şaka yaptıysan komik değil, ciddiysen çok komik diyip gidiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkumaRai XIII -- 29 Mart 2012; 10:58:34 >
  • talonun görevi ad carryi 1 hamlede bitirmektir senin görevin bu değildir ad carryi öldürene kadar support sana cc atıyor zaten akalide felan aynı mesele yok onlar direk fırlıyorlar ad carrye kaşla göz arası kesip görünmezlik basıyorlar ahride sprit rushun rangesi talonun silencesi ve akalinin ultisi kadar fazla değil.
  • 1-Herhangi bi Ap Carry'nin buildinde Thornmail olmaz.
    2-Şu oyuna Artık Doransla değilde Boot+3Pot Başlamayı öğrenin.
    3-AP Oyuncularının sarılara neden Armor koyar onu anlamıyorum..Açıklarmısın.
    Bunların haricinde dikkat çeken bi nokta yok, ben genellikle Deathfire Grasp alıyorum ve "E+Q+W+R+DFG" şu komboyu yapıorm fakat bunları hepsini yapmam en fazla 2 saniyemi alıyor ve inanın LB'nin burstinden çok daha fazla vuruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchutZ

1-Herhangi bi Ap Carry'nin buildinde Thornmail olmaz.
    Bunların haricinde dikkat çeken bi nokta yok, ben genellikle Deathfire Grasp alıyorum ve "E+Q+W+R+DFG" şu komboyu yapıorm fakat bunları hepsini yapmam en fazla 2 saniyemi alıyor ve inanın LB'nin burstinden çok daha fazla vuruyor.

deathfire ı neden ilk başta atmıyorsun ?

ayrıca thornmaili boşver tank değilsin carrysin sen.
    rabadon rushlama taraftarıyım :D
    masteries kesinlikle 21-0-9 olmalı support değiliz sonuçta .
    rune larda armor çok etkili değil bence ap mid için.sonuçta karşımızdaki magic vurucak.
    ayrıca karşında harashlayabilecek bir champ varsa bot + pot başlamak daha yararlı olur bence.
    ayrıca 20 dk da rylai bot wota doran yapıyorsan yarın gel m5 de işe başla yol yemek benden ssk sonra ayarlarız karşında afedersin mal biri olmazsa o itemleri unut diğer lanelerde biraz oyunu takip ediyorsa o itemler imkansız sadece farmla bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Ramualda

quote:

Orijinalden alıntı: kronik

Kennen'ın ultisinden ne farkı var? Kennen ultisiyle stun vurabiliyor sadece. Fakat Ahri ultisi sayesinde focus yemekten kurtuluyor. Ayrıca 3 kişiye vuruyor. Ayrıca evet dediğin gibi ne vurduğunu yazmayı unutmuşum değiştireyim akşam girdiğimde.

quote:

Ben açıkcası Thornmail aşığı biriyim. Ki Thornmail Yi - Xin - Trydamere - Vayne - Cait gibi AD Carrylerin başlı başına düşmanı. Teke tekte yenilmemek ve Team Fight'ta erimemek için alıyorum Thornmal'i

Void Staff çıkmama nedenim botumuz zaten %20 Armor Pen. + olarak Runelerden'de geliyor. Bunun yerine daha sağlıklı itemler çıkılabilir bence.

quote:

Orijinalden alıntı: Bayeong

Tek tauntta ölen 1 AD Carry'ye neden focuslanmayayım ki?

Edit: Rehberin Magic Damage - True Damage olayını düzelttim.

baya bi saçmalamıssın kenen ültisinden ne farkı var falan diye ama olsun kücük bi tranva falan gecirdin sanırım ama olsun herşyin caresi zaman canını sıkma.

• quote:

Orijinalden alıntı: russell26

quote:

Orijinalden alıntı: SchutZ

1-Herhangi bi Ap Carry'nin buildinde Thornmail olmaz.

deathfire ı neden ilk başta atmıyorsun ?

ayrıca thornmaili boşver tank değilsin carrysin sen.
    rabadon rushlama taraftarıyım :D
    masteries kesinlikle 21-0-9 olmalı support değiliz sonuçta .
    rune larda armor çok etkili değil bence ap mid için.sonuçta karşımızdaki magic vurucak.
    ayrıca karşında harashlayabilecek bir champ varsa bot + pot başlamak daha yararlı olur bence.
    ayrıca 20 dk da rylai bot wota doran yapıyorsan yarın gel m5 de işe başla yol yemek benden ssk sonra ayarlarız karşında afedersin mal biri olmazsa o itemleri unut diğer lanelerde biraz oyunu takip ediyorsa o itemler imkansız sadece farmla bence

bu sorunun gelceğini biliorm "E tutturdugumuzu varsayııorz Q attıgımız anda "W+R+DFG" şunu yaptıgın zaman w direk adama vuramıor genellikle rangeden dolayı ultiyi attıgım yani karekter hareket halındeyken DFG yi atıorm sadece sıralama öyle dusmana vurdugum sıralama ise şöyle "E+Q(1)+DFG+R'W+Q(2)" Vurduğunuz Burst size oldukca keyif vericektir .Bu kombo teamfightlarda, 3v3 vs..Yani siz birini tek başınıza yakaladıgınızda yapmanız gereken sogukkanlılıkla "E+DFG+Q+W"

• anlatım güzel eline sağlık. Fakat ahri'ye diğer arkadaşların dediği gibi thornmail gitmez. hatta hiçbir ap carry'e tank itemi alınmamalı diye düşünüyorum. bot+3pot'la başlarsın. pasiften dolayı hextech'e de hiç gerek yok başlarda. Rakibe göre önce RoA yada Rylais alınmalı. bunların ardından rabadon alınırsa ahri tadından yinmez.

Build : Bot+RoA+Rabadon+Wota+"abyssal scepter ya da lichbane"+Zhonya

Lich bane'i şiddetle tavsiye ediyorum ahriyle mükemmel uyumlu.
  • Bazı arkadaşlar gerçekten saygısızca konuşmuşlar. Bende diyorum neden 1 Rehber yapan bir daha yapmıyor. Demek ki bu yüzdenmiş. İnsanın hevesini kursağında bırakıyorsunuz. Yarası olan gocunsun bu konuda.

Diğer arkadaşlara gelince DFG'yi deneyeceğim.
    ROA bence ahri için gereksiz item gibi geliyor bana.
    Thornmail'e neden bu kadar karşısınız onu anlamadım.

Ayrıca bir arkadaş 20-25 dakika arasında Wota + Bot + Rylai çıkmayı unut demiş. Fakat anlamadığım konu siz Lane'de üstünlük kurup farmlarsanız ve Mana Buff'ınız varsa çok rahat bunu yapabiliyorsunuz. Ki birde ekstradan kill gelirse tadından yenmiyor. Ahri bence çok kolay farm yapan bir hero. Çok çok fazla minion kesebiliyor. Bota veya Topa Gange giderseniz veya Jungler Mid'e gang gelip size yardımcı olursanız çok rahat kill alabiliyorsunuz zaten. Ben sadece build verdim. Her gittiğinizde 2 ward alıp sağ ve sol çalılara koyarsanız rahatça farmınıza devam edebiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramualda -- 29 Mart 2012; 17:38:39 >

• botla başlanıp dorans stackı yapılmalı bence bot + 3 pot size sustain,ganklardan kaçma,haritada rahat dolaşma gibi +ları varken doransla başlamak saçma geliyor bana.roa sadece twisted treelinede ve junglerin blueyi vermiyorsa alınabilir başka türlü gereksiz bir item ahri için.
  • Thornmailin simgesini gördüm ya ahri buildinde , ölsem de gam yemem . Zaten gerisine de pek bakmadım .Yorumlarda falan baya saçmalamış arkadaş . Senin thornmailin bir lw ile birazcık lsye bakar . Sonra sende zannedersin ki adam sana vurdukça canı azalacak . Bu oyunda rammus dısında thorn kasan kaldı mı acep ? Frozen armor bence onun yaptığı işin 10katını yapıyor . Sunfire cape gibi gereksiz bir itemdir thornmail . Haaa illede kasacam dersen git bir tank falan al kas istediğini yap . Build sınıfta kaldı bence.
  • ahri gibi iyi damage veren bi champ'e pure armor kasmak pek mantıklıca değil herkes bu yüzden thornmail'e karşı. ahriye thorn alan cassio'ya hem thorn hem frozen heart çeksin o zaman dimi :)
  • Açıkcası çok şey denedim. Frozen Armor'u da denedim bugün. Fakat pek bir değişiklik görmedim hatta daha bir geriledim diyebilirim. Ben defansif oynayan bir insanım. Yani öldürmek değil de ölmemek için oynuyorum.

Ayrıca forumda 5 yılı aşkın süredir takılıyorum. Genelde Konu Dışı ve PC bölümünde takılırım. Anlamadığım bir şey var. Buildi denemeden yorum atanlar var. Anlamış değilim. DFG'yi deneme fırsatım olmadı ama benim gözümde Frozen Armor Thornmail'den pekte iyi bir item değil.

Dediğim gibi useless bir karakter oynamak yerine AP Tank tarzı bir karakter kasarım genelde.

Şu mantığı söyliyim. Bu forumda ki herkes çok iyi oynuyor da ben berbat oynuyorum.Ne diyeyim ki arkadaşlar buildi denemeden saçma demeniz çok garip. Ben sizlerin söylediklerinizi deniyorum ve öyle cevaplıyorum. 3-5 kişi dışında kimse teşekkür etmemiş üzerine hakaretlerde bulunmuşlar. Bence bu foruma gerçekten acilen yeni bir yönetici şart oldu. Neyse arkadaşlar daha da ne Rehber hazırlarım ne de başka bir şey yaparım. Düzgünce sorulan soruları biliyorsam yanıtlarım. Ama bu forum pek bir şeyi haketmiyor. Bundan 5 yıl öncesine bakıyorum da saygılı insanlar vardı. Şimdi ise forumun %75'inin trolleyen 10-18 yaş arası gençleri görüyorum. Yazık. Hadi kalın sağlıcakla...

• Thornmail kesinlikle gereksiz.Eline sağlık.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.