Şimdi Ara

Ahlak, trafik kuralları ve toplumsal alanda yaşam (FF)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apartmanda gecenin 12 si 1 inde son ses müzik dinleme, yemek yeme adabı bilmeme vb daha bir çok şey sayabilirim gozlemledigim (üniversite!) öğrencilerinde ahlak, edep, terbiyenin zerresi kalmamış. Gençlik nereye gidiyor? Bu gençlikle dunyanın ilk 10 ekonomisi? Avrupa standartlari vs? Her şehre üniversite açmak, herkesi üniversiteli yapmak, en yapılmamasi gereken buydu belki de?

Universitelere, ahlak, toplumsal yaşam, trafik kurallari ile ilgili zorunlu dersler konulmalı hemde acilen tabii bu ne kadar çözüm olur o da bir tartışma konusu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni Dünya görüşü başkaları ne der diye düşünmemek hocam. Mahalle baskısı ile büyümüş önceki kuşağa farklı gelmesi normal. Özgürlüğün tavan yaptığı çağlara doğru gidiyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle sana bir üniversite öğrencisi olarak hak veriyorum. Çok net söylüyorum ki ilk 100k dışında olup da ŞEHİR DIŞINA üniversiteye giden kızların ve erkeklerin çoğu İTLİK yapmaya gidiyor. Her türlü boku yiyorlar. Aileleri de kızım oğlum üniversite okuyor zannediyor.
  • Aileden gelen bir ahlak olmayınca üniversiteye kaç ders koysan ne yazar. İlkokula başlayan nasıl çocuklar görüyorum, aile vermiş gazı vermiş gazı; öğretmenini tersliyor, laf çarpıyor, kendini bir şey ötesi bir şey sanıyor. Ha bu bozuk gençliğin çocukları daha da bozuk olursa şaşırmamalı ileride...
  • Kabahatler kanunu

Madde 36 - (1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idari para cezası verilir.

(2) Bu fiilin bir ticari işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye bin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.

(3) Bu kabahat dolayısıyla idari para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.

Tck madde 123

Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.

Önce polise şikayet edebilirsiniz. idari para cezası yerler. akıllanmaz inat ederlerse tck kapsamında kişilerin huzur ve sükununu bozmak suçundan dolayı şikayet edebilirsiniz. Bazen eğitim ile değil uygulama ile öğretilir bazı şeyler. Tabi bu işin bir yüzü. Eğitim kısmına girmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kefelon

Yeni Dünya görüşü başkaları ne der diye düşünmemek hocam. Mahalle baskısı ile büyümüş önceki kuşağa farklı gelmesi normal. Özgürlüğün tavan yaptığı çağlara doğru gidiyoruz.

Gece 1-2 de yüksek sesle müzik dinleyip ya da başka bir şekilde başkalarını rahatsız etmek ozgurlukse ben yobazim.

Umarım ironidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bugatti1907 -- 10 Nisan 2017; 0:41:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunun sıralamayla ne alakası var ? Ne kadar saçma bi yorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Az bilinen görgü kuralları
    9 yıl önce açıldı
    Kültür ve Yaşam
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rdlsln

Kabahatler kanunu

Madde 36 - (1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idari para cezası verilir.

(2) Bu fiilin bir ticari işletmenin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde işletme sahibi gerçek veya tüzel kişiye bin Türk Lirasından beşbin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.

(3) Bu kabahat dolayısıyla idari para cezasına kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.

Tck madde 123

Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.

Önce polise şikayet edebilirsiniz. idari para cezası yerler. akıllanmaz inat ederlerse tck kapsamında kişilerin huzur ve sükununu bozmak suçundan dolayı şikayet edebilirsiniz. Bazen eğitim ile değil uygulama ile öğretilir bazı şeyler. Tabi bu işin bir yüzü. Eğitim kısmına girmiyorum.

Gecenin 3 ünde son ses müzik açan bir kaç genci polise şikayet etmiştim. Şikayet gerekçesini 3 kere tekrar ettim sanırım ilk defa karşılaşıyordu memur bey ve tabii gelmediler

• O zaman gelmezseniz sizin hakkınızda da görevinizi yapmadığınız için şikayette bulunurum deyin bakın nasıl geliyorlar :) gayet de iyi biliyorlar bunları sadece işlerine gelmiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.