Selam arkadaşlar bir problemim var yardımcı olursanız çok sevinirim, makinam hiç açılmıyor
Bilgisayarımı açtığımda önüme "AHCI Port 0 Device Error, press f1 to resume" diye bir yazı çıkıyor ve F1'e bastığım zaman siyah bir ekran çıkıyor ve öyle kalıyor. İşletim sistemim windows 7 64bit, hard disc ve DVD sürücüm sata. Exper Action DR54C model makine kullanıyorum. Sorun neyden kaynaklanıyodur ve nasıl çözebilirim ?? Cevaplarınız için şimdidien teşekkürler.
1-Harddiski başka bir sata portuna bağlayıp deneyin, 2-Sata kablosunu değiştirip deneyin 3-Biostan sata portları ide moduna alıp deneyin. Sonucu yazarsanız iyi olur.
Bios'dan AHCI moduna alınmış sanırım hdd'in, onu hdd cesidine göre ayarla derim.
HDD'yi başka bir port'a taktım ve açtığımda port 2 device error yazdı sonra bios'a girdim oradan IDE yaptım ve tekrar açtığımda bu sefer de aynı sorunun biraz daha farklısı oldu S.M.A.R.T ile ilgili bir hataydı. Sanırım hdd de bir sorun var.
bios'da hdd i görebiliyosun ama dimi, onda sıkıntı yok sanırm. hdd i görebiliyorsan elbet başka bir metaryellerde sorun var sanırm. Ama bende tam çözemedim :S biraz araştırayım bakim internette.
evet BIOSta HDD yi görebiliyorum fakat ilk aldığımın hatanın biraz farklı versiyonunu ama aslında aynı sorunu alıyorum. yani AHCI yerine IDE ile ilgili şeyler yazıyor.
Arkadaşım imkanın varsa farklı bir harddisk takıp dene. Sorun kablo değilse hdd arızalı olabilir.
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler. Ama maalesef sorunu çözemedim. İlk önce portları değiştirdim fakat öyle olmadı sonra eski kasama taktım ve hddyi bulamadım. Tekrar yeni kasaya taktığımda ise bilgisayar açıldı fakat açılılırken önceki hatayı aldım, sonra yine siyah ekrana döndü. Tekrar kapatıp açtığımda ise hiç açılmadı. Bu yüzden de Garanti sürecini başlatıyorum. Yardımlarınız için sağolun.
hdd smart hatası vermiş garanti sürecini başlatman en iyisi senin yapabileceğin bişey yok
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme