Şimdi Ara

AH Resmi Olarak Kapanıyor !!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
213
Cevap
2
Favori
7.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Master_Evil

hayırlı olsun bence güzel bir gelişme, artık kapatılmasını bırakıp bundan sonra ne yapılcak onu düşünelim
    elde goldu kalanlar hepsini gem'e mi yatırsın mesela benim aklıma bişey gelmiyor

Aynen. İtemleri satsakmı rmahta acaba, belki alan olur
  • işte bu be exp paket ile oyun adam olucak sonunda
  • Sevinçten ağlıyorum.
  • d2jsp köşe oldu
  • DİREN DİABLO III , YAŞASIN Joshua Mosqueira :D
  • Oyunu bu hale getirdiği için sevilmeyen ve daha sonra Diablo ekibinden ayrılan baş yapımcı Jay Wilson bile demişti AH bir hataydı diye.

Şimdi bu duruma kızan insanlar tabi ki olacaktır ama şunu anlamamız lazım. Bu bir oyun. Bir ticaret simülasyonu değil.

Sürekli AH yi dolaşarak al sat yaparak gold yapan, daha sonra item alan adam bu oyundan ne kadar zevk alabilir ki. Benim için zevkliydi diyen olabilir saygı duyarım ama resmi forumlara vs baktığınız zaman büyük çoğunluk şikayetçiydi bu durumdan. Blizzard geçte olsa doğru yolu buldu.

Dediğim gibi bundan sonra yapılması gereken oyunun içeriğini arttırmak.
  • 2007 de başlayan knight online macerami bitirdim.Knight sonraki hangi oyunu oynadiysam beni kesmiyor.Eski soundtrack latini açıp huzunleniyorum.Ne yapsam bilemiyorum.Hayat yaşayana güzel bize kötü.Bombok hayatimızla bas basa kaldim geriye.Beni artik oyunda sarmaz a dostlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay be bu gece indirmeye baslayayım o zaman 3 ay oldu sileli
  • Rmah kalksa sıkıntı yok.ama AH güvenli bir trade sistemidir.
    AH kalktığı zaman trade ve 3 parti sitelere yönelicek insanlar.ve bu ah kalksın diyenlerde illaki trade olaylarına girecekler,şemsiye açılmayınca görücem ben sizi
    ortalık üçkağıtçılara kalıcak

blizzcon'da neyin ne olduğu çıkacak ortaya.TURKNUKEM katılacak blizzcon'a oyunuda muhtemelen oynayabilecek.yeni sistem ile alakalı gerekli şeyleri o zaman öğreniriz.

Ama tahmin ettiğimiz şeyi yapabilirler ise,feci bir sosyal ortam yapıcaklar.o zaman işte gerek kalmaz ah ve rmah olayına:) ama gold her zaman kullanılacak bu oyunda ve yerden topladığımız goldlar hiçbir zaman yetmeyecek bize:)

saygılar

Not:bu yazıyı gördüm şimdi.mevzunun gideceği yer netleşmiş:)
    Once the gold and real-money auction houses have been shut down, players will still be able to trade with one another using the in-game Trade Window.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erbayaksoy -- 18 Eylül 2013; 9:18:03 >

• istediği kadar kalksın parası olan her türlü charını end game yapabilir emeksizce^^ hesabı satmak yasaklanabilir mi hiç:)

rmahdan maaş hesabınıza 100- 200m gelmediği için bence rmahın kalkmasından yanasınız ayrıca bu oyuna fps tarzı diyen olmuş nerde modernwarfire3 oynarkenki zevk nerde bu boş boş farm turları item satılamıyosa farm atmamın anlamı yok bence. char dizmek bi zevk bu oyunu oyüzden oynuyordum başta çok d a iyiydi sonra 60 itemlerden 63 itemlere geçtiler tüm emek boşa gitti şimdi 70 olacak bunlarda boşa gidecek konuyu dağıtmayayım demem o ki başta emeğimizi çöp etmeden ah yada rmah olmasaydı haklı olabilirdi blizzard ama öyle değil resmen kazanılmış hakkımızı elimizden alıyorlar ha kim için iyi derseniz diabloya yeni başlayan blizordun çilesini çekmemiş kişiler için iyi bir haber diabloya emek vermiş saatlerini harcamış -"ki benim 2,5m life time killim felan vardır yani kasmayıda oynamayıda severim"- kişiler için kötü bir haber ve sırf bu gıçıklığı yaparlarsa düşünmeden satarım hesabımı 2 yıldır boşamı oynadık, kastık, emek verdik borumu o lifetimekill?

• Sana kimse gercek hayattaki caresizliklerinin ilacini,senin cok buyuk bir terbiyesizlikle soyledigin gibi s.ktir git diyerek,baska yerlerde ara demiyor degil mi? Evet,bir ortamda ozgurluk olmasi,insanlarin diledikleri sekilde davranmalari,baskalarinin hak ve ozgurluklerine tecavuz etmedikleri surece diledikleri gibi davranmalari batiyor sana.peki o zaman yarin baska biri sana defol git derse???
    Sana kim oyuna girip istedigin act,istedigin mpde farm yapamazsin diyor???
    Sana bunlari soylemeyen ve yalnizca para ile item alip oyunu oynamak isteyen adama sen hangi hakla s.ktir git diyebiliyosun???
    Umarim blizz ah,rmah kaldirmaz ve ustune ustluk oyuna item store getirir.top end itemleri storeda satar.
    Sana ne zarari olur oyunda bunlarin? Sen caresizliklerinin ilacini bulamaz misin yine de oyunda?
    .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah gitti diye sevinenler açıklasın o zaman nerden bulucaklar en basitinden 21000 küsür flawless gemide radiant star gem yapıcaklaR?Onbinlercede tome?Trade mi yapıcan kanallarda? Spamlıcaksın ha saatlerce bir gem upgradesi için? 100 kişi var kanalda maksimum ee? Gir çık paso kanala bulamadın.Ha buldun birini goldu koydun gemlerin sayısını değiştiren hack tarzı bişiyi var bütün paranla sana 10bin tane vericem dedi ama sen tradeyi kabul ettiginde sadece 1 tane geldi?O zaman topic açmıycaksın ben kazıkklandım dolandırıldım bütün param emeklerim bir dolandırıcı uğruna gitti kanka ne yapabilirim die:(
    D2 jspye girdin orda topic aç şu itemi satıcam bunu arıyorum die...Günler geçsin aradığını bulamadın?Soruyorum ne olucak şimdi?
    Ahnin kapanması attan inip değil eşeğe binmek resmen sürünmek olucak malesef,tabii elinde buldugun külüstür itemlerle mutlu olabiliyorsan o başka...Ama loot2.0 var dimi? Bütün itemler düşücek bol bol ben barb oynuyorum babr düşücek ahye gerek kalmıycak..Kim dedi? Blizzard baba dedi yauvvv..Yersen

• Sene 1989...iktidardaki kisi cikip da ozel tvler bu ulkeye lazim,cok seslilik,cok renklilik ve isteyenin istedigini dinledigi,seyrettigi,okudugu bir ulke olacagiz,gri renk hayatimizdan agirligini kaldiracak dediginde,milyonlar ayaga kalkmisdi.efendim,cok seslilik,cok renklilik duzensizlik demekmis...defolun gidin amerikada yasayin diyenler falan...DUSUNUN!!!!
    İstanbula kopru yailacakti...tuyu bitmedik yetimin hakki vaaaaarr...yaptirmam diyenler oldu.yapildi,2. Si de yapildi...3. Su yapiliyor...DUSUNUN!!!
    Ah-rmah sistemi sana neden zarar versin sen oyuna girip normal sekilde farmini yaptiktan sonra???
    Herseyini rmahdan almis adam sana oyun icinde ne zarar veriyor????
    DUSUNUN!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord De Seis

Oyunu bu hale getirdiği için sevilmeyen ve daha sonra Diablo ekibinden ayrılan baş yapımcı Jay Wilson bile demişti AH bir hataydı diye.

Şimdi bu duruma kızan insanlar tabi ki olacaktır ama şunu anlamamız lazım. Bu bir oyun. Bir ticaret simülasyonu değil.

Sürekli AH yi dolaşarak al sat yaparak gold yapan, daha sonra item alan adam bu oyundan ne kadar zevk alabilir ki. Benim için zevkliydi diyen olabilir saygı duyarım ama resmi forumlara vs baktığınız zaman büyük çoğunluk şikayetçiydi bu durumdan. Blizzard geçte olsa doğru yolu buldu.

Dediğim gibi bundan sonra yapılması gereken oyunun içeriğini arttırmak.

Doğru yolu bulmasında hüsran dolu konsol satışları da var büyük olasılıkla :) hiç ses seda çıkmadı o konuyla ilgili ama oyunda bu kadar köklü değişikliklere gitmek istemelerini bu şekilde yorumluyorum ben.
    Ladder dır, clanlardır hiç adı geçmezdi, PVP yide düşünmeyiz diyolardı.

Ehehe, baktım şimdi de VGChartz'a göre PS3 te 164 bin, Xbox ta 147 bin satmışlar bir hafta öncesinin rakamlarıyla. Bir bu kadar da dijital satılmış olsa(iyimser olayım birazda :)) toplamda 600.000 diyelim.

• hollyspirit H kullanıcısına yanıt
    Merhaba, haklı olarak tepki gösterdiğiniz üslup hoş olmasa da yazdıklarındaki haklılık payı da yüksek; bu, neticede bir 'oyun', Blizzard dahi geçmişte AH konusunda hatalı olduğunu kabul etmiş durumda.
    Bir oyun ortamında: "Böyle bir imkan var siz isterseniz yararlanmayın" türünden söylemler doğru ve haklı bir söylem değil. Bu gerçek hayat değil sonuçta, oyun dinamiklerini nasıl kurarsanız herkes ona uymaya zorlanır, sen uyma diyemezsiniz; siz evinizde istediğiniz gibi davranın ama sokakta şu normlara uymanız gerekli gibi bir durum değil yani.
    Bu bir gerçek hayat veya ticaret simülasyonu da değil, asıl karşı argüman olarak şu daha mantıklıdır: Siz oyundaki ticari potansiyeli keşfettiyseniz ve bundan yararlanmak istiyorsanız AH ya da Rmah'a zaten ihtiyacınız yok, hatta bu ortamlar ticaret yapıp "para" kazanmak isteyeni kısıtlıyorlar. Çok daha yüksek fiyatlara dışardan satabilirsiniz, burada da etik kaygılarla öyle şeyler yapmam diyeninse zaten bu işlerle işi olmamalı...
    Anladığım kadarıyla, tepkili arkadaşların büyük bölümü Diablo 2 oynamamışlar ya da sistemi unutmuşlar galiba, Diablo 2'nin çekici yanı asla ticaret değildi ama dışardan da alası yapılabiliyordu...
    Bu forumda başından beri oyunu savunmuştuk, "Blizzard bu" ne yapacağı belli olmaz diyerek, bir şeyleirn yanlış olduğu ilk zamanlardan ortadaydı; loot sistemindeki hatalar ve dengesizlikler düzeltilmesi için sürekli eleştirildi ancak bunların kaynağı büyük oranda AH ve Rmah'tı.
    Elbette Blizcon'da yapılacak açıklamadan sonra daha sağlıklı yorumlar yapabileceğiz ancak şurası bariz ki bu oyun "kurtulacaksa" öncelikle oyun ruhuna aykırı bu ticaret sistemi kaldırılmalı, AH'nin oyun içindeki ticareti temsil ettiğini düşündüğüm bir evre de olmuştu geçmişte, fakat sonradan iş çığrından çıktı, oyun ve oyuncu arasındaki mesafe gittikçe açıldı...

Kısacası, radikal ancak gerekli bir adım olarak görüyorum, şimdi tepki gösterenlerin de ileride daha mutlu ve keyifli olacaklarını geçmişteki tecrübelere dayanarak savunabilirim :)
    Herkese iyi oyunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: erbayaksoy

Rmah kalksa sıkıntı yok.ama AH güvenli bir trade sistemidir.
    AH kalktığı zaman trade ve 3 parti sitelere yönelicek insanlar.ve bu ah kalksın diyenlerde illaki trade olaylarına girecekler,şemsiye açılmayınca görücem ben sizi
    ortalık üçkağıtçılara kalıcak

blizzcon'da neyin ne olduğu çıkacak ortaya.TURKNUKEM katılacak blizzcon'a oyunuda muhtemelen oynayabilecek.yeni sistem ile alakalı gerekli şeyleri o zaman öğreniriz.

Ama tahmin ettiğimiz şeyi yapabilirler ise,feci bir sosyal ortam yapıcaklar.o zaman işte gerek kalmaz ah ve rmah olayına:) ama gold her zaman kullanılacak bu oyunda ve yerden topladığımız goldlar hiçbir zaman yetmeyecek bize:)

saygılar

Not:bu yazıyı gördüm şimdi.mevzunun gideceği yer netleşmiş:)
    Once the gold and real-money auction houses have been shut down, players will still be able to trade with one another using the in-game Trade Window.

Peki şimdi sitelerde item satan yada gold satan yokmu ? yine var.. Misal suan oyundaki gold fiyatından çok daha ucuza gold alınabiliyor.. Benim 2-3 arkadaşım oyun içinden almıyor gold. sitelerden alıyor... Yani ah ve rmahın olması sitelere engel olmuyor. Tam tersi rekabeti artırıyor (ticari rekabet)

Ah kalkıcak ama trade olayı muhakkak olucaktır. Yeni ve farklı bir sistem olucaktır..

Sistem olarak d2'ye yaklastıkca diablo sevenler d3'e akar..

• quote:

Orijinalden alıntı: warmkitty

istediği kadar kalksın parası olan her türlü charını end game yapabilir emeksizce^^ hesabı satmak yasaklanabilir mi hiç:)

rmahdan maaş hesabınıza 100- 200m gelmediği için bence rmahın kalkmasından yanasınız ayrıca bu oyuna fps tarzı diyen olmuş nerde modernwarfire3 oynarkenki zevk nerde bu boş boş farm turları item satılamıyosa farm atmamın anlamı yok bence. char dizmek bi zevk bu oyunu oyüzden oynuyordum başta çok d a iyiydi sonra 60 itemlerden 63 itemlere geçtiler tüm emek boşa gitti şimdi 70 olacak bunlarda boşa gidecek konuyu dağıtmayayım demem o ki başta emeğimizi çöp etmeden ah yada rmah olmasaydı haklı olabilirdi blizzard ama öyle değil resmen kazanılmış hakkımızı elimizden alıyorlar ha kim için iyi derseniz diabloya yeni başlayan blizordun çilesini çekmemiş kişiler için iyi bir haber diabloya emek vermiş saatlerini harcamış -"ki benim 2,5m life time killim felan vardır yani kasmayıda oynamayıda severim"- kişiler için kötü bir haber ve sırf bu gıçıklığı yaparlarsa düşünmeden satarım hesabımı 2 yıldır boşamı oynadık, kastık, emek verdik borumu o lifetimekill?

Diablo2' oynadınmı bilmiyorum. Oynadıysan Ladder sisteminden haberin varmıydı ? Diablo2 de sitelerden item almadan 1 senesini harcayıp king olanların bütün charları heba ediliyordu.. yani ledder serverından, nonladder serverına atılıyordu.

Diablo2 oynamadığın açıkca belli. yoksa Ladder sistemi nedir bilirdin.. Ladder sisteminde karakterler ve itemler silinmez.. Nonladder edilir.. yeni char acarkende Ladder seceneğini secersin, bastan ladder serverında oynarsın.. eski charı ile devam etmek isteyen kisi nonladder serverında oynamaya devam eder. Lifetimekill hiç bir yere gitmez merak etme..

• bende en baştan beri AH ve RMAH a karşıydım oyunun ruhuna çok zarar vermişti bu durum
    amaç oyundan çok ordan para kasmaya dönüştü bir çok insan için
    şimdi özüne dönecektir umarım ve adam gibi drop düşürme item arama avına dönecek ve daha zevkli olacak (umarım)
    bu arada herkesin fikrine saygı duyuyorum, ben kendimce doğru olanı savundum ve yazdım polemik olmaz umarım ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melladin

Ah gitti diye sevinenler açıklasın o zaman nerden bulucaklar en basitinden 21000 küsür flawless gemide radiant star gem yapıcaklaR?Onbinlercede tome?Trade mi yapıcan kanallarda? Spamlıcaksın ha saatlerce bir gem upgradesi için? 100 kişi var kanalda maksimum ee? Gir çık paso kanala bulamadın.Ha buldun birini goldu koydun gemlerin sayısını değiştiren hack tarzı bişiyi var bütün paranla sana 10bin tane vericem dedi ama sen tradeyi kabul ettiginde sadece 1 tane geldi?O zaman topic açmıycaksın ben kazıkklandım dolandırıldım bütün param emeklerim bir dolandırıcı uğruna gitti kanka ne yapabilirim die:(
    D2 jspye girdin orda topic aç şu itemi satıcam bunu arıyorum die...Günler geçsin aradığını bulamadın?Soruyorum ne olucak şimdi?
    Ahnin kapanması attan inip değil eşeğe binmek resmen sürünmek olucak malesef,tabii elinde buldugun külüstür itemlerle mutlu olabiliyorsan o başka...Ama loot2.0 var dimi? Bütün itemler düşücek bol bol ben barb oynuyorum babr düşücek ahye gerek kalmıycak..Kim dedi? Blizzard baba dedi yauvvv..Yersen

Diablo2'dede aynı olay vardı.. Diablo2 10 sene sürdü halada oynayanlar var.. yok gem nasıl yapıcaksın filan demişsin ama.. Bizler d2'de pul rune için bile bastan karakter acar. hellde act4'te rune görevini yapardık.

Gem içinde bazı görevler yapılır ona görede adam kasmak yada oynamak zorunda bıkraılırsa bir amaç elde etmiş olursun..

siteler konusunda neler yapılabilir onu düşünmek gerekir..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.