Şimdi Ara

Ah Bu üniversiteler Yok Mu?acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkdaslar acil yardıma ihtiyacım oldugundan böyle ilgi çekmeye çalışşan bi başlık yazma geregi duydm umarım ilgi çekebilirm.msjı yazma saatime de bakacak olursanız bu aralar bir hayli dertli ve stresliyim bu saatlere kadar araştırmalar vs içindeyim.neyse ardkaşlar sorunum okul dondurma.geçen sene biraz da aceleci bi kararla ilk senemde 9 eylül iktisat ingilizce bölümüne yerleştim bi düz lise mezunu olarak bu benm için başarıydı bi yerde.biraz da ailemin ve kardeslerimin durumu bunda etkili oldu.gel gelelim her zaman ankarada okumak istemişmdir ankarada da uzun dönem yaşadım.bunun ötesinde iktisat bölümünün, günümüz şartlarında hle hele sevip üstün başarı göstermedikçe (9 eylül gibi orta sınıf üniverstlerde) faydalı olabilcegine inanmıyorm....küçüklükten beri hevesim kaymakamlıktı.bu sene dondurup ankara siysalı kazanabilecegime eminim.ailemde emin.allah yanıltmasın.hukuk fakültesine de girebilirm ama daha cok siyasal bilimler istiyorm.kendimde yeterince calısacak gücü ve hevesi görüyorm.lakin siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünün yada hukuğun iş alanlarının iktisat kadar geniş olmadıgını duyuyorm.kaymakmlık fln da zor bilen bilir.burda önmeli olacak olan ankara üniversitesi faktörü tabi.her türlü devlet kadrosunda avantajlı durumda mezunları.yanlış karar almaktan korkuyorm çünkü bu tarz durumlarda aile baskısı yüksektir .onlar daha çok ailevi sebeplerinde etkisi ile izmirde kalmamı istiyor. ne dersiniz ileride pişman olurmuym. YARDIMLARINIZI BEKLİYORM surda 2-3 günüm kaldı karar için

edit: dokuz eylülde hazırlıgı bitirdim bölüme başlamadım daha

• Dediğin gibi siyasal mezunu farklıdır. Yaşın geçmiş değil, ilk senende kazanmışsın ve hazırlığı halletmişsin. Sadece 1 sene kaybın olur ama kesin kazanırım diyorsan. Bence 1 sene kayba değer. Ama son karar senin. Hakkında hayırlısı olsun, bol şanslar..
  • Artık siyasal mezunu olayı kırıldı.KPSS sınavı diye birşey var. Siyasal mezunu da doğudaki herhangi bir üni deki adamda bu sınavdan yeterli puanı almadığı sürece kaymakam filan olmaz.

Çok iyi bölümleri kazanıpta üni de çalışmayan çok adam var yani siyasal mezunu kesin KPSS dende yeterli puanı alır diye birşey de yok. Kısaca bulundğu üniversite kötü bile olsa sen hem ünide yapacağın ort hem de KPSS puanın ile siyasal mezunlarını geçebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 11 Eylül 2010; 12:19:11 >
  • siyasal bilimler den özel sektör calısma olanakları nelerdir. ben okurken iktisat da açıktan bitirmeyi düşünyürom ya da en kötü yüksek lisans yapıcam iktisat.çünkü kpss de özelikle kaymakamlık için gereken puan da (p37) kamu ve iktisatın ağırlıklı oldugunu ögrendim.onun ötesinde iktisat da okumam özel sektörde bana avantaj sağlacaktır diye düşünüyorm.yardımlarınızın devamını bekliyorm yazan arkdaslara teşekkür ederim
  • Herşey malesef yüksek puan almakla bitmiyor ben bu kadarını söyleyim.
  • Hayat senin hayatın.Buna yön vermek senin en doğal hakkın.
    Seninle durumum birebir aynı.Bende 2009'da yerleştim ve ikinci dönemin ortalarında okulu bıraktım.(Bırakmak ne kelime diplomamı alıp,kaydımı bile sildirdim)
    Aramızdaki tek fark benim sayısalcı olmam ve mühendislik okumam sanırım
    Okulu bırakma kararı almak ve uygulamak çok kolay.Asıl zor olan bıraktıktan sonra çevreden gelen yoğun baskıdır.Arkadaşlarının ve aile bireylerinin sana karşı davranışları değişecektir.Sokağa çıktığın an ya da evine herhangi biri geldiği zaman karşılaşacağın sorular olacaktır.Birileri bilerek canını sıkacak sorular soracaktır.Senin yıldıracağını ve üzeceğini bildiği halde aklına gelebilecek herşeyi kusacaktır.Hele ki benim gibi çevrende üniversitenin ü'sünden anlamayan insanlar varsa (Buna aynı evin içinde yaşadığın ailen de dahil olabilir) işin biraz daha zorlaşacaktır.Bunlara kulak tıkamanı önereceğim.Bende bırakacağım zaman daha önce bırakanlara senin gibi danıştım.Onlar da takma demişti.Ama emin ol o karaktersiz insanlar sana takacak malzemeyi anında veriyorlar.İçlerinde bir baltaya sahip olamamış insanların sana hakaret ettiklerini,sürekli laf soktuklarını,adam yerine koymadığın insanların ileri geri konuştuğunu,aynı evde yaşadığın ailenin herhangi bir olayda üniversite olayını yüzüne vurabileceğini,şunun kızı bunun oğlu bilmem kimin metresi şurayı kazanmış yani aklına hayaline gelmeyecek her cümleyle karşılaşabileceğini düşün.Hazırlıklı ol.

Kendi çocuklarının başarısızlıklarının hıncını senden çıkaracaklardır.Olabildiğince bu tip insanlardan kaçmanı ve mümkünse sınava kadar görüşmemeye çalışmanı tavsiye ederim.Senin daha iyisini yapabileceğini ve istediğin elde edebileceğini bildikleri için sürekleri iskinin bok çukurundan beter ağızlarını açacaklardır.Yılma sakın.

Tabi eğer çevren benimkiyle örtüşmüyorsa bu söylediklerimin hepsi boşa çıkar.Ama emin ki böyle dallamalar tonla vardır.Yoksa da iyi sandığın insanlar maskelerini çıkarabilirler

Bir diğeri ise seni kimsenin anlamasını bekleme.Eğer seni birilerinin anlamasını beklersen kendini çok fena üzersin arkadaşım.Yola yalnız çıkacaksın yani.Tüm sorumluluğu sadece ve sadece sen alacaksın ona göre.

Mesela tüm mahalle arkadaşlarım şuan halı sahada maç yapıyorlar.Canım çok fena gitmek istiyor.Ama gittiğim zaman ileri geri konuşacaklarını düşününce gitmek istemiyorum ve gitmedim zaten.Okulu bırakıp geldikten sonra kazanırken yavşayanların nasıl köstekleştiklerini gördüm.Bir kaç ay sonra sokağa bile çıkmamaya başladım.Hayattan kendimi soyutladım resmen.Şuan da öyleyim.Güldüğüm ve mutlu olduğum zamanı bile şuan kendime laik görmüyorum.Açıkçası çok dertliyim
    Sana yardımcı olmaktan çok içimi döküyorum galiba Umarım yazdıklarımın sana bir faydası olur ve kendine bir pay çıkarırsın.Sadece çevre baskısı üzerinden durdum sanırım.Ama bu yolda karşılaşacağın en büyük engel çevre baskısı.Emin ol bu çevre baskısını atlatmak,istediğin fakülteye girmek istediğin puanı yapmandan daha zor.
    Sınava hazırlanıyorum şuan.Kafamda gitmek istediğim fakültenin hayali yok.Çevremdeki bu insanlara ağızlarının payını verdiğim günün hayali var.

Kısacası arkadaşım girmeye karar verdiğin yol,senin neden olmadığın engellere sebebiyet verecektir.Ben hepsiyle mücadelemi ederim diyorsan,kendini görmek istediğim yerde görmek istiyorsan hiç düşünme bırak.
    Allah yardımcımız olsun ne diyelim.Varsa başka sormak istediğin birşey sorabilirsin her zaman için.Zor iş bu iş yoldaş...

• quote:

Orijinalden alıntı: 1stanbul

Hayat senin hayatın.Buna yön vermek senin en doğal hakkın.
    Seninle durumum birebir aynı.Bende 2009'da yerleştim ve ikinci dönemin ortalarında okulu bıraktım.(Bırakmak ne kelime diplomamı alıp,kaydımı bile sildirdim)
    Aramızdaki tek fark benim sayısalcı olmam ve mühendislik okumam sanırım
    Okulu bırakma kararı almak ve uygulamak çok kolay.Asıl zor olan bıraktıktan sonra çevreden gelen yoğun baskıdır.Arkadaşlarının ve aile bireylerinin sana karşı davranışları değişecektir.Sokağa çıktığın an ya da evine herhangi biri geldiği zaman karşılaşacağın sorular olacaktır.Birileri bilerek canını sıkacak sorular soracaktır.Senin yıldıracağını ve üzeceğini bildiği halde aklına gelebilecek herşeyi kusacaktır.Hele ki benim gibi çevrende üniversitenin ü'sünden anlamayan insanlar varsa (Buna aynı evin içinde yaşadığın ailen de dahil olabilir) işin biraz daha zorlaşacaktır.Bunlara kulak tıkamanı önereceğim.Bende bırakacağım zaman daha önce bırakanlara senin gibi danıştım.Onlar da takma demişti.Ama emin ol o karaktersiz insanlar sana takacak malzemeyi anında veriyorlar.İçlerinde bir baltaya sahip olamamış insanların sana hakaret ettiklerini,sürekli laf soktuklarını,adam yerine koymadığın insanların ileri geri konuştuğunu,aynı evde yaşadığın ailenin herhangi bir olayda üniversite olayını yüzüne vurabileceğini,şunun kızı bunun oğlu bilmem kimin metresi şurayı kazanmış yani aklına hayaline gelmeyecek her cümleyle karşılaşabileceğini düşün.Hazırlıklı ol.

Kendi çocuklarının başarısızlıklarının hıncını senden çıkaracaklardır.Olabildiğince bu tip insanlardan kaçmanı ve mümkünse sınava kadar görüşmemeye çalışmanı tavsiye ederim.Senin daha iyisini yapabileceğini ve istediğin elde edebileceğini bildikleri için sürekleri iskinin bok çukurundan beter ağızlarını açacaklardır.Yılma sakın.

Tabi eğer çevren benimkiyle örtüşmüyorsa bu söylediklerimin hepsi boşa çıkar.Ama emin ki böyle dallamalar tonla vardır.Yoksa da iyi sandığın insanlar maskelerini çıkarabilirler

Bir diğeri ise seni kimsenin anlamasını bekleme.Eğer seni birilerinin anlamasını beklersen kendini çok fena üzersin arkadaşım.Yola yalnız çıkacaksın yani.Tüm sorumluluğu sadece ve sadece sen alacaksın ona göre.

Mesela tüm mahalle arkadaşlarım şuan halı sahada maç yapıyorlar.Canım çok fena gitmek istiyor.Ama gittiğim zaman ileri geri konuşacaklarını düşününce gitmek istemiyorum ve gitmedim zaten.Okulu bırakıp geldikten sonra kazanırken yavşayanların nasıl köstekleştiklerini gördüm.Bir kaç ay sonra sokağa bile çıkmamaya başladım.Hayattan kendimi soyutladım resmen.Şuan da öyleyim.Güldüğüm ve mutlu olduğum zamanı bile şuan kendime laik görmüyorum.Açıkçası çok dertliyim
    Sana yardımcı olmaktan çok içimi döküyorum galiba Umarım yazdıklarımın sana bir faydası olur ve kendine bir pay çıkarırsın.Sadece çevre baskısı üzerinden durdum sanırım.Ama bu yolda karşılaşacağın en büyük engel çevre baskısı.Emin ol bu çevre baskısını atlatmak,istediğin fakülteye girmek istediğin puanı yapmandan daha zor.
    Sınava hazırlanıyorum şuan.Kafamda gitmek istediğim fakültenin hayali yok.Çevremdeki bu insanlara ağızlarının payını verdiğim günün hayali var.

Kısacası arkadaşım girmeye karar verdiğin yol,senin neden olmadığın engellere sebebiyet verecektir.Ben hepsiyle mücadelemi ederim diyorsan,kendini görmek istediğim yerde görmek istiyorsan hiç düşünme bırak.
    Allah yardımcımız olsun ne diyelim.Varsa başka sormak istediğin birşey sorabilirsin her zaman için.Zor iş bu iş yoldaş...

yazını memnuniyetle okudum dostm teşekkür ederim :) söylediklerin gayet samimi ve mantıklı geldi bna.çevre sorunu muhakkak bende de olacaktır.onlarda daha çok vebal altına girmemek için beni destekliyorlar desem yeridir.ama girdigim yolun mantıklı olduguna inanıyorm onlarıda inandırdım söyleki su anda ankarada oturuyoruz seneye izmire geçicez .ben bu sene onların yanında sınava calısacam bi kardesimde bu sene sınava girecek ve ona da yardımcı olucam aynı zmanda maddi açıdan bir sene burda calısmam birşey kaybettirmeyecek şehir dısında okumanın masrafı belli.en kötü ihtimalle seneye izmirde okuluma -1 sene fazla sehir dısı masrafı olmadan ailemin yanında- devam edicem.bunlar ikna etme yollarımdı acıkcası .tabi ankarayı kazanmam halinde 4 sene şehir dısı okuyacam o ayrı :)bnm sorunum su asamada eğitim acısından dogru bi karar mı olur ankara siyasalda yada ne biliym 9 eylül hukkta anadolu hukukta fln okumak.okulu bırakmak cidden stresli olur keşke dondurmayı yada devamsızlıktan kalmayı fln düşünseydin ama bu şekilde hırs yapıp çalıştıgına göre kazanacaksın .bunu canı gönülden diliyorm seni tanımasamda en azında yazdıkların hosuma gitti :) sorularım sunlar 1 sene ara verip calısmanın ne gibi zorlukları var maneviyatı geçersek konulara adapte olmakta zorlandın mı mesela su anda durumun nasıl? hangi bölümü bıraktın neden bıraktın nereyi istiyosun? yaşın kac?

• Dostum ne olursa olsun sakın ideallerinden vazgeçme, kimseyi takma sonuçta başardığın zaman sevinecek kişi yine sen ve ailen olacak. 1stanbul arkadaşımızın dediklerine canı gönülden katılıyorum, hislerime tercüman olmuş aynı şeyleri ben de yaşadım çünkü.

Kendi hikayemi anlatayım sana. Lise 2001 dil mezunuyum (ailem yakınlarımızın çocuklarına bakarak hep sayısal bölüm şeçmemi istedi, ben gizlice dil bölümünü seçtim, ailem şüphelenmesin diye lisede arkadaşlarımdan ödünç aldığım ve taşımak zorunda kaldığım fizik kimya matematik kitaplarının haddi hesabı yoktur:)
    2002 de trakya üniversitesi ingilizce öğretmenliğini kazandığım halde göndermediler kayıt yaptıramadım. Çünkü ailem mühendislik okumamı istiyordu. 2004 te karaelmas maden mühendisliğini tercih ettim ailemin dilinden kurtulmak için. Ama büyük hata etmişim, bir 4 sene cebelleştikten sonra 2008 de kayıt sildirdim. Zaten sıkıntı ve eziyetin en büyüğü burdan sonra başladı. Ailem, arkadaşlar kısaca tanıdık herkez destek olacağına köstek oldu, moralimi bozdu, kırıcı laflar söylediler. Psikolojim bozuldu intiharı bile düşündüm.
    Daha fazla dayanamayıp 2009 yılında arkadaşıma ait bir torna atölyesinde 500tl ücret ile işe başladım. Bu sene çok istediğim anadolu üniversitesi ingilizce öğretmenliğini kazandım. Her ne kadar 4 senem boşa gitmişse, yaş 27 ye gelmişse, önümde askere gitmek ve evlenip yuva kurmak gibi ciddi konular olsa da okuyacağım bu bölümü.

Sana tavsiyem çevrendekilerinin değil kendi isteklerin doğrultusunda hareket et ve asla pes etme. Allah yardımcın olsun şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ge4ce -- 12 Eylül 2010; 4:12:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sarfhan

Dostum ne olursa olsun sakın ideallerinden vazgeçme, kimseyi takma sonuçta başardığın zaman sevinecek kişi yine sen ve ailen olacak. 1stanbul arkadaşımızın dediklerine canı gönülden katılıyorum, hislerime tercüman olmuş aynı şeyleri ben de yaşadım çünkü.

Kendi hikayemi anlatayım sana. Lise 2001 dil mezunuyum (ailem yakınlarımızın çocuklarına bakarak hep sayısal bölüm şeçmemi istedi, ben gizlice dil bölümünü seçtim, ailem şüphelenmesin diye lisede arkadaşlarımdan ödünç aldığım ve taşımak zorunda kaldığım fizik kimya matematik kitaplarının haddi hesabı yoktur:)
    2002 de trakya üniversitesi ingilizce öğretmenliğini kazandığım halde göndermediler kayıt yaptıramadım. Çünkü ailem mühendislik okumamı istiyordu. 2004 te karaelmas maden mühendisliğini tercih ettim ailemin dilinden kurtulmak için. Ama büyük hata etmişim, bir 4 sene cebelleştikten sonra 2008 de kayıt sildirdim. Zaten sıkıntı ve eziyetin en büyüğü burdan sonra başladı. Ailem, arkadaşlar kısaca tanıdık herkez destek olacağına köstek oldu, moralimi bozdu, kırıcı laflar söylediler. Psikolojim bozuldu intiharı bile düşündüm.
    Daha fazla dayanamayıp 2009 yılında arkadaşıma ait bir torna atölyesinde 500tl ücret ile işe başladım. Bu sene çok istediğim anadolu üniversitesi ingilizce öğretmenliğini kazandım. Her ne kadar 4 senem boşa gitmişse, yaş 27 ye gelmişse, önümde askere gitmek ve evlenip yuva kurmak gibi ciddi konular olsa da okuyacağım bu bölümü.

Sana tavsiyem çevrendekilerinin değil kendi isteklerin doğrultusunda hareket et ve asla pes etme. Allah yardımcın olsun şimdiden.

teşekkür ederim. sizin hikayeniz ideallerin peşinden koşmaya verilebilcek en güzel örneklerden.yaş konusu o kadar da önemli değil bence mesleğinizi ele aldıktan sonra özellikle erkek kesiminde pek itibar edilmiyor.güzel bi üniversitede okuyacaksınz allah yolunuzu açık etsin.sizin için gurur verici bi hayatınız olmalı

• PM...
  • pm cevaplandı .. yokmu baska fikri olan arkdaslar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.