Arkadaşlar açıköğretim 4. sınıftayım haziranda üniversite bitecek ağustosta kısa dönemlerin 2. celp dönemi varmış fakat bunun başvuruları mayısta yapılıyormuş ben haziranda okulu bitirince dilekçe falan versem ağustosta gidemezmiyim askere...
Ağustosu bilmem ama Aralıkta kesin gidersin..
Aralıkta kesin gideceğimi biliyorum ben Ağustosta gitmek istiyorum onu soruyorum..
ucu ucuna zar zor yetişirsin. o da gene çok zor, şöyle yapacaksın diplomayı hemen aldıktan sonra jet hızıyla mümkünse kendi kütüğünün olduğu askerlik şubene gidip muayene olacaksın, ordan dilekçe ve askerlik durum belgesini alıp imzalayacak ve aps ile ankara asal'a göndereceksin. bunların hepsini vakit kaybetmeden yapman lazım. çok zor ama imkansız değil, bence gene de çok ümitlenme, aralık'a sarkabilirsin.
asalın sitesine göre ağustos dönemi için erken sevk başvuruları 1 nisan - 25 haziran arasında yapılması gerekiyor. eğer 25 hazirandan önce okulu bitirip geçici mezuniyet belgeni alabilirsen ve sonrasında başvurup askerlik kararı aldırabilirsen yetiştirebilirsin. ama biraz zor yetişir gibime geliyor.
@melalcholic in dedigi dogru diplomayı alıp hemen basvurursan gidersin askere