Şimdi Ara

Agresif Patenler Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Paten kayma konusunda kendinizi ilerlettiniz ve artık düz bir şekilde paten kaymak size yetersiz geliyorsa ve birazda adrenalin istiyorsanız agresif patenler tam size göre. Skateparklardaki rampalarda kaymak, trabzanların üstünde kaymak, yüksek yerlerden atlayıp, zıplamak ve boruların üzerinden kaymak istiyorsanız kendinize bir agresif paten almalısınız.

     Agresif Patenler Hakkında


    Agresif patenlerin bilek kısımlarında ekstra destek bölümü bulunmaktadır. Bot bölümleri dayanıklı ve sert plastikten yapılmaktadır. İç kısımları ise oldukça yumuşak ve ergonomik yapıdadır. Agresif patenler dört tekerden oluşmaktadır ve patenin orta kısmında yarım ay şeklinde bir girinti alanı bulunmaktadır. Agresif patenler, paten kayanlara engeller üzerinden atlama, paten parklarında rampalardan kayma ve havada çeşitli figürler yapma imkanı vermektedir. Dış kabuk kısmının sert plastikten üretilmesi, patencileri darbelere karşı korumakta ve daha fazla hareket yapma imkanı vermektedir. Agresif patenlerin bilek kısmında yer alan ekstra destek, engellerin üzerinden atlayan patencilerin, bileklerinin incinmesini korumaktadır ve hava da yapılacak çeşitli figürler için de denge desteği sağlamaktadır.

    Agresif paten, sadece paten parklarında ya da parkurlarda değil, sokaktaki her türlü engelin üzerinden atlayarak sürüş yapmaya da uygundur. Agresif paten sürücüleri bu durumu genel olarak ‘özgür sürüş’ olarak adlandırmaktadır. Agresif patenler ile denge ve hızın bütünlüğünü bir arada yaşama imkanınız vardır. Bu sayede merdivenlere ve kaldırımlara meydan okuyarak, engellerin üzerinden atlayabilir ve istediğiniz o özgür sürüşün tadını çıkarabilirsiniz. Agresif patenlerin dış bot yapısının sert plastikten üretilmiş olması, engellerin üzerinden daha rahat atlamanıza, dengenizi korumanıza ve yaralanma riskini azaltmanıza imkan tanımaktadır.

    Agresif patenlerin ortalama olarak teker çapları 50mm ve 58mm arasındadır. Diğer paten türlerine göre tekerlekleri daha ufak yapıdadır. Agresif patenlerin küçük tekerlek yapıda olması, paten sürücüsünün daha kısa sürede hızlanmasına olanak tanımaktadır. Agresif patenlerin teker dizilişleri iki önde iki arkada olarak konumlanmaktadır. Ön ve arka tekerlerin arasında yer alan yarım ay şeklindeki yapıya H-Block denilmektedir. Diğer bir adı ise girinttir. Buradaki boşluk patencilerin girint yapabilmesine imkan vermektedir. Yani demir boruların üzerinden kayabilmelerini sağlamaktadır ya da bir yere zıplanıldığı zaman orada dengede kalınmasına olanak tanımaktadır.

    Paten kayma konusunda ne kadar profesyonel olunursa olunsun, agresif paten kullanıcıları içinde en önemli kriter güvenliktir. Çünkü engeller üzerinden atlanırken vücudun çeşitli yerlerine darbeler alınabilir ve yaralanmalara sebep verebilir. Bu yüzden ayak, bilek, diz, dirsek ve baş için gerekli olan güvenlik önlemleri, tüm paten kullanıcıları tarafından alınmalıdır. Bundan dolayı dizlik, dirseklik, bileklik gibi ekipmanları bir arada barındıran paten koruma setleri ve baş bölgenizi korumak için paten kaskı kullanmanız, güvenli bir sürüş için gereklidir. Kaliteli ve eğlenceli bir sürüş yaşamak istiyorsanız kişisel güvenliğinizi koruma altına almayı unutmayın.

    Kaynak: CaddePaten







  • Merhaba, çocukluktan sonra yeniden a 4-5 senedir kayıyorum..Yeni bir paten almak istiyorum..Yaş 41 boruların üstünden atlamak istemiyorum tabi ..Lakin dönüşlerimi korkarak yapıyorum.Sürekli taşa takılma ki bir kaç kere takılmışlığım var.Sokaklarda kayıyorum. Elimde powersliden iyi bi pateni var ..Tekerleklerim fren yapmaktan eridi artık..Sanırım 61 cm büyükçe tekerleklerim.Profesyonel olmayan dexaltlondan alınmış alçak tekerlekli patenleri denedim çok rahat dönüş yapıyorum.Lakin onlarda çok kalitesiz bilekleri sağlam tutmuyoe.Sizin tavsiye edeceğiniz bir marka .Agresif paten alsam o girinti kısmı beni normal sürüşlerde engelermi endişeleniyorum.Daha çok sokakladda kayıyorum .Taşların arasına girmeyeceği 3 tekerleklileri mi denesem.Malum deneme şansımız olmuyor.Kaydınızmı almak zorundasınız.Yardımcı plursanı memnun olurum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.