Şimdi Ara

Ağır hasar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aracım 18 eylülde park halindeyken bir kamyonun ççarpması sonucu servise çekildi. Kaza anında ben orda değildim. Abim gelmiş ve bu yakımlarda oturan birinin oto servisine çekilmiş. 20 eylülde hasar dosyası açıldı. Trafik sigortam ve kaskom eurokadan. Ama çekilen tamirci eurokaula anlaşmalı olan bi yer değil. Karşı tarafın sadece trafik sigortası var axa dan. Exper atandı gelmiş raporu hazırlayıp sigorta şirketine sunmuş 26 eylülde Kdv dahil 16.200 gibi bi tutar gorunuyor. Sigorta şirketinden hemğz yanıt gelmedi Aracım polo 1.4 comfortline. Şu anki piyasa değeri 40.000/45000 arası
    62.500 km benzinli ve manuel vites. Teyzemden ikinci el olarak bir yıl once aldım. 7000 civarı geçmiş hasar kaydı vardı. Sormak istediklerim

1) aracım perte çıkarmı
    2) yetkili servise bıraksaydım ve exper oraya gelseydi bu tutar daha mı fazla çıkardı
    3) olası pert değil tamır edilicek denirse hasar dosyası tamırcide açıldı ama ben aracımın yetkili serviste yapılmasını istiyorum deyip goturebikirmiyim yetkili servise bu sıkıntılımı olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ağır hasar

Ağır hasar

Ağır hasar

• Yardım edicek kimse yokmu :/

• Ağır hasar

• Merhabalar. Öncelikle sektörün duayeni olmadığımı söyleyip bildiğim kadarıyla cevaplandırmaya çalışayım.

1)16200 TL tutar ile yapılma kararı verilebilir zannedersem. Bu soruyu bilgili arkadaşlar cevaplandırırsa daha iyi olacaktır. Piyasa fiyatına göre 16000 ödemek sigortanın işine gelebilir.

2) Yetkili serviste çok daha yüksek bir tutar çıkardı, muhtemelen pert olurdu.

3) En ufak bir bilgim yok bu konuda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin durumda kazanin tarafi belli ve kaskoyla isiniz yok. İstediğiniz yere götürüp yaptırabilirsiniz ancak eksper gelip fiyat çıkardıysa itiraz edip baska bir eksper atanip yetkili serviste onarımını isteyerek yeniden fiyatlama yapılabilir. Sizin su an kendi kaskonuzla isiniz yok.

• helpgod kullanıcısına yanıt
    Kaskoyla işi var yada vardı en başta tutanak tutulduktan sonra kasko firmasını arayıp aracın yetkili serviste işlem görmesini talep edecekti tabi burada kasko firmasının yetkili servis antlaşması olması gerekiyor eğer yok ise de problem değil işlemler yine yetkili serviste yapılır fakat kullanıcı faturayı kendisi ödeyip sonrasında, tutarı kasko firmasından talep ederdi. Kasko firması en son olarak çıkan masrafları karşı tarafın trafik sigortası, kaskosu yada vatandaşın kendisinden talep edecekti. Geçmiş olsun şu aşamada arabada herhengi bir işlem yapıldıysa (tamir vb.) hala yetkili servise çekilir mi bunu bende bilmiyorum.
  • Öncelikle geçmiş olsun,16 bin tl. çok yuksek bir rakam gibi geldi,fotodan görüldüğü kadarıyla çamurluk ve komple kapı değişecek iki cam ve bir ayna ile tavan da hafif bir işlem var.Bizim görmediğimiz başka bir hasar daha mı var araçta bunu merak ettim.
    Dışarıda 16 çıkan yetkili serviste eminim ki daha yüksek çıkardı,ben pert işlemi yapılacağını sanmıyorum.Merak ettiğiniz işleri sigortacınıza veya başka bir sigortacıya danışsanız çok daha iyi olacağı kanaatindeyim,bura da sadece kafanız karışır.
  • geçmiş olsun arabanın ırzına geçmişler. satarken bir sürü değer kaybı şimdi.
  • Herkeze teşekkür ederim yanıt aldığım için. Bugün dayanamayıp sigorta şirketinin istanbul merkezine gittim. Öncesinde kendilerinden exper aporunu talep ettim ama vermediler. Islak imza ile bize bildirmeniz gerekiyor kişisel bilgilerin gerekliliği için denildi. Amacım gidip exper raporunu almaktı. Gittim dosya ile ilgilenen kişiyi aradılar güvenlikten durumu ilettim exper raporu istediğimi. Bana ne sebeple diye soruldu bende(ki gerçekten) ilk defa böyle bişi başıma eldiğimi ve biraz pimpirikli biri olduğumu açıkça soyledim bilgi almak istediğimi soyledim. Dosya ilgilenen kişi normalde veremiyoruz ama getiricem size deyip exper raporunu getirdi. Beni bilgilendirmesini rica ettim neler oluyor diye. Bana müşteri temsilcisinin %70 in ltındaki hasarlar için (%30-%70 arası müşteri talebi exper raporu uygun görülürse perte çıkabileceği soylenmişti) bir fiyat teklif edilir kabul etmezsem onarıma gidilir dendi. Doğrumu bu dedim. Oda eğer aracınız 100.000 liralık bi ataç olur 10.000 lira masrafınız olursa boyle bir mümkün ama sizin aracınız için değil. Perte çıkar aracınız size piyasa değerini öderiz merak etmeyin dedi. Benim pert talebim vardı exper raporunda. Sigorta dosyanızla ilgilenen kişiyle yüzyüze samımı bir goruşme gerçekten işe yarıyor bunu anladım çünkü dosyamı sağolsun öne aldı. Ve aradan 1 saat sonra bana 42.000 teklifle döndüler. Ve en son 45.000 de anlaştık. Resmi evraklar gonderilicek ve imzalar atılıcak bu süreçten sonra. Aracım bu arada 2012 1.4 polo comfortline dı. Benzinli düz vites 63.000 km piyasa değeride ortalama bu civardı. Çok şükür halloldu. Bu tür durumlarda dosyanızla ilgilenen kişiyi bulmak ve yüzyüze gorüşmek en sağlıklı bilgi Allah göstermesin böyle bişi olursa durum böyle ilerliyor.

• Merhaba öncelikle geçmiş olsun.
    Benimde böyle şuan bekleyen bir dosyam var pert oldu sovtaj ihalesinde karşı tarafın trafik sigortası ödeme yapacak. Merak ettiğim size bu teklifi kendi kaskonuz mu yoksa karşı tarafın zorunlu trafik sigortası mı yaptı. Bana piyasa değerinin altında ödeme alırsınız vs. bir dünya açıklamada buluan eş dost oldu bekliyoruz öyle kafam karıştı kimisi piyasa değeri diyor kimi rayiç bedel diyor.Cevaplarsanız sevinirim.
  • Yeniüüye Y kullanıcısına yanıt
    Bugün de benim başıma böyle bir hadise geldi. Tahminim 10 bin TL civarında hasar çıkacak. Sigorta değeri 24750 TL. Özel servise bıraktım. Çarpanın trafik sigortası yapacak. Perte çıkarmak için yetkili servise mi götüreyim. Çarpanın kaskosu var benim yok.

Ağır hasar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.