Şimdi Ara

ağdan yazıcıyı bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
53.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ofiste sharp mx b200 ofis yazıcı var.

bütün bilgisayarlar görüyor. fakat yeni laptopuma ağdan yazıcıyı nasıl gösterebilirim.

• ofisindemisin işletim sistemin nedir
  • Büyük ihtimalle ağ çalışma grubundan kaynaklanıyordur.Bak win 7 ise başlat->bilgisayar sağ click-> özellikler -> gelişmiş sistem özellikleri -> bilgisayar adı sekmesinde bilgisayar adınıın altında WORKGROUP yazar genelde bi bak agdaki diğer bilgisayarlardan farklı ise değiştir orayı.

Bir de hocam dosya paylaşımı veya ağ bağlantılarım da gözüküyor mu?
  • arkadaşlar, durum şöyle winwso 7 işletim sistemi hali hazırdaki ağ yazısıcını laptopuma nasıl ekleyebilirim.
  • ağ merkezinden gerekli izinleri ver
  • Denetim masasından aygıt ve yazıcılar menüsünü kullan,
    Yukarıda "Yazıcı ekle" seçeneğini tıkla,
    Ekleme yaparken yazıcının ağ üzerinde olduğunu seç,
    Driver bölümüne gelince yazıcının kendi işletim sistemin için olan driver medyasını seç.
  • arkadaşlar ya şimdi bi yazcıyı 4-5 bilgisayar görüyor fakat, laptop görmüyor. yazıcı ekle diyorum ama birtürlü görmüyor. yardım edin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtyper

ağ merkezinden gerekli izinleri ver

gerekli izinleride veriyorum ama bir türlü gösteremedim.

yazcı ekle diyorum, ağdan tarıyor ama yazıyıcı bulamıyor.
  • ağ adresini manuel yazmayı deneyin
  • yazıcının bağlı olduğu bilgisayarın adını öğren.

başlattaki arama çubuğuna \\bilgisayaradı nı gir. yazıcı karşına çıkacaktır. sağ tıklayıp bağlan dediğinde yazıcıya bağlanır.

bilgisayara bağlı değil network yazıcısı ise

yine o yazıcıya bağlı bilgisayarlardan birinde yazıcının ismine sağ tıklayıp yazıcı özelliklerine gelip sekmelerden portlara geçip ip sini öğrenip yazıcı ekle kısmında ip adresini yazıp bağlanabilirsin. diğer şekilde otomatik olarak bulamayabilir.

yazıcı eğer kyocera değilse bu şekilde bağlanırsın. kyocera ise kendi programını kurman gerekir ki ağ yazıcısını gösterebilesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

yazıcının bağlı olduğu bilgisayarın adını öğren.

başlattaki arama çubuğuna \\bilgisayaradı nı gir. yazıcı karşına çıkacaktır. sağ tıklayıp bağlan dediğinde yazıcıya bağlanır.

yine o yazıcıya bağlı bilgisayarlardan birinde yazıcının ismine sağ tıklayıp yazıcı özelliklerine gelip sekmelerden portlara geçip ip sini öğrenip yazıcı ekle kısmında ip adresini yazıp bağlanabilirsin. diğer şekilde otomatik olarak bulamayabilir.

yazıcı eğer kyocera değilse bu şekilde bağlanırsın. kyocera ise kendi programını kurman gerekir ki ağ yazıcısını gösterebilesin.

HOCAM sharp mx b200 model bir yazıyı, driverini kuruyorum windows 7 64 işletim sistemine göre seçiyorum. driveri kurdum. yazıcı ekleniyor fakat, yazıcıya bağlanamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: karamurat_670

quote:

HOCAM sharp mx b200 model bir yazıyı, driverini kuruyorum windows 7 64 işletim sistemine göre seçiyorum. driveri kurdum. yazıcı ekleniyor fakat, yazıcıya bağlanamıyor.

Hata veya uyarı veriyor mu? yazıcı network e direk mi bağlı bilgisayar üzerinden mi paylaştırılıyor? Eğer network e bağlıysa kendi ayrı bir yazılımı mevcuttur ağdan göstermeniz gerekebilir. yazıcının driverını tanıttığınızda network den görecek diye bir kaide yok. o sistemde bu yazıcı tanınmış demektir. dediğim gibi yapın.

Bakıp gördüğüm kadarıyla cihazın network çıkışı yok. usb ile bağlanıyor. sen dediğimi yap. git cihazın bağlı olduğu pc ye

bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere gir. yukarıdan bilgisayar adına tıkla ve altta bilgisayar adı kısmında yazan yeri not et.
    kendi bilgisayarına geç

başlata tıkla açılan yerde arama kısmına bilgisayar adını başına \\ ekleyerek yaz. misal bilgisayarın adı mehmet ise \\mehmet yazarsan o bilgisayarda paylaşıma açık herşeyi görürsün. buna yazıcıda dahil. yazıcıya sağ tıkla bağlan de. bilgisayar bir süre yazıcı arayacaktır. eğer bağlı olduğu bilgisayar windows 7 değilse sana driver ı nereden bulacağını soracaktır. otomatik bul u seçersen kendine uygun driver ı bulur ve yükler. bir süre sonra da aktif olarak kullanmanı sağlar.

• quote:

quote:

quote:

Hata veya uyarı veriyor mu? yazıcı network e direk mi bağlı bilgisayar üzerinden mi paylaştırılıyor? Eğer network e bağlıysa kendi ayrı bir yazılımı mevcuttur ağdan göstermeniz gerekebilir. yazıcının driverını tanıttığınızda network den görecek diye bir kaide yok. o sistemde bu yazıcı tanınmış demektir. dediğim gibi yapın.

Bakıp gördüğüm kadarıyla cihazın network çıkışı yok. usb ile bağlanıyor. sen dediğimi yap. git cihazın bağlı olduğu pc ye

bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere gir. yukarıdan bilgisayar adına tıkla ve altta bilgisayar adı kısmında yazan yeri not et.
    kendi bilgisayarına geç

başlata tıkla açılan yerde arama kısmına bilgisayar adını başına \\ ekleyerek yaz. misal bilgisayarın adı mehmet ise \\mehmet yazarsan o bilgisayarda paylaşıma açık herşeyi görürsün. buna yazıcıda dahil. yazıcıya sağ tıkla bağlan de. bilgisayar bir süre yazıcı arayacaktır. eğer bağlı olduğu bilgisayar windows 7 değilse sana driver ı nereden bulacağını soracaktır. otomatik bul u seçersen kendine uygun driver ı bulur ve yükler. bir süre sonra da aktif olarak kullanmanı sağlar.

HOCAM yazıcı bir tane bilgisayara bağlı, diğerleri tümü oradan direkt olarak görüyor ve yazdırma işlemi yapıyoruz. network dediğiniz olay yok. yada ben bilmiyorum direkt pcye bağlı, aynı modem üzerinde tüm bilgisayarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karamurat_670 -- 12 Ekim 2011; 12:13:33 >

• Bilgisayara bağlı ise dediğimi yapın. bağlı olduğu bilgisayar adına kendi pc nizden bağlanın ( yukarıda anlattığım şekilde) direk karşınıza yazıcı çıkacaktır. Eğer çıkmıyor ise yazıcının paylaşım ayarlarını kontrol edin. Paylaşımı sınırlı vermiş olabilirler.
  • windows 7 64 bit laptop, diğer bilgisayar ve ana bilgisayar 32 bit sorun olurmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karamurat_670 -- 12 Ekim 2011; 12:58:11 >
  • quote:

windows 7 64 bit laptop, diğer bilgisayar ve ana bilgisayar 32 bit sorun olurmu

Driver sıkıntısı olur en fazla win7 kendi driverını internetten bulur ki siz zaten yüklediğiniz için otomatik bul dediğinizde direk bulması gerekir.
  • quote:

quote:

windows 7 64 bit laptop, diğer bilgisayar ve ana bilgisayar 32 bit sorun olurmu

Driver sıkıntısı olur en fazla win7 kendi driverını internetten bulur ki siz zaten yüklediğiniz için otomatik bul dediğinizde direk bulması gerekir.

peki hocam ip adresi diyorsunuzda onu bulamadım. ana bilgisayardan ekli yazıcıya özelliklere bakıyorum ama ip adresini bulamıyorum.

nasıl çözecem acaba..
  • ip adresi göremezsiniz zaten. ip adresini network yazıcılarda görürsünüz.

Sizin yapmanız gereken yazıcının bağlı olduğu bilgisayar adını bulup kendi bilgisayarınızdan bilgisayara bağlanmak sonra da yazıcıya bağlanmak.
    Tekrar anlatayım.

Yazıcının bağlı olduğu bilgisayara gidin. Bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere girin. yukarıdan bilgisayar ismi sekmesine geçin ve aşağıda yazan bilgisayar adını kendi bilgisayarınızda başlata tıkladığınızda açılan arama alanına başına \\ ekleyip enter a basın. karşınıza bir pencere açılacaktır. orada yazıcıyı görmeniz lazım. göremiyoruz derseniz eğer yazıcının paylaşım ayarlarında sıkıntı vardır.
  • veya bağlı olduğu bilgisayar elle ip verilmiş büyük ihtimal yazıcı olduğuna göre elle verildiği için ip adresini bulun bilgisayarın çalıştırdan \\ip adresi ni yazın enter yapıp paylaşılan klasörler veya herneyse işte görebilir ve üstüne gelip sağ tıkla bağlan de eğer yükleme yapmaz ise önce sen 64 bit yazıcı driver ini indir kur sonra tekrar dene..
  • quote:

ip adresi göremezsiniz zaten. ip adresini network yazıcılarda görürsünüz.

Sizin yapmanız gereken yazıcının bağlı olduğu bilgisayar adını bulup kendi bilgisayarınızdan bilgisayara bağlanmak sonra da yazıcıya bağlanmak.
    Tekrar anlatayım.

Yazıcının bağlı olduğu bilgisayara gidin. Bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere girin. yukarıdan bilgisayar ismi sekmesine geçin ve aşağıda yazan bilgisayar adını kendi bilgisayarınızda başlata tıkladığınızda açılan arama alanına başına \\ ekleyip enter a basın. karşınıza bir pencere açılacaktır. orada yazıcıyı görmeniz lazım. göremiyoruz derseniz eğer yazıcının paylaşım ayarlarında sıkıntı vardır.

hocam ana bilgisayardan paylaşım ayarları sıkıntılı olsa diğer bilgisayarlarda görmez. acaba ne gibi bir ayar yapabilirim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.