Şimdi Ara

Ağaçlar Üzerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
4.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ağaçlar Üzerine

    Dünyada birçok ağaç türü bulunmaktadır. Her ağacın kendine has bir özelliği kendine has bir güzelliği vardır. Kimi ağaçlar kışın yaprak döker baharda en güzel çiçekleri açar, kimisi ise yapraklarını asla yalnız bırakmaz hep aynı kalmayı ister.
    Ağaçların özelliklerinin farklı olması onlara farklı karakterler yüklememe neden olur. Nitekim bir kiraz ağacı heybetlidir, güzel çiçek açar, meyvesi hoştur, ama bir yılın yarısını çıplak geçirir. Kiraz ağacı en çok yaz mevsimini sever çünkü en verimli olduğu, gölgesinde âşıkların oturduğu, çocukların kiraz toplamak için birbirleriyle yarıştığı mevsimdir yaz mevsimi. O küçücük ormanda yaz mevsimi oldu mu kiraz ağacını kimse tutamaz, burnu hep havadadır. Böyle zamanlarda diğer ağaçlardan hiç birini kendine denk saymaz, onun için zaten önemli olan yaz mevsimidir, yılın geri kalanı yaz mevsimi içindir ona göre. En önemli mevsim yazdır, en sevdiği mevsim de yazdır. Şüphesiz en çok korktuğu mevsim kıştır, kış mevsimi bir kiraz ağacı için kâbus gibidir. Çırılçıplak geçirmek zorunda olduğu bir kışı düşününce kiraz ağacı; sonbahar mevsiminde teker teker yapraklarını gözyaşı niyetine döker. Aslında yapraklarını dökmese daha iyi olacaktır ama doğanın kanunu bu işte herkese kendine has bir özellik bahşetmiştir.

    Bütün bir kış boyunca kiraz ağacının yaz anılarını dinlemek işin açıkçası bir çam ağacının pek de hoşuna gitmez. Çam ağacının pek de bir göz kamaştıran güzelliği yoktur. Yaprak dökmez ki bahar mevsiminde çiçek açsın, dallarında bin bir çeşit böcekler taşısın. Çam ağacı işte… Sıradan bir çam ağacı. Hiçbir zaman ön planda olmayı başaramaz, zavallı çam ağacı. Her zaman gıpta eder kiraz ağacına, onun gibi olabilmek için. Ama her seferinde incecik ve uzun yaprakları ona kim olduğunu hatırlatmak için fazla bile gelir.
    Sıradan olmak her zaman kolaydır, basittir. Zor olan farklı olabilmeyi başarabilmektir. Bu ormanda en sıradan ağaç çam ağacıdır ve hiç şüphesiz bu duruma fazlasıyla üzülmektedir. Kiraz ağacının yaz anılarını dinlerken bazen sebepsiz bir heyecan duyar, kiraz ağacı olmayı isterdi, kiraz ağacı olma şansının olmama ihtimalini bilerek. Hep bu şekilde geçti bir çam ağacının ömrü, sıradandı. Aslında sıradan olan çam ağacı değildi, sıradan olan çam ağacının kendindeki mükemmeliyeti görememesindeydi. Doğa ana çok az ağaç türüne kışın yaprak dökmeme yeteneğini bahşetmişti. Kış mevsiminin o dondurucu soğuğundan korunmak çok az ağaca ait bir özellikti. Ama çam ağacı hiç bir zaman bunları fark edemedi. O sadece yaz ve bahar mevsimi ikinci planda kalıyordu tabii hayata kiraz ağacının penceresinden bakınca bütün bir yıl ikinci planda sanıyordu kendini. Halbuki kiraz ağacı başta olmak üzere bir çok ağaç, yaz mevsimi yaprakları da beraberinde götürürken çam ağacını kıskanmaya başlardı. Birçok kuşa kışın yuva olan bu ağaç gerçekten kıskanılmaya değerdi. Kiraz ağacı ise bunun ezikliğini hep yaz anılarını anlatarak bastırmaya çalışırdı. Çam ağacı işte bunları fark edemedi, fark edemediği için sıradan bir hayat yaşadı sonunda bir baltayı beline yedi.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.