Şimdi Ara

Ağaç kesme odun motoru Motorlu Testere (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.457
Cevap
23
Favori
341.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Heralde en fazla yağı ben koyuyorum. %4-5 oranında.
    Benimki çocukluktan kalma bi alışkanlık.
    2 zamanlı motosikletimin benzin kapağında % 5 2T yağ koyunuz yazardı. Hala atamadım o alışkanlığı 1:50 falan sanki motor yağsız çalışıyo gibime geliyor.
    Bi de eski ustalar fazla yağdan zarar gelmez derdi.

Şimdi kullandığım yağ dumansız ve kurum bırakmayan deniz motorları için olan bir yağ, testereme ve ilaçlama motoruma bolca koyuyorum
    Yıllardır hiç bir zararını görmedim.
    Tavsiye etmiyorum sadece tecrübemi paylaştım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duma54 D kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun,
    dayınız bunu calisirken bir gorsun de gerisi gelir zaten dusuk fiyatli cogu sitenin guncel olmadigini tecrube etmiş oldugumdan, bilindik sayfalara bakmakta fayda görüyorum.

En basta bujiyi cikarip, yanma odasina birkac damla 2t yag damlatin ki ilk calistirmada hareketi alana kadar kuru calismasin piston..gerci primer pompa sayesinde ilk calsitirma bile kolay ama ayni sekilde sezonu kapatirken de motoru depoya kaldirmadan once yag damlatabilirsiniz.

Ilk depo 36:1 yag katip, bosta tukettirin. Ama 1 saatten fazla calisiyor meret sonraki depolarda normale(40:1) dönüp, yuksuzken tam gaz yapmayın, yukte de cok fazla zorlamayin; ilk 10 depoda bu yolu izleyin ki alisma sureci saglikli tamamlansin. Ayrica bu surecte de zinciri fazla germeyin. Tahmini 10 depodan sonra performansi kendine gelir, istediginiz kadar yuklenebilirsiniz; bu aralikta budama v.s islerinizi halledin yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 14 Nisan 2019; 16:57:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Bana da oyle geliyordu ama kattiktan sonra seffaf pet sisede benzinin rengi bayagi degisiyor. Sentetik ve jaso fd onayli olmasa ben de 50:1(%2)kullanmazdim dogrusu

Simdi 40:1e donmeye karar verdim; depoda benzin birakmayip, temizligine de ozen gosterdigim icin, performansta da degisim gormedigimden son kararim bu. Uzun ömürlü olsun diye, bu kadar arastirip ve para verip metal şaseli motor alip da yag konusunda isi riske etmek istemeyiz

Hocam, senin yag marine oldugu icin 36 veya 32:1 işi garantiye almak icin iyi. Onayli yagda 40:1 dene derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 14 Nisan 2019; 16:48:13 >
  • Elimdeki yağı bitirmem imkansız, senede max. 5 depo bitiren biriyim, açık kaldığı için de zamanla özelliğini yitircek,
    Seneye de kullanıp sonra senin önerdiğin yağlardan birine geçecem muhtemelen.
    Gerçi belli olmaz 300 ağaçlık nar bahçem var, komple kesme gibi fikrim var belki bu kış dalarım, o zaman 3-5 gün kesintisiz kesim yaparsam biter bendeki yağ.
    O zaman beklerim bahçeye arkadaşlar, motorları denersiniz hem stres atarsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    300x

Kiyak olurdu lakin sizin oralar sicaktir; ben kesim yaparken motordan fazla sivi tuketiyorum+cuvara ile ondan fazla duman atiyorum

Sirf stihl icin gelinir ama

Dedemin atoleyde soguk ve golge yerde muhafaza ettigim icin 3 sene kullandim ama bitmedi 1lt yag 50:1 den hesaplarsam 3 senede, 100 depo yakmamış gercı mtd 2t de eklenirse 100ü bulmustur.

Findikliklari bana biraksalar ben de kırım yapacağım

Eksoz, buji hatta mumkun olan yerlerden(buji yuvasi ve eksoz portundan) yanma odasina bakarak, makul seviyelerde birikim olmasi gerek. Yag isini nasil yapiyor buradan anlasilir; bahsettigim noktalar tertemiz ise sorun var, cok birikim var ise yine problem.buji icindeki beyaz kisim, acik kahverengi olmali ideal calisma sartlarinda kesim yaptiktan sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 14 Nisan 2019; 17:13:8 >

• Üstat gelir gelmez dayanamayıp kurup çalıştırdım.
    yağı 40 :1 koydum yalnız .Tam 2 saat 15 dk kadar rolantide çalıştı.İkinci çekişimde çalıştı alet maşallah.
    Buji yatağına yağ damlatmadım yanlız keşke size daha önce danışsaydım inşallah sorun olmaz.Birde çalışırken benzin pompasına basmadığımı farkettim çalışırken pompaladım o gazla devri anlık olarak düştü benzini oraya çektiği için olsa gerek İnşallah yanlış bişey yapmamışımdır.Henüz havalardan dolayı kullanma şansım olmadı.

• Duma54 D kullanıcısına yanıt
    40:1 de yeterlidir dert etmeye gerek yok. Unutmuşum ne kadar uzun çalıştığını; 2 saatten fazla çalışmış
    ben 50:1 ile ilk depoyu yakmıştım; sonradan öğrendik tabi mevzuyu

2.çekişte çalıştıysa, zaten yağla karışık benzin gitmiş, kuru çalışmamış. Dert etmeyin.

Çalışırken, primere basarsanız, krank yatağına ekstra benzin gönderdiğinizden(karbüratörden gelen karışım aslında ilk basta krank yatağına gelip, transfer portu araciligi ve pistonun hareketinden mutevellit basincla yanma odasina alinir), zengin karışıma geçip devir düşer, hatta stop edebilir

primerin mantığı, normal calisma döngüsünde pistonun hareketiyle karburatorden cekilen yakiti,el pompasi ile manuel olarak gondermektir; bu sayede ilk çalıştırma bunlarda boyle kolay

Pompalama olayini motor çalışırken, devamlı yaparsanız, krank yatağı boğulur ve calisma esnasinda eksozdan atık(fazladan olup yakilamayan) yağ gelir. Daha da ileri safhada, motorun kondüsyonuna bagli olarak krank rulmanlarından yağ kaçağı başlayabilir..

Ama en basta soyledigim gibi, bir seferden hiç bir şey olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 15 Nisan 2019; 18:27:12 >

• Tamamdır üstat tavsiyeler için çok. teşekkürler

• Selamlar Millet . Dün tesadüf Karaköye daha doğrusu Dolmar 420 yi satın aldığım Stihl bayisine gittim . Gitmişkende benim Dolmar 420 nin fiyatını öğrenmek istedim . Sorduğumda aldığım cvb a çok şaşırdım 1900 TL dedi aynı bana satan arkadaş ! E şimdi soruyorum internete orda burda 1200-1300-1400 TL yazanlar acaba Almanya üretimi yoksa Chine üretimi ? bu kadar fiyat fark nasıl oluşabilir ki başka türlü ?
  • boys818181 kullanıcısına yanıt
    Buna en iyi, iki taraftan da alisveris yapmis arkadaslarin,urun etiketlerini paylasmasi cevap olur. Etikette makita yazıyorsa ki bizde satilmadi diye biliyorum, çin uretimdir.

Stok sayisi ve uretim tarihi etkili, son kullaniciya yansiyan fiyatlarda. Dukkanlar, perakende tarafında istedigi gibi fiyat koyar, internette ise rekabet cok daha farkli boyutlarda oldugundan, bu ise yaramaz. Mesela ben Tophan makinanin sitesinden 870₺ye almistim, 950den basliyordu diger sitelerde o siralar. gidip Karakoyden pahali alacagima, firmanin uzakligini onemsemeden internetten aldim. Dukkanlara bakarsaniz, ayni muhitte olanlarda fiyatlar denktir hep, ama internet ayri bir dunya.

Urun etiketini paylasirsaniz daha net konusabiliriz(model ve seri no yazili olan)

• Model ve seri no paylaşamıyorum ben sadece ayak üstü muhhabet edip fiyat sordum ben 420 yi 1,750 TL ye almıştım ve kur ozaman kaçtı hatırlamıyorum ama şimdikinden düşüktü tabiki . Şu an kur 5,80 kur ve mağza ile internet satış sitelerinde hakikaten çok fiyat fark ediyor ozaman . Satıcı arkadaş tekrar üstüne basarak çok güzel bi makina aldın arkana bakma gibilerinden konuştu bende inşallah deyip teşekür etim ve yanından ayrıldım . Karaköye gitme sebebimde Allen anahtar takımı almak içindi bi kaç marka baktım öyle çin malı hoşuma gitmedi . Sonrasında İzeltaş gözüme çarptı satıcı arkadaşta 1 defa alcaksan hiç şaşma taş gibi dedi Koçtaşta 60 TL ye satılan 12 li Allen izeltaş takımı 35 TL ye aldım eve geldim . Karaköy hırdavat konusunda oldukça başarılı gerçekten .
  • boys818181 kullanıcısına yanıt
    Kendinize aldiginiz 420sc yi kastetmistim, etiket derken. Bir de internetten alan birisi paylasir, karsilastirirdik . Farkli olacağını zannetmiyorum, sizinki de 2011 uretimdi galiba
    Yapi marketlerin pahalılığı malum zaten, motor icin internet fiyatinin uzerine en az 1000₺ ekle.
    Internetteki bu dusuk fiyatlar, ya uretim tarihi ve stok sayisiyla ilgili, ya da distribitorden cekip gonderiyorlar stok tutmuyorlar.

• @rallier üstad, eline yüreğine sağlık. Dolar almayı düşünüyorum.
    Fakülte sekreterinin husqvarna 135 ; 40.9cc makineden den aldığı rahatlığı, randımanı ben 52cc china hurdalarından alamıyorum. Husky 135 i görünce ayar oldum yani. Bu işi bilen markadan almak lazım.

• the_cantan kullanıcısına yanıt
    Est. üstadlık neyimize, mekan sahibi sağolsun

Ben de şu sıralar, ms361 kopyası zomax 6010a kafayı takmış durumdayım; bin lira altına inse affetmem
    Orjinal ms361 3600 papel Belki de uzun süredir dandik makineyle uğraşmadığım için macera arıyorumdur
  • quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Est. üstadlık neyimize, mekan sahibi sağolsun

Ben de şu sıralar, ms361 kopyası zomax 6010a kafayı takmış durumdayım; bin lira altına inse affetmem
    Orjinal ms361 3600 papel Belki de uzun süredir dandik makineyle uğraşmadığım için macera arıyorumdur
    Zomax 6010a hakikaten MS361 kopyası. motor sesi aynıysa düşünülebilir derim :)) Stihl'ın o kendine has sesi muhim.

• Hyundai testere almıştık 2. kesmede makina gitti, yeni makina arıyorum.
    Bu modelde kendi kendine bileme olayı var yabancı sitelerde iyi demişler ama Türkçe İçerik Bulamadım
    800 TL
    https://www.ziraishop.com/oregon-cs-1500-elektrikli-testere-2400-wat-kendinden-zincir-bilemeli-urun13168.html/

https://youtu.be/c27hckOOXxI
    https://youtu.be/CWlPDxzFi6M

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 29 Nisan 2019; 13:56:19 >

• NewsTR kullanıcısına yanıt
    Zincir/pala üreticisi Oregon un, powersharp sisteminin, motora entegre edilmişi, gonderdiginiz üründeki. Normalde pala ucuna aparat takılarak bileme islemi gerceklesir powersharpta.

Soylediginiz gibi, bizde pek kullanan yok, ben de dahil ama videolardan gordugum kadariyla pratik bir sistem.

Daha çok kucuk hacimli veya dusuk guclu motorlara yonelik tasarlanmis bir sistem. Haliyle kalin kutuk v.s işlerinde pek randıman alamayabilirsiniz. Çünkü normal testere zincirlerindeki gibi degil bunda kesici dişler; L şeklinde degil de düz yapida. Sert kütükte, tepmesi, kesimi, ilerlemesi farkli olur. Standart sistemde talaş kaldırma yöntemiyle kesim yapilirken, powersharp zincirde agaca dişler sirayla girerek yapiyor.

Ama elektrikli testereye yakışmış diyebilirim, benzinliden bikan bir kisiye bire bir; el ile eğe işini unutturur

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Zincir/pala üreticisi Oregon un, powersharp sisteminin, motora entegre edilmişi, gonderdiginiz üründeki. Normalde pala ucuna aparat takılarak bileme islemi gerceklesir powersharpta.

Soylediginiz gibi, bizde pek kullanan yok, ben de dahil ama videolardan gordugum kadariyla pratik bir sistem.

Daha çok kucuk hacimli veya dusuk guclu motorlara yonelik tasarlanmis bir sistem. Haliyle kalin kutuk v.s işlerinde pek randıman alamayabilirsiniz. Çünkü normal testere zincirlerindeki gibi degil bunda kesici dişler; L şeklinde degil de düz yapida. Sert kütükte, tepmesi, kesimi, ilerlemesi farkli olur. Standart sistemde talaş kaldırma yöntemiyle kesim yapilirken, powersharp zincirde agaca dişler sirayla girerek yapiyor.

Ama elektrikli testereye yakışmış diyebilirim, benzinliden bikan bir kisiye bire bir; el ile eğe işini unutturur
    Evet Hatta Powersharp Aparatı Alıp Yanına Ehinhell, Palasi Oregon Olan Bir Şey Alayım Dedim Daha Ucuza Getirmek İçin Ama Her Zincire Uymuyor Ve Aparat 200 TL :) Yada Normal Bir Testere Alıp Yanına
    www.hepsiburada.com
    Einhell BG-CS 85 E Zincir Bileme Makinası 85W Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/einhell-bg-cs-85-e-zincir-bileme-makinasi-85w-p-HBV00000857I6

En İyisi 800 TL Ye Alayım Fiyat Güncellemesi Yapmadan Firma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 29 Nisan 2019; 17:18:19 >

• Olemac gsh 56 aldım kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim motor İtalyan patentli fason olarak çin de ürettiği şatır bunun yanında 6010 zomax markayı da tavsiye ederim

• Zomax 6010 fiyatinin en düşüğü 1300₺ gecmis durumda. Stihl Ms361 ile ayni yapida. Replika degil en azindan, Çin malının iyisi. Alt yapı ms361 duzeninde ama markanin kendi urunu
    Bunun hakkinda çekincelerim; ağırlığı ve karburator ayar vidalarinin limitli çıkma ihtimali; benim Dolmar ps420sc de vidalar sınırsız, istediğim ayari yapabiliyorum. Daha dogrusu eksozu falan açınca ayar yapmak icin vidalari limitleyen plastiklerden yok.
    Kullandiniz mi hic, nasildir?

Gsh56 hakkinda da daha detayli bilgi konuya faydali olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rallier_61 -- 1 Mayıs 2019; 23:57:6 >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.