beyler modemım tek portlu ve ben bunu svıcle 5 e böldum 1. cıkısından ben 2. cıkısından karsı partmandakı arkadasıma cektık, bı ust komsusu benden hat ıstedı, ama ben ıkı kablo cekmek ıstemıyorum dıkkat cekmemesı ıcın, arkadasıma cekmıs oldugum hattın ucunada svıc baglasak o partmandakı 2-3 kısı nete gırebılırmı sızce
olur öyle
quote:
Orjinalden alıntı: 87akin-izmir
beyler modemım tek portlu ve ben bunu svıcle 5 e böldum 1. cıkısından ben 2. cıkısından karsı partmandakı arkadasıma cektık, bı ust komsusu benden hat ıstedı, ama ben ıkı kablo cekmek ıstemıyorum dıkkat cekmemesı ıcın, arkadasıma cekmıs oldugum hattın ucunada svıc baglasak o partmandakı 2-3 kısı nete gırebılırmı sızce
Olur ama cat-5 kabloyu stanrtlara göre çakmanız lazım. Yoksa sınırlı bağlantı sorunu yaşarsınız.
Bu arada interneti paylaşman tehlikeli bir şey. Eğer arkadaşların yasal olmayan bir şey yaparlarsa sorumlusu sen olursun
dediğin şey yapılabilir ama kullanıcıların internet bağlantılarında dengesizlik olur modeme en yakın switchin portundan bağlanan yani siz switchin port hızında bağlanırsınız 2. porta bağlı diğer komsunuz ve onun dağıttığı kişilerin toplamı sizin switchinizin bir portundan bağlandığı için eşit hızlarla switche gireceksiniz bu durumda komsularınız size gore dezavanajlı olacaklardır hub gibi bişi kullanmamanızı tavsiye ederim collisionu artıracaktır