Şimdi Ara

ağ paylaşım sorunu lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkdaşlar merhaba masa üstü bilgisayarla laptoplar arasında ag baglantısı yani dosya alışverişi yapıyoruz ama bitane laptopa format attım ve ortak ag dosyasına giremiyorum benden şifre istiyor ama şifrede yok diğer laptopta masaüstü bilgisayara baglanıyor napıcamı bilmiyorum biraz dolaştım forumlarda ama cozemedim lütfen yardım edin

ağ paylaşım sorunu lütfen yardım

• Kolay Gelsin kardeşim;

Gelişmiş paylaşım ayarlarında parola korumalı paylaşımları kapat
  • ugursoylu U kullanıcısına yanıt
    kapalıydı ama olmuyor yinede
  • upppp
  • Standart olarak yapmanız gereken ayarlar:

Gelişmiş Paylaşım Ayarlarını açın.

Özel yazan kısımda; Ağ bulmayı aç - Dosya ve yazıcı paylaşımını aç - Windowsun ev grubu bağlantılarını yönetmesine izin ver ; bu seçenekler seçili olacak.

Konuk veya Ortak yazan kısımda; Ağ bulmayı aç - Yazıcı ve dosya paylaşımını aç ; bu seçenekler seçili olacak.

Tüm Ağlar yazan kısımda; burda Ortak klasör paylaşımı sekmesi altında 2 seçenek var. Biri Ağ erişimi olanların bu dosyalara ulaşması için diğeri ulaşamaması için verilmiş seçenekler. Biz kafede o kısımda ulaşılmasını istemedğimiz için kapalı olanı seçiyoruz siz kendinize göre seçin. Yani bizde ortak klasör paylaşımını kapat seçeneği seçili. Dosya paylaşımı için 128 bit şifreleme kullan yazan kısım seçili olacak. En altta parola korumalı paylaşımı kapat seçeneği seçili olacak. Bu şekilde sorunsuz şekilde 30 bilgisayarda istediğimiz klasör ve dosyayı paylaşabiliyoruz.

Sorunuzda dikkat ettiğim kısım şurasıydı; ''ortak ag dosyasına giremiyorum benden şifre istiyor'' Yani sizin yaptığınız ayarlar aynen benim yazdığım şekilde ise TÜM AĞLAR yazan kısımda Ağ Erişimi olan herkesin ortak klasörlerdeki dosyaları okuyabilmesi diye devam eden seçeneği seçip denemeniz gerekir.

Bu arada güvenlik duvarı ve antivirüsünde engellemediğine emin olun. Diğer bir husus ise biz tüm bilgisayarlara kendimiz manuel olarak ıp veriyoruz. Dışardan bağlantı yapan ve manuel ıp vermediğimiz formata gelen bazı bilgisayarlarda ( hepsinde değil bi kaçında oldu bu ) ıp eğer ki otomatik ise onlar bağlanamıyordu. Buna da dikkat edin.

Normal olarak mesajın başında belirttiğim ayarları aynen yaparsanız sorunsuz şekilde kullanmanız gerekir. Tüm windows sürümleri için geçerlidir bu.

EKLEME: Yazmyı unuttum onu ekliyorum; paylaşmak istediğiniz klasör ve dosyaları ise ;dosya veya klasörün üzerine sağ tık yapıp özellikler diyeceksiniz, daha sonra açılan sekmeden paylaşımı seçeceksiniz. Paylaşım kısmında sizin dosya ya da klasörün altında Ağ Yolu yazar, ordaki paylaşım yazan yeri tıklayacaksınız. Paylaşılacak kişileri seçin yazan yerden AŞAĞI DOĞRU OK İŞARETİ'ne tıklayıp açılan menüden EVERYONE ve GUEST yazanı sırası ile seçip ekle diyeceksiniz. Seçtikten sonra alttaki listeye bunlar eklenecek ve İZİN DÜZEYİ yazan yerden ister sadece okuma isterseniz hem okuma hem yazma izni vereceksiniz. Bunu yapmazsanız yine paylaşım sorunu yaşarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 7 Şubat 2017; 18:7:50 >

• MexeSs kullanıcısına yanıt
    söylediğiniz adımları yaptım ama bu kısımda tıkandım  ağ paylaşım sorunu lütfen yardım ağ paylaşım sorunu lütfen yardım

• bilhid1 kullanıcısına yanıt
    Normalde benim dediğim işlemlerde ev grubuna katılmıyor. Onu siz seçiyorsunuz. Size tavsiyem tüm ayarları varsayılana sıfırlayın daha sonra aynen mesajımın başında belirttiğim yöntemle yeniden bağlantıyı yapılandırın. Olur ki çok takıldığınız bir nokta olursa özelden irtibata geçin uygun görürseniz uzaktan bağlantı ile yardımcı olmaya çalışırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    IP sabitleme lütfen yardım..
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.