Şimdi Ara

ağ kurulumu ve 2 switch kullanma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    16 lık bir switchde tüm girişler dolduğu için eski kullandığım 8 li swichimi ek olarak takacam.
    Bağlantı şu şekilde 14 tane makinadan gelen kablolar ana makinadan gelen kablo ve adsl modemden gelen kabloyla toplam 16 port dolu. Açıkta kalan makina yani ağ kablosu takılmayan makinalar için 8 portlu swichi takıp 16 lı hub dan kablonun birini çıkarıp 8li huba küçük bir kablo ile 16 lıdan 8 liye bi hat çekilse (amaç adsl modemden gelen veriyi 8 li hubdada kullanmak) sonra 8 li hubdan diger makinaların kablosu çekilse.. Evet mantıklı gibi görünüyor ama ben yaptım bu şekilde olmadı malesef.. Ne yapabiliriz? Böyle bi çalışma yapan arkadas oldumu?

• ben cafede şu şekilde yapmıştım bir adet 24 lü ve bir adette 16 iki switchde kullandım modemi 24 lü switch e bağladım 24 switch den 16 lıyo normal geiçiş kydum ama buş şekilde yapınca 16 portlu switchden bağlanan pc lerde bağlantı performansı düşük oldu
  • ben 4 tane 16 lı bır tanede 24 lus sıstem bagladım tek modeme sonucta 200kusur kullanıcıya kadar destegı var sıstemlerın buna gore switchler arası kablo yaparken dıkkat etmen gereken duz kablo cekmen yanı kross(çapraz) kablo yaparsan sıstemler calısmayacaktır...her bırının bos portundan dıger switchin portuna atlama yapacaksın o kadar
  • tamam hocam o söyledigin kablolama sistemi hangisi yani 16 lı hub dan 8 liye çekilecek kablolama sunlardan hangisi olcak
     ağ kurulumu ve 2 switch kullanma?
  • iki tarafıda 568-B ye gore kablolıcaksın switchler arasına cekecegın kablo ıkı taraf ıcınde turuncu beyaz-turuncu ıle baslayacak
  • doğru bağlantı şöyle olmalı :
    Hub(normal port) --> Switch(normal port) = kros kablo
    Hub(normal port) --> Switch(uplink port) = düz kablo
    Hub(uplink port) --> Switch(uplink port) = kros kablo
  • burada maksat switchler arasında dırek kablolama dostum

uplink portu mevcut degıl anladıgım kadarı ıle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.