Şimdi Ara

Ağ dışı Dosya Paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkdaşlar Merhaba AC68U modem WD EX4100 MY cloud cihazlara sahibim.. My cloud veya Bilgisayarım D' de var olan bir klasörü paylaşıma açarak, ağ dısından da erişim yapılmasını erişen bu kişilerinde ilgili klasörde var olan excel dosyaları ile istedikleri gibi çalışmasını istiyorum..(Aynı ofiste çalışırmış gibi).. Bulut yöntemini öneren arkadaşlar olacaktır mutlaka.. Bulut yönteminin bazı sıkıntıları nedeni ile bu şekilde bir yapılanmaya ihtiyaç duydum.
    Port açma vb yöntem ile yapılabildiğini okudum biraz ancak sağlıklı ve nokta atışlı bir veriye ulaşamadım..
    Varmı yardımcı olacak birileri



  • Sayin hocam bende benzer bir ugras icerisindeyim. Usb flash bellegi kullandigim modeme direk bagladim hicbir makine acik olmadan bu bellege ayni ag uzerinden erisebiliyorum suan. Sizde bundqan farkli olarak kullanacaginiz hdd nin yani bilgisayarin acik olmasi gerek.
    Direk ftp server kurulumu yapacaksiniz modemdende port acma meselesi var bu kisma tam vakif degilim.
    Bendede port 21 acik gozukuyor ancak ag disaindan bahsettigim dosyalara erisemiyorum

    Bu arada ayni exel dosyasi birden fazla kullanici tarafindan ayni anda islenemez. Exel i actiginizda on bellege alinir kaydettiginizde eski dosya ile degistirme benzeri islem uygulanir. Gizli dosyalari gosterip bir exel doayasini acarsaniz bahsettigim seyi gorursunuz actiginiz anda exel dosyasini yeni bir dosya olusur. Kapatinca kaybolur.

    Port meselesini ve uzaktan erisimi cozerseniz lutfen bilgilendirin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulut yönteminin sıkıntıları nedir bilmiyorum. Sizin yazınızı okuyunca ilk olarak office online aklıma geldi. Tecrübe edip sıkıntı yaşadıysanız birşey diyemem. Ama yinede en pratik bu gibi göründüğünden yazayım dedim. Belki yoklukta işinize yarar.

    https://products.office.com/tr-tr/office-online/documents-spreadsheets-presentations-office-online

    https://login.live.com/login.srf?wa=wsignin1.0&rpsnv=12&ct=1453413830&rver=6.5.6509.0&wp=MBI_SSL_SHARED_SHORT&wreply=https:%2F%2Foffice.live.com:443%2Fstart%2FExcel.aspx%3Fomkt%3Dtr-TR%26s%3D1%26auth%3D1%26nf%3D1&lc=1055&id=257526&lw=1&fl=easi2&cbcxt=1

    Birde not olarak ekliyim. Bu office online'ı aynı masaüstü officede çalışırmış gibi kullanabilirsiniz. chrome uygulama başlatıcıyı kurduktan sonra linkteki excel online uygulamasınıda kurun iki bilgisayarada. uygulama başlatıcıdaki excel online simgesinden masaüstünde herhangi bir yere görev çubuğuda olabilir; kısayol oluşturun. Sonra chrome'u kapatsanız dahi excel online kısayoluna tıkladığınız anda excel ayrı bir pencerede browser özelliklerinden izole normal office gibi açılır ve sizde ortak çalışabilirsiniz. Böyle denemediyseniz denemenizi tavsiye ederim. Kolay Gelsin.

    https://chrome.google.com/webstore/launcher

    https://chrome.google.com/webstore/detail/excel-online/iljnkagajgfdmfnnidjijobijlfjfgnb




  • Hocam excel konusunda oldukça deneyimliyim. Öyle ki bahsettiğim makro sistemi ile birimlerin kendi alanlarının işini yaptığı bir olay. Bir kişi ilgili excelde çalışırken diğerlerinin bunu görmesi vb herşeyi zaten ayarlamış durumdayım ve yaklaşık 1 yıldır bulut sistemi üzerinden çalışmaktayız. Bulut sistemi işimizi cok büyük oranda zaten çözüyor. Ancak çakışma, zaman zaman bulutun google drive, dropbox Üretici kaynaklı durmaları yüzünden problem yaşıyoruz. Bu da kurduğum yapıyı stabil olmaktan çıkarıyor.

    Office online sisteminden de haberdarım. Ancak o sistemin daha çok yol alması gerekiyor. Mesela o yapıda makro sistemi çalışmıyor, yüklü dosyların açılması zaman alıyor vb.

    Bu nedenle sağlıklı tek yöntem uzakta var olan birinin tıpkı aynı ofisteymiş gibi ağa tıklayıp benim klasörüme ulaşmasını istiyorum.. Heryerde port açmadan bahsediyorlar gerisi yok

    Gerçi EX4100 üzerinde ciddi özelikler var. Tam anlamıyla çözmüş değilim. Belkide gerek kalmayacak..

    Yİne de konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşımını rica ediyorum belki benden sonra birilerinede faydası olur. Zira nokta atışlı anlatan herahngibir yer bulamadım..




  • leonadies kullanıcısına yanıt
    Sizin bir şekilde vpn veya intranet kurulumu yapmanız gerektiğini düşünüyorum. Konu hakkında fazla bilgim yok, lakin az çok ne işe yaradığını biliyorum. VPN derken o android-chrome uygulamaları akla gelmesin. Gerçek vpn'den bahsediyorum.

    İnternette;

    VPN server nasıl kurulur,
    OpenVPN windows kurulumu,
    İntranet nasıl kurulur,
    AC68U vpn server

    şeklinde arama yaparsanız bir takım detaylı anlatımlara ulaşılabiliyor.

    AC68U'nun vpn server özelliği bulunuyor. Bunu nasıl kullanılabileceği üzerinede çalışın bence. Aynı zamanda modemin AiCloud özelliği istediğiniz uygulamaya yakın bir tanım içeriyor, linkten bakabilirsiniz.

    http://www.asus.com/tr/support/FAQ/1010000/ (AiCloud)

    https://www.asus.com/support/faq/1008713 (VPN)
    http://www.asus.com/tr/support/FAQ/1008326
    http://www.asus.com/tr/support/Knowledge-SearchV2/?keyword=vpn

    https://technet.microsoft.com/tr-tr/library/cc775417(v=ws.10).aspx
    https://technet.microsoft.com/tr-tr/library/cc785767(v=ws.10).aspx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 22 Ocak 2016; 12:09:11 >




  • http://forum.donanimhaber.com/m_32344092/tm.htm

    bununla kendinize server kursanız. sonra diğer bağlancak bilgisayarlara şu işlemi yaparsanız olması lazım.

    http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows/create-shortcut-map-network-drive#1TC=windows-vista

    yanlız ip adresinizi sabitlemeniz yada modemin elektiriğini kesmemeniz gerekli.

    vede ftp kurduğunuz bilgisayarı kapatmamanız.

    NAS sistemlerinide inceleyebilirsiniz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.