arkadaşlar ben askerim ve şu anda askeriyede ağ bağlantısında bir sıkıntım var.ağ bağlantısında 4 pc birbirine bağlı ama 2 pc birbirini görüyo ve sorunsuz erişim yapıyo ama diğer pcden girince şifre istiyor ve girilen şifre yanlış dio.bu şifreleme olayını nasıl giderebilirim yani bütün şifreleri nasıl kaldırıp tekrar kurarım.Şimdiden teşekkürler Şafak 199:D
öncelikle hayırlı teskereler işletim sistemleri windows 2000 mi bağlandığın ve bağlanacağın işletim sistemlerini yazarsan daha kolay oluacak bizim için
hepsi xp yani 4 pc de xp kullanıcısı başından itibaren anlatırsanız sevinirim...Teşekkürler
xp de böyle bişey başıma gelmemişti ama kullanıcı adına dministrator yazıp şifreyi boş bırakıp parolamı anımsayı işaretlersen sanırım sorunun çözülecektir
peki arkadaşlar başka anlayan veya yorum yazaan yokmu ?? ben bu sorunu nasıl hallederim
bilgisayar adları ve çalışma gruplarını düzenle, ayrıca dosya yazıcı paylaşımını etkinleştirmelisin. bil sağ tık- özellkler- çalışma grubu : 4 Pc'de de workgroup yaz bilgisayar adını PC1 PC2 PC3 ve PC4 olarka hepsinde tanımla bilgisayarları kapat aç. daha sonra her makinada bir klasörü paylaşıma aç tıgında dosya yazıcı paylaşımı aktif olacaktır.
ağ ve paylaşım ayarları olmadığı için şifre ister. şifre isteyen makinede denetim masası->ağ bağlantılarım->ağ kurulum sihirnazı deyip gerekli ayarları yaparak tmm la Tüm makineler aynı çalışma grubu isminde olsun.(WORKGROUP gibi)Ayrıca etki alanı kullanma