Şimdi Ara

Ağ Bağlantısı KURAMIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evde 2 adet pc var ana makina benim internet benim pcye bağlı 4 portlu modem ethernet ile Modem "Starcom"

Modeme benim ethernet ve karşı pcnin etherneti bağlı.. ikisinde de internet bağlantısı var fakat ağ bağlantısı yok
    ne ben onu görüyorum nede o beni görüyor ağ bağlantısı kurunca.
    2 Sistemdede xp-sp2 kurulu güvenlik duvarı kapalı haliyle..
    Üstteki seçeneği seçtiğim zaman ağ bağlantısı tamamlanılmıyor diyor

bana ağ kurulmasını ayrıntılı bir şekilde anlatıcak olan birisi varmı ??

• 1) Başlat > Ağ Bağlantıları > Ev / Küçük iş yeri ağı kur > İleri > İleri > İleri > Bilgisayar tanımı: EV BİLGİSAYARI Bilgisayar adı XXXXXX > BURAYA ÇOK DİKKAT BÜYÜK İHTİMAL BU YÜZDEN YAPAMIYORSUN ÇALIŞMA GRUBU ADI İKİ BİLGİSAYARDA DA TAMI TAMINA AYNI OLACAK!!! Senin bilgisayarda "Ev Ağı" yazıyorsa diğer bilgisayarda "ev ağı" yazmayacak!!! tek bir harf bile önemli. ı yerine i yazarsan olmaz. Her ikisine de TAM OLARAK AYNI ADI verdikten sonra > Dosya yazıcı paylaşımını AÇ > İleri > Sihirbazı tamamla diğer bilgisayarda çalıştırmama gerek yok > İleri > Son

2) Başlat > Bilgisayarım > C:, D:, veya paylaşmak istediğin sürücü hangileriyse onlara sağ tık > Özellikler > Paylaşım > "Riski bilmeme rağmen devam etmek istiyorum" > "Bu sürücüyü ağda paylaşıma aç" adlı kutuyu işaretle > Tamam

3) Aynılarını diğer bilgisayarda da yapıyoruz. Her iki bilgisayara da restart atıyoruz.

• windowsu açtığımda sağ altta yinelenen bir ağ var ünlem işareti gösterdi sonra kayboldu

kardeş dediklerini aynen yaptım ama gene olmadı heralde birbirlerini görmüyor ağ bağlantılarına girdiğimde

ayrıca güvenlik duvarı otomatik açııyor kapalı olması gerekmiyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coming -- 29 Mart 2009; 19:54:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

1) Başlat > Ağ Bağlantıları > Ev / Küçük iş yeri ağı kur > İleri > İleri > İleri > Bilgisayar tanımı: EV BİLGİSAYARI Bilgisayar adı XXXXXX > BURAYA ÇOK DİKKAT BÜYÜK İHTİMAL BU YÜZDEN YAPAMIYORSUN ÇALIŞMA GRUBU ADI İKİ BİLGİSAYARDA DA TAMI TAMINA AYNI OLACAK!!! Senin bilgisayarda "Ev Ağı" yazıyorsa diğer bilgisayarda "ev ağı" yazmayacak!!! tek bir harf bile önemli. ı yerine i yazarsan olmaz. Her ikisine de TAM OLARAK AYNI ADI verdikten sonra > Dosya yazıcı paylaşımını AÇ > İleri > Sihirbazı tamamla diğer bilgisayarda çalıştırmama gerek yok > İleri > Son

2) Başlat > Bilgisayarım > C:, D:, veya paylaşmak istediğin sürücü hangileriyse onlara sağ tık > Özellikler > Paylaşım > "Riski bilmeme rağmen devam etmek istiyorum" > "Bu sürücüyü ağda paylaşıma aç" adlı kutuyu işaretle > Tamam

3) Aynılarını diğer bilgisayarda da yapıyoruz. Her iki bilgisayara da restart atıyoruz.

Aynısını Diyecektim .

• yukarı
  • Manuel ıp ile yapılandır . İkinizide aynı çalışma grubuna üye yapın .Bilgisayarıma sağ tıkla özellikler , bilgisayar adı orada çalışma grubu var oraya Bir çalışma grubu yarat ve aynı çalışma grubuna arkadaşınıda üye yap aynısını onada yaz . birde öyle dene .
  • Manuel IP derken? örnek verebilirmisin
    ayrıca 2dkda bir net kopuyor neden oldugunu anlamadım ağ kablolarını çıkartınca geliyor :S
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Coming

Manuel IP derken? örnek verebilirmisin
    ayrıca 2dkda bir net kopuyor neden oldugunu anlamadım ağ kablolarını çıkartınca geliyor :S

Kardeş senin derdin belli oldu. Aynısı başıma gelmişti. Telefon kutusundan modeme gelen ara kablon bozuk senin. Ara kabloyu değiştir düzelir. Olmazsa ethernet kablosunu değiştir. Senin kabloda sıkıntı bir şekilde ezilmiş falan olabilir. 2 dakikada bir kopuyor kabloyu çıkartıp takınca yine bağlanıyor demen çözdü olayı. Ayrıca sen yerel ağ kurmuyorsun ki yahu ben o yordamı evdeki iki bilgisayarı birbirine bağlamak için vermiştim. Dediğim gibi senin sorun kabloda.
  • ağ kablolarını çıkarınca net geliyormuş
    telefon kablosuyla ilgisi yoktur
    yoktan yere birde telefon kablosunu değiştirtmeyin

sorun bir kaç nedenden olabilir
    bir program veya virüs ağı meşgul edebilir bu da bilgisayarların birbirlerini görmesini engelleyebilir
    hatta modemi de
    güvenlik duvarı varsa kapatıp deneyin veya virüs programı varsa ağ ile ilgili izin vermeniz gerekebilir

modem bozuk olabilir bu hem interneti hemde ağ bağlantısını etkileyebilir

dosya paylaşımı veya yazıcı paylaşımı için çoğu zaman sihirbaza gerek yoktur
    masaüstündeki ağ bağlantılarına sağ tıklayıp bilgisayar bul a basın
    ve karşı bilgisayarın adını yazın
    bilgisayarı bulması duruma göre 1 dakka sürebilir
    bulunan bilgisayar üzerinde istenilen işlem yapılabilir
    bu işlemi yapmak için aynı çalışma gurubunda olmak şart değildir
    ip lerin otomatik veya manuel olması da önemli değildir
    bilgisayar bulunur yetki dahilinde erişime izin verilir
    eğer vista kullanıyorsanız "bilgisayar aramaya" veya "ağdan başka bir bilgisayarın sizi bulmasına" izin vermelisiniz

• sağol kardeş deniycem bunları
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.