Şimdi Ara

AĞ BAĞLANTIM ÇOK YAVAŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde biri laptop diğeri masaüstü olmak üzere iki bilgisayar birbirine bağlı.Ben şu şekilde bağladım bunları:Masaüstüm usb kablosuyla ADSL modemime bağlı,Dizüstüm ise ADSL modemin lan girişinden ADSL modeme bağlı.Ben bu şekilde iki bilgisayarda da arasında Paylaşılan Belgeler'e ne koyduysam görebiliyorum.Sorun şu ki laptop'umda o paylaşılan belgelere koyduğum şeyleri c:/'ye atarken çok yavaş atıyor.Örneğin 700mb lık filme 15 dakika diyor.Ağ bağlantılarında lan bağlantısına özellikler dediğimde hızına 8.1 mbps diyor.Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?Buarada işletim sistemleri masaüstü xp sp3,dizüstü xp sp2.

• O zaman modeme Usb'den bağlı olan masaüstü bilgisayarımın internet hızı çok düşük olması gerekmiyor mu?700mb ı 15 dakika da c'ye yüklüyorsa 15x60=900 saniye. 700mb/900sn=0,78 mb/sn olur ama ben internet hızında 2mb/sn bile görüyorum en az 1 mb/sn oluyor zaten.Laptop'un ve desktop'un internet hızları normal.
  • Evet hesaplama hatam varmış.8mbit/sn 1mb/sn oluyormuş.Demek ki usb 1.0 görüyor.Bilgisayarın normal usb leri çalışmayınca pci-usb 2.0 almıştım hep ona bağlıyorum.Şimdi onu 1.0 görüyor demek ki.

İki adem Kablosuz modemmim mevcut biri pikatel airmax 101 diğeri Airtes 205 Pikatel olan internet bağlantım var. Dİğer modemide buradaki diğer konuların yardımı ile bağlantı kurdum. Buraya kadar bir sorunum yok sorunum İnternet hızımın 8 MB olması ve diğer modem ile bağlanmaya çalıştığımda ise bu hız 1 mb kadar düşüyor ve çok yavaş iki modem arası ortalam 20-30 m dir. Airtes modemin web arayüzünde kablosuz ağa baktığımdam diğermodem 48 Mbs olarak göremektedir. Tabiki bu hız bazen düşmekte. Çok fazla verim alamamktayım acaba bağlantı hızını nasıl yükseltebilirim. Kablo ile bağlantı kursam hızda bir farklılıkolur mu ?

Teşekkürler
    Daha Fazla Göster
  • benimde bu internet bağlantısıyla ilgili bir sorunum var. alt kattaki (12metre) internet kafeden cat5 kablosuyla internet çektim. ancak her pc açılışında sınırlı bağlantı uyarısı veriyor ve internete giremiyorum. internetin gelmesi için 10 bazen 15 kere internet kablosunu takıp çıkarmam gerekiyor. sorun baloncuğuna tıkladığımda gerekli olan bir numaranın internet tarafından verilmediği yazıyor bi dahaki pc açışımda tam ne yazdığınıda eklerim isterseniz. tak çıkar yapınca sürekli düzeliyor.
    birde bazen internetim çok yavaşlıyor.(neredeyse kopma derecesinde) google dahil 1-2 dakkaya açılıyor.
    bu acaba yukarıdaki sorundan mı yoksa cafedeki bilgisayarlardan facebook falan girip video seyrettikleri için mi? eger öyleyse kendi internet hızımı korumam için bir program yada islemem gereken bir pc yolu var mı?
    hepinize şimdiden teşekkür ediyorum...
    Amd Ryzen 9 3900X - MSI MPG X570 Gaming Edge Wifi - XFX AMD Radeon RX 5700 XT RAW II Ultra - 4x 4Gb Hynix DDR-4 2400@3066 - Thermaltake Toughpower 1200 W - Corsair Air 540 - Samsung Evo 860 1TB SSD ...vs vs vs
  • Bilgisayar bağlantıyı algılıyor ama sinyaller bozulduğu için iletişim kurup veri aktarımı yapamıyor demek istemiştim.
    Amd Ryzen 9 3900X - MSI MPG X570 Gaming Edge Wifi - XFX AMD Radeon RX 5700 XT RAW II Ultra - 4x 4Gb Hynix DDR-4 2400@3066 - Thermaltake Toughpower 1200 W - Corsair Air 540 - Samsung Evo 860 1TB SSD ...vs vs vs
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.