Şimdi Ara

After Effects ve Adjustment Layer Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yıllardır After Effects kullanıyorum. gel gelelim son aldığım reklam projesinde karşı karşıya kaldığım bir sorunu çözmek için bir yol bulamadım malesef...

Projemde 20 tane layer var. ve en üstte de bir Adjustment layer bulunmakta... Mantık olarak Adj. Layer en üstte olduğu için kendi altında bulunan bütün layerlara içerdiği efekti uyguluyor.

projemdeki layer sıralamasını değiştirmeden bu Adj. Layer'ı Sadece belirli layerlara uygulamam gerekiyor. ya da başka bir deyişle belirli layerların bu adj. layerdan etkilenmemesi gerekiyor.

Biraz karışık gibi gelebilir fakat konu ile ilgili olan arkadaşlar hemen anlayacaktır.

Not : Efekti istediğin layerlara tek tek at dediğinizi duyar gibiyim. geçici bir çözüm olması için ben de o şekilde yaptım fakat hem zamadan çalıyor hem de render süresi çok artıyor...

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim...

Saygılar...
    Özgür Ozan

• vay bee, hiç motion graphic designer yok mu şu forumda
  • Parent olayıyla çözülmez değil mi? Ben de merak ettim, bahsettiğiniz gibi bir pratik çözüm bulunca buraya yazarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrerok_rc -- 14 Kasım 2010; 20:34:11 >
  • araştırmaya devam ediyorum fakat henüz sonuç yok. bu gidişle ya andrew kramer'a ya da Emre Şan'a bir mail atacağım...

Saygılar...
    Özgür Ozan
  • After Effects in CS4 e kadar olan versiyonlarında böyle bir özellik yok. Ama bir kaç şekilde buna benzer birşeyler yapabiliriz.

1. yöntem: Pre-compose ile layerlerle işimiz bittikten sonra birleştirip başına adjustment layer atmak.

2. yöntem: bahsettiğiniz gibi tüm effects leri seçip ctrl+c - ctrl-v ile Layerlerimize dağıtmak.

3. Yöntem: Red Ganit - Image Lounge plugin paketindeki "Effect Blender" Plugini ile efektlerin uygulanacağı/uygulanmayacağı layer(leri) seçmek. Örn alttadır.

After Effects ve Adjustment Layer Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahbukey -- 15 Kasım 2010; 19:42:32 >
  • çok teşekkür ederim abdullahbukey,

1 ve 2 yöntemler benim de kullandığım geçici yöntemlerdi fakat Effect Blender tam anlamı ile aradığım şey.

Tekrar teşekkür ederim.

Saygılar...
    Özgür Ozan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.