Şimdi Ara

AFR Ayarı Yaptırmalı mıyım? (2004 Focus Otomatik Vites)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    2004 model ford focus otomatik vites aracım var.
    Arabamda 2 kusur var. Birincisi çok yakıyor. İkincisi de yokuş çıkarken kasıyor, aşırı yavaşlıyor.

    AFR ayarı ile tasarruf sağlayabilir miyim? Yokuşları hızlı çıkabilir miyim?



  • AFR ayarından önce tam teşkkülü bir lpg servisinde aracınıza baktırın.

    Çünkü şunuda unutmamak lazım herşey ayarla çözülebilseydi kimsenin mühendis ya da tekniker olmasına ya da motor ve yakıt sistemleri hakkında eğitimleri almasına gerek kalmaz kısa bir ayar eğitimiyle bütün sorunları çözebilecek donanıma sahip olurdu!!!

    Mekanik arızalarınızı yani hardware yani donanımsal sorunlarınızı gidermeden ya da gerekli seviyeye getirmeden, windows 10 işletim sistemini 20 yıllık bilgisayara kursanız ne olur uçacak hali yok ki:) Arabada aynı şekilde. Elinde bilgisayar ve wide band cihazı ile şehir şehir gezip yarımsaatte bütün arızaları çözecek mucizevi bir ayar eğitimi ile bayilik dağıtan AFR'cilere dikkat edin.

    NOT:Tam teşkkülü lpg servisi= 1. TSE hizmet yeterlilik belgesi olacak
    2. Yetkili makine mühendisi istihdam edecek.
    Linkten detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.




  • Bütün arabalar AFR ayarı ile gider. Bunun dışında içten yanmalı motorlar için bir de FAR ayar vardır. Onu uçaklarda kullanırlar.

    Arabanızda Emisyon test cihazı yok. Oksijen sensörü ve ECU var. O ecular o sensörlerden aldıkları veriye göre yakıt haritasını işler. AFR cihazları o sensörlerin daha gelişmişi.

    Dünyanın hiç bir yerinde, emisyon test cihazı ile yakıt ayarı yapılmaz. O bizim memlekete ait bir olay. Neden ?
    Türkiye de ezberlemişler bir kara düzen gidiyor. Bulanık düzen usta tayfasının da işine geliyor, kafadan arıza uydurup, çözüp para alıyorlar.

    Düzgün AFR ayarı yapılmamış bir cihazda ne arıza olduğunu sadece tahmin ile bulabilirler. Bu kara düzen yüzünden 10 sene dayanması gereken LPG Regülatörleri her 2 senede bir değişir. Arabanın her yeni sahibi lpg ciye gider, çok yakıyordur. Cevap bellidir. Beyin bozulmuş abi...

    AFR ci tayfa da yanlış bilgilerle ayarladığı için oda uzun vade de başka sorunlara yol açıyor. Yinede afr ayarı yaptırın, en azından arabanızı keyifle sorunsuz sürersiniz. Sabah düzgün çalışır, yokuşta çıkar, sollamada takılmaz.

    Araçta sorun çıktığında bilirsiniz ki araçta sorun çıkmıştır. Araç aşırı zengin veya aşırı fakir karışım yüzünden abuklamıyordur. 3 kuruşluk ayar hatası yüzünden gitmeyen arabaya motor yapılması gerek diyen ustalarla yüzgöz olmazsınız.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.